Kunnen WNC en Heukelum vierde plaats nog verbeteren?
Kunnen WNC en Heukelum vierde plaats nog verbeteren? regio-voetbal.nl

Kunnen WNC en Heukelum vierde plaats nog verbeteren?

Nieuws 8 keer gelezen

REGIO LEERDAM – WNC en Heukelum overtreffen dit seizoen de verwachtingen. Op de vierde plaats in hun klasse zijn de hoger gerangschikte teams nog binnen bereik. Zonder direct promotieaspiraties te hebben is de vraag of beide regioclubs nog verder op de ranglijst kunnen klimmen.

Komend weekend zullen WNC en Heukelum hun reeks mooie resultaten in elk geval willen voortzetten.

GJS-WNC
WNC treft zaterdag in de eerste klasse in Dalem echter een tegenstander die ook volop in de ‘winning mood’ is. De Gorkumse debutant GJS bleef via vier zeges en twee remises al zes wedstrijden op rij ongeslagen en werkte zich zo vanaf de laatste plaats knap omhoog tot net boven de streep. WNC won na een zwakkere competitieperiode zelf haar laatste drie duels en wist vorig weekend ook koploper DUNO D te verslaan. Die opmars zal WNC willen continueren maar dat geldt voor GJS natuurlijk evenzeer. In Waardenburg won WNC met 2-0 van GJS. Het zal er zaterdag in Dalem enorm om gaan spannen. Scheidsrechter bij deze streekderby is arbiter Ron Collé uit Leerdam.

Heukelum-Wilhelmina’26
Heukelum is Wilhelmina’26 op de ranglijst in de tweede klasse inmiddels weer voorbij. In Wijk en Aalburg wist Heukelum destijds al met 1-2 van Wilhelmina’26 te winnen. Als het Heukelum zaterdag ook thuis lukt om deze Brabantse ploeg te verslaan, wordt de fraaie positie in de kopgroep nog steviger met de Paastopper tegen Nivo Sparta in Zaltbommel in het vooruitzicht.

DTS’35-LRC
LRC speelt in de eerste klasse in Ede tegen DTS’35, dat samen met Montfoort de tweede plaats deelt met evenveel punten als koploper DUNO D maar met twee wedstrijden meer achter de rug. LRC bezit acht punten minder maar heeft ook nog diverse achterstallige duels tegoed. In Leerdam werd het tussen LRC en DTS’35 een 1-1 gelijkspel en ook nu in Ede zal het krachtsverschil vermoedelijk klein zijn.

Hardinxveld-Tricht
Bij de wedstrijd Hardinxveld-Tricht is handhaving in de tweede klasse in het geding. Hardinxveld staat voorlaatste en ziet zelfs hekkensluiter SVW naderbij komen. Tricht is net boven de streep ook in serieus gevaar en wordt bovendien door een leegloop van de selectie na dit seizoen bedreigd. Thuis won Tricht na een tumultueus slot met 2-1 van Hardinxveld. Ook zaterdag zal er nu in Hardinxveld fel om de kostbare punten worden gestreden.

Leerdam Sport-Vuren
Leerdam Sport krijgt in de derde klasse C nog een laatste serieuze kans op enig perspectief om directe degradatie te kunnen ontlopen. Dan zal er eindelijk wel eens gewonnen moeten worden. De achterstand op DFC is inmiddels al tien punten en op Vuren zelfs nog één punt meer. Debutant Vuren staat door twee opgelopen verliespunten nog net onder de streep en heeft zelf succes ook dringend nodig om op een veiliger positie te komen. Thuis won Vuren met 4-1 van Leerdam Sport. Na de kostbare zege op DFC aast Vuren natuurlijk op een nieuwe overwinning. In Leerdam telt voor hekkensluiter Leerdam Sport zaterdag evenwel alleen de volle winst. Op Regio Voetbal lieten de verdedigers Jeffrey van Bruchem (Leerdam Sport) en Danny Muilenburg (Vuren) al hun licht over deze belangrijke streekderby schijnen.

Streefkerk-Asperen
Asperen gaat op bezoek bij koploper Streefkerk, waarvan thuis sensationeel met 4-1 werd gewonnen. Sindsdien presteert Streefkerk echter veel beter. Thuis won de lijstaanvoerder in klasse 3 C zelfs al haar duels. Na twee ruime nederlagen is Asperen na het fraaie herstel toch weer in problemen geraakt. De voorsprong op de grens voor degradatieduels is erg kwetsbaar. Een gelijkspel in Streefkerk tegen de koploper zou voor Asperen al een prima uitslag zijn.

Willem II-Haaften
Haaften voetbalt in Tilburg tegen Willem II, één van de vele clubs die in de derde klasse D in degradatiegevaar is. Haaften staat op de vierde plaats en zoekt nog aansluiting met de top 3. Thuis won Haaften met 4-1 van de tricolores en zaterdag zal Haaften in Brabant weer willen zegevieren.

SV Capelle-Herovina
Herovina is erg wisselvallig en verkeert na de thuisnederlaag tegen GDC in klasse 3 D nog volop in gevaar. Het bezoek aan koploper SV Capelle wordt zaterdag erg zwaar want in Herwijnen werd al met 0-3 van deze ploeg verloren. Een gelijkspel in Sprang Capelle zou al een stunt van Herovina zijn.

SVM-HSSC’61
HSSC’61 heeft in Maartensdijk tegen SVM nog heel wat goed te maken want in Hei- en Boeicop werd teleurstellend met 1-4 van deze ploeg verloren. SVM is inmiddels in de derde klasse onder de streep beland en ditmaal moet HSSC’61 dus zeker een beter resultaat kunnen behalen. Aan haar stand als nummer 5 op de ranglijst is HSSC’61 dat ook wel verplicht.

Benschop-SC Everstein
SC Everstein is zaterdag te gast bij koploper Benschop, dat in de Utrechtse derde klasse rechtstreeks op het kampioenschap lijkt af te stevenen. In Everdingen won Benschop reeds met 1-2 en ook nu start de lijstaanvoerder uiteraard als favoriet. Of wordt SC Everstein de eerste club die Benschop voor hun thuispubliek van de zege weet af te houden?.

Rhelico-ASV Arkel
Rhelico speelt in Rumpt tegen ASV Arkel, de koploper in de vierde klasse. In Arkel verloor Rhelico ruim met 5-0 en ook nu heeft de sterke lijstaanvoerder vanzelfsprekend de beste winstkansen. Al moet het Rhelico sterken dat de Arkelse doelpuntenproductie wat begint te stokken.

Groot Ammers-SVS’65
Na het knappe gelijkspel tegen lijstaanvoerder ASV Arkel zal SVS’65 in Groot Ammers tegen een andere titelkandidaat in de vierde klasse weer willen stunten. Dat zal echter niet meevallen want in Spijk verloor SVS’65, zij het onfortuinlijk, met 0-1 van deze ploeg. Bovendien wist Groot Ammers tot dusverre al haar (acht) thuiswedstrijden te winnen.

MVV’58-Brakel
MVV’58 zoekt in Meteren revanche voor de in Brakel destijds geleden 2-1 nederlaag. Middenmoter Brakel presteert echter veel beter dan vorig seizoen en hield vorige week ook titelpretendent Unitas in bedwang met een remise. Toch hoopt het op schot gekomen MVV’58 op het eigen kunstgras de mooie opmars voort te zetten met een overwinning.

ASH-Kerkwijk
ASH en Kerkwijk zijn de onderste twee ploegen in de vierde klasse. De verliezer zaterdag in Hellouw wordt of blijft dus hekkensluiter. Na de 3-2 nederlaag in Kerkwijk zal ASH daarom belust zijn op een zege om de rode lantaarn kwijt te kunnen raken.

Beesd-RKTVC
Rens Bronk wilde met Beesd een seizoen zonder zorgen. Om dat te garanderen zal Beesd zondag dan snel weer eens moeten gaan winnen want de voorsprong op de gevarenzone slinkt steeds meer. Het bezoekende RKTVC staat één punt hoger dan Beesd en is eveneens nogal wisselvallig. De roemloze 6-1 nederlaag tegen RKTVC in Tiel schreeuwt voor Beesd dringend om rehabilitatie.

Alem-GVV
Met allebei slechts vier verliespunten meer dan koploper Theole wordt de wedstrijd tussen Alem en GVV zondag een topper in de vierde klasse. In Geldermalsen werd het een 2-2 gelijkspel. Daarmee zouden deze ploegen in de Bommelerwaard allebei weinig opschieten. Alleen een zege telt echt aan. GVV won al drie keer op rij maar zal het nu in Alem tegen een directe concurrent moeten waarmaken.

MOSA’14-DSS’14
In Macharen treffen zondag twee fusieclubs uit 2014 elkaar in de vijfde klasse. MOSA’14 staat op de ranglijst slechts net boven DSS’14 maar dat komt vooral omdat de thuisclub nogal wat duels achterop is geraakt. In Heesselt verloor DSS’14 royaal met 1-4 van deze ploeg, doch de recente goede resultaten van DSS’15 rechtvaardigen hoop op een nu beter resultaat.

Ophemert-SCZ
Ophemert speelt zondag thuis de Betuwse streekderby tegen SCZ, waarvan in Zoelen onfortuinlijk met 4-3 nipt werd verloren. Ophemert stond in de vijfde klasse lange tijd onderaan maar de twee recente ruime zeges op SBV en Wadenoijen waren opvallend. Dat geeft Ophemert misschien moed om ook SCZ aan te kunnen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden