Woudrichem-doelman Lex Kramers naar Elinkwijk
Woudrichem-doelman Lex Kramers naar Elinkwijk regio-voetbal.nl

Woudrichem-doelman Lex Kramers naar Elinkwijk

Nieuws Spelerscarrousel 2 keer gelezen

WOUDRICHEM - Zaterdagtweedeklasser Woudrichem kan volgend seizoen niet meer beschikken over doelman Lex Kramers. De 27-jarige keeper maakt de overstap naar zondagtweedeklasser Elinkwijk, waar Roger d'Hollosy (ex-SV Meerkerk) trainer wordt.

Kramers is bij Woudrichem aan zijn tweede seizoen bezig. Daarvoor kwam hij uit voor Unitas-zaterdag en SV Meerkerk.

In de zaal staat Lex Kramers onder de lat bij ZVG/Cagemax.

Bij Elinkwijk vertrekt de huidige eerste doelman Niels Willemse. Hij kiest voor het zaterdagvoetbal.

Speciale wedstrijd
“Bij Woudrichem heb ik het goed naar mijn zin, maar na bijna twee jaar vraag ik mij wel af: ‘Wat kan ik nog meer?’ Vorig seizoen zijn we kampioen geworden en ook dit voetbaljaar gaat het niet verkeerd. Het was in het begin wel wennen, maar we hebben onze draai gevonden”, aldus Kramers.

En hoe? Want in de laatste vier wedstrijden hebben de mannen van trainer Leon Elands maar liefst tien punten gehaald. “Komende zaterdag spelen we in en tegen Meerkerk. Voor beide ploegen een belangrijke wedstrijd, voor mij een zeer speciale wedstrijd. Zes jaar geleden ben ik namelijk vertrokken bij de voetbalclub uit mijn geboortedorp.”

Het zal voorlopig de laatste ontmoeting zijn met zijn voormalige dorpsgenoten. “Inderdaad, want vanaf het nieuwe seizoen ga ik op zondag voetballen. Het zal een switch zijn, we gaan het meemaken en ervaren. Ik wil deze kans niet laten schieten. Uitgaan op zaterdagavond was al minder, dus dat hoeft geen probleem te zijn. Toen Roger d’Hollosy werd aangesteld als trainer bij Elinkwijk begon de interesse vanuit Utrecht met een gekheidje, maar na enkele gesprekken en een bezoek aan deze leuke club ben ik er serieus over gaan nadenken.”

Hoofdklasse
Kramers, die d’Hollosy leerde kennen als assistent-trainer tijdens zijn eerste voetbaljaar bij de senioren, legt uit: â€œMet Woudrichem spelen we op dit moment in de tweede klasse en net als Meerkerk is dat toch wel het maximaal haalbare voor deze dorpsclub. Het winnen van een periodetitel zou een bonus zijn. Bij Elinkwijk ligt dat anders. Van oudsher is dat een club met ambitie en status. Op dit moment spelen ze in de tweede klasse, maar ze willen zo snel mogelijk terug naar de eerste klasse en het liefst zelfs naar de hoofdklasse. En dat lijkt mij ook wel iets. Utrecht lijkt ver weg, maar vanuit mijn woonplaats Gorinchem ben ik er binnen een halfuurtje. Naar Woudrichem is iets dichterbij. Op de fiets met pontje op zaterdagmiddag naar de wedstrijd zal ik wel missen.”

Zaalvoetballen bij ZVG hoeft de doelman overigens niet te missen. “Ik blijf actief in de zaal, daar heeft Elinkwijk geen enkel probleem mee. En ook daar speel ik bij een ambitieuze vereniging. Met de aanstaande komst van vier spelers van Jogadores willen we op een zo hoog mogelijk niveau gaan voetballen. We staan bovenaan in de derde periode van de eerste divisie, misschien kunnen we nu al promoveren.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 14 uur geleden
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 14 uur geleden
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 21 uur geleden
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 22 uur geleden
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 23 apr, 16:44