RV Round-Up #11: Wederom een 0-0 voor SVS’65, Bergambacht los
RV Round-Up #11: Wederom een 0-0 voor SVS’65, Bergambacht los regio-voetbal.nl

RV Round-Up #11: Wederom een 0-0 voor SVS’65, Bergambacht los

Nieuws 4 keer gelezen

REGIO • Na afloop van elke competitiespeelronde blikt de redactie van Regio-Voetbal terug en vooruit op unieke series, verbroken records, ludieke zaken en andere noemenswaardige cijfers en feiten. Waar de gevoelstemperatuur het afgelopen weekend op de meeste velden rond de tien graden onder nul lag, werden er in de regio desondanks weer voldoende mijlpalen behaald en records geëvenaard. In Round-Up nummer elf aandacht voor de doelpuntloze gelijke spelen van SVS’65, de achtklapper van Bergambacht en het 4-4 gelijkspel tussen Ameide en Alblasserdam.
 
Te beginnen in Spijk, waar het plaatselijke SVS’65 koploper ASV Arkel knap op 0-0 hield. Geheel toevallig mag die uitslag niet genoemd worden. Voor de ploeg van trainer Henk Donga was het namelijk alweer het derde doelpuntloze gelijkspel dit seizoen, nadat eerder ook VVAC en Well op 0-0 werden gehouden. Van alle zaterdagteams uit het RV-gebied, doet alleen Leerdam Sport dat de vierdeklasser na. 

[[{"fid":"48613","view_mode":"wysiwyg","fields":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"Anita Reynders Fotografie","field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"Anita Reynders Fotografie","field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"alt":"Anita Reynders Fotografie","class":"media-element file-wysiwyg","data-delta":"1"}}]]
 
Drechtstreek en DCV speelden voorlopig twee keer met die cijfers gelijk. In de competitie van het Polsbroekse SPV’81 viel tot op heden over het hele seizoen bezien pas één keer een doelpuntloze remise te noteren (Siveo’60-Sportief), terwijl in 4G West I, de competitie van Lekvogels, nog geen enkele 0-0 te noteren viel.
 
[[{"fid":"48807","view_mode":"wysiwyg","fields":{"format":"wysiwyg"},"type":"media","field_deltas":{"2":{"format":"wysiwyg"}},"link_text":"Embedded rich media on Twitter","attributes":{"class":"media-element file-wysiwyg","data-delta":"2"}}]]

Bergambacht los
In de andere vierde klasse, 4E West II, draait Bergambacht voorlopig een meer dan uitstekend seizoen. Zeker in eigen huis laten de blauwzwarten weinig steken vallen. Sterker, ook na de 8-1 zege op laagvlieger Swift Boys heeft Bergambacht na negen thuiswedstrijden nog een 100% score op het eigen sportpark po naam staan.
 
Slechts één van de negen driepunters werd daarbij niet behaald met twee of meer doelpunten verschil. Achtereenvolgens werd er met 3-0, 8-1, 9-0, 6-1, 2-0, 4-3, 4-1, 10-0 en 8-1 gewonnen. Ook Benschop (3D West I), Streefkerk (3D Zuid I) en Groot-Ammers (4D Zuid I) zijn dit seizoen nog zonder puntverlies in thuisduels.
 
Doelpuntrijk gelijkspel
Een klasse hoger, in 3C Zuid I, hielden Ameide en Alblasserdam elkaar op Meihoven op een 4-4 gelijkspel.

[[{"fid":"48605","view_mode":"wysiwyg","fields":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"(foto: Gerco van Oort)","field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"3":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"(foto: Gerco van Oort)","field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"alt":"(foto: Gerco van Oort)","class":"media-element file-wysiwyg","data-delta":"3"}}]]

Voor wat betreft de ploegen uit het RV-gebied een record in de zaterdagtak, maar HHC’09 slaagde er dit seizoen al eens in om met 5-5 gelijk te spelen. Dat was in het thuisduel met EDN’56 op 12 november 2017. Eerder deze jaargang speelden ook Oranje-Wit en VVGZ in 1C met 4-4 gelijk.
 
Vorig seizoen kwamen onder meer ook Sparta’30 en Unitas in een onderling duel tot 4-4, terwijl Asperen in september vorig jaar zelfs een 4-0 achterstand goedmaakte op bezoek bij BMC. FC Perkouw en Be Fair hielden het in diezelfde maand ook al eens op een 5-5 remise
 
Dubbelfunctie voor Smaal
Tevens werd afgelopen week bekend dat huidig Arkel-trainer Richard Smaal komend seizoen zowel de zaterdag- als zondagtak bij het Dordtse Dubbeldam onder zijn hoede gaat nemen. Hij is daarmee niet de eerste regiotrainer die in één seizoen twee elftallen onder zijn hoede heeft. Onder meer Virgil Breetveld (IFC zaterdag & zondag), Frank Zwakhals (IFC en RCD), Raymond Sponselee (Lekvogels en VCW), Jack van den Berg (ASWH en PSV Poortugaal) en Richard Mank (Dilettant en Spijkenisse) trainden in het verleden ook al eens twee clubs in één seizoen.
 
Bent u op de hoogte van opmerkelijke feitjes die bij ons (nog) niet bekend zijn? Bij Regio-Voetbal zijn we altijd op zoek naar cijfers en feiten die er toe doen. Suggesties, vragen en/of opmerkingen kunnen worden gestuurd naar: l.kamsteeg@hetkontakt.nl. We horen graag!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden