WNC, Haaften, HSSC'61 en SVS'65 thuis tegen koploper
WNC, Haaften, HSSC'61 en SVS'65 thuis tegen koploper regio-voetbal.nl

WNC, Haaften, HSSC'61 en SVS'65 thuis tegen koploper

Algemeen 6 keer gelezen

REGIO LEERDAM – Menige club in de regio Leerdam ontmoet komend weekend de koploper in hun klasse. WNC en Haaften bezetten in hun afdeling allebei de fraaie vierde plaats en spelen zaterdag thuis tegen DUNO Doorwerth en SV Capelle, die beide bovenaan staan. Ook HSSC’61 (tegen Benschop) en SVS’65 (tegen ASV Arkel) ontvangen zaterdag de lijstaanvoerder.

Met ook nog de streekderby Tricht-Heukelum, het bezoek van Leerdam Sport aan koploper Streefkerk en belangrijke thuismatches van LRC, Herovina, Vuren en Asperen op de rol is er dus een heel interessant programma. Ook DSS’14 krijgt zondag immers nog bezoek van de koploper: Hedel. Maar gezien de voorspelde weersomstandigheden met een plotse terugkeer van de nawinter is het wel de vraag hoeveel voetbal er komend weekend kan doorgaan.

WNC-DUNO
Koploper DUNO heeft in de eerste klasse met nog enkele achterstallige duels tegoed verreweg de beste titelkansen. WNC verloor in Doorwerth kansloos met 3-0 van deze erg sterke ploeg vol ex-profs. Dankzij twee nuttige uitzeges tegen degradatiekandidaten heeft WNC zich in de competitie keurig hersteld van een zwakkere periode. Tegen DUNO wordt het thuis evenwel een loodzware opgave en moet duidelijk worden of er voor WNC nog meer inzit dan de overigens al fraaie vierde plaats. Scheidsrechter zaterdag bij deze topper in Waardenburg is arbiter Willem Kuijntjes uit Brakel.

LRC-GRC 14
LRC heeft thuis tegen GRC’14 zaterdag nog heel wat goed te maken. In Giessen leed LRC een ontluisterende 6-2 nederlaag en vorig seizoen werd in Leerdam zelf ook al met 1-3 van het bijna altijd strijdvaardige GRC’14 verloren. De Brabanders proberen verwoed om in de eerste klasse boven de streep te blijven en LRC zal dus weer op fikse tegenstand moeten rekenen. Met na twee stakingen en twee afgelastingen nu al vier wedstrijden achterstand kan LRC zeker nog flink op de ranglijst stijgen, maar dan is een goed resultaat in Leerdam tegen GRC’14 wel geboden.

Tricht-Heukelum
Tricht staat in de tweede klasse na de sensationele zege in Aalburg weer net boven de streep maar heeft nog veel punten nodig om veiliger te komen. Heukelum doet het goed en zou in de bovenste helft van de ranglijst bij winst van de achterstallige duels zeker nog enkele plaatsen kunnen klimmen. Thuis won Heukelum met 3-1 van Tricht, dat echter zeker op revanche belust zal zijn. Trainer Marco Verbeek zal met Heukelum tegen z’n vorige club dan ook in Tricht op fel verzet moeten rekenen.

Asperen-EBOH
Asperen speelt thuis tegen het sterke EBOH, één van de titelkandidaten in de derde klasse C. In Dordrecht verloor Asperen tegen EBOH met 4-0 royaal. Na de grote nederlaag bij IFC zal Asperen het dus lastig krijgen. Met een gelijkspel tegen EBOH mag Asperen al heel tevreden zijn, want veilig is de thuisclub nog lang niet.

Streefkerk-Leerdam Sport
Leerdam Sport voetbalt in Streefkerk tegen de lijstaanvoerder. In Leerdam werd het destijds een 0-0 gelijkspel, één van de vijf remises die Leerdam Sport tot nu toe behaalde. Met zo’n resultaat zal Leerdam Sport zaterdag al erg content zijn, want tot dusverre won het soms productieve Streefkerk al haar (zeven) thuismatches.

Vuren-DFC
De debutanten Vuren en DFC strijden in klasse 3 C verwoed om degradatieduels nog te ontlopen. Voorlopig staan beide defensief kwetsbare ploegen wel net onder de streep. In Dordrecht verloor Vuren met 3-1, maar thuis zal Vuren nu perse van DFC willen winnen. Dat moet ook mogelijk zijn.

HSSC’61-Benschop
HSSC’61 ontvangt koploper Benschop, dat in de Utrechtse derde klasse regelrecht op de titel lijkt af te stevenen. Na de ruime derbywinst in Everdingen en de knappe zege in Culemborg op periodekampioen Focus’07 zit HSSC’61 evenwel zelf ook duidelijk in de ‘winning mood’. Toch zal het in Hei- en Boeicop voor de thuisclub lastig worden om tegen de lijstaanvoerder revanche te nemen voor de in Benschop geleden 3-0 nederlaag.

SC Everstein-Jonathan
SC Everstein speelt in Everdingen tegen Jonathan, dat met drie zeges op rij flink in opmars is. In Zeist leed SC Everstein tegen deze ploeg een 1-0 nederlaag. Om voldoende ver boven de streep te blijven, zal SC Everstein nu minstens één punt moeten zien thuis te houden.

Haaften-SV Capelle
Haaften voetbalt zaterdag thuis tegen SV Capelle, sinds vorige week de nieuwe koploper in de derde klasse D. In Brabant leed Haaften tegen deze sterke ploeg een royale 5-2 nederlaag. Thuis won Haaften tot dusverre echter alle competitieduels. Dat zal ook tegen SV Capelle nodig zijn om goed bij de top 3 op de ranglijst te kunnen aansluiten. Scheidsrechter Sjors de Jong uit Heukelum zal deze topper in de derde klasse leiden.

Herovina-GDC
Herovina ontvangt GDC, dat in klasse 3 D na een matig competitiebegin aan een flinke opmars bezig is en vorige week titelkandidaat NOAD’32 zelfs volledig overklaste. Net boven de streep heeft debutant Herovina de punten nog steeds broodnodig. Na de mooie uitzege in Dongen zal Herovina weer willen winnen. In Herwijnen lukte dat echter nog pas nipt twee keer. De eerdere 2-3 winst in Eethen geeft Herovina tegen GDC dus nog geen enkele garantie op nieuw succes.

SVS’65-ASV Arkel
SVS’65 speelt in Spijk de derby tegen overbuur ASV Arkel, de koploper in de vierde klasse. In Arkel verloor SVS’65 met 3-0. Nu zou een gelijkspel al een prima resultaat voor het erg wisselvallige SVS’65 betekenen.

VVAC-MVV’58
MVV’58 is te gast bij VVAC, dat op de derde plaats ook nog volop in de titelrace meedoet. In Meteren won VVAC met 1-2 nipt, maar de laatste weken presteert MVV’58 prima. Daarom zou het in Ottoland best nog eens een spannende pot kunnen gaan worden.

Kerkwijk-Rhelico
Rhelico en Kerkwijk staan in de vierde klasse allebei in de staartgroep. In Rumpt won Rhelico ondermeer door twee goals van Jelmer van Os met 3-1. Via minstens een gelijkspel in de Bommelerwaard zal Rhelico zaterdag Kerkwijk op de ranglijst onder zich willen houden.

Well-ASH
Ook Well en ASH behoren in de vierde klasse tot de zwakkere broeders. In Hellouw werd het tussen deze teams een 3-3 gelijkspel. In dat treffen scoorden Emil van Wageningen en Barend Blom ieder liefst drie keer. Ook in Well zal het krachtsverschil klein zijn.

DSC-Beesd
Beesd voetbalt zondag in Kerkdriel tegen DSC, dat zich na een zwakke start flink heeft hersteld. Beide clubs staan in de middenmoot van de vierde klasse vlak bij elkaar. In Beesd werd het een 2-2 gelijkspel en ook nu zou het wel eens een remise kunnen worden.

GVV-BZS
GVV zal zondag thuis tegen BZS de opmars na twee ruime zeges willen voortzetten. Vooral de spitsen Patrick van der Lugt en Marcel van der Heijden (nu al 14 goals) scoren er lustig op los. In Beusichem bleef GVV op 2-2 steken maar nu in Geldermalsen telt tegen hekkensluiter BZS alleen de volle winst echt.

DSS’14-Hedel
DSS’14 ontvangt zondag koploper Hedel, dat in de vijfde klasse al zeven duels achtereen ongeslagen is. Na de winterpauze presteert DSS’14 evenwel ook heel verdienstelijk. Toch zal DSS’14 na de eerdere 4-1 nederlaag in Hedel nu met een gelijkspel tegen de lijstaanvoerder in Heesselt al heel tevreden zijn.

Ophemert-Wadenoijen
Ophemert speelt zondag thuis de derby tegen middenmoter Wadenoijen, waarvan uit nipt met 2-1 werd verloren. Gesterkt door de eerste competitiezege in de vijfde klasse bij SBV hoopt Ophemert nu echter tegen Wadenoijen toch minstens op een remise.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden