Goudhaantje Willem Looijen: 'Ik was absoluut niet tevreden'
Goudhaantje Willem Looijen: 'Ik was absoluut niet tevreden' regio-voetbal.nl

Goudhaantje Willem Looijen: 'Ik was absoluut niet tevreden'

Nieuws 5 keer gelezen

ZALTBOMMEL - Willem Looijen was zaterdag weer ouderwets op dreef. Met vijf goals hielp hij Nivo Sparta naar een zeer eclatante 9-0 thuiszege op een belabberd Tricht.

"Willem! Hee Willem!" Terwijl de spits zijn vijf goals in de afgelopen wedstrijd zittend op de massagetafel bespreekt, verschijnt er een rood petje met daarop de tekst 'Supporters club Willem Looijen Thailand' om de hoek. Het is op-en-top Nivo Sparta-clubman Henk de Vries, die gelijk flink heeft uitgepakt. Niet alleen het petje; ook het zwarte shirt en de witte koffiemok geven aan dat we hier te maken hebben met Looijen's grootste fan van het noordelijk en zuidelijk halfrond. "Ik heb wel een primeur hè, de kleinste supportersclub van Nederland", glimlacht het lijdend voorwerp terwijl hij meteen even op de foto gaat met de voorzitter/penningmeester/secretaris van zijn internationaal georiënteerde eenmans fanclub. "Moet je twee keer scoren tegen Roda Boys, dan krijg je dit soort dingen. Maar ik ben blij dat Henk weer terug is uit het buitenland. Het is echt een Nivo Sparta-man. Hij loopt hier zeven dagen in de week." 

Dat de hysterie rondom de 33-jarige topspits na het duel met Tricht even op zijn hoogtepunt is, mag overigens geen verrassing worden genoemd. Met vijf goals was 'good old' Willem verantwoordelijk voor ruim de helft van de productie van de thuisploeg. Een 'walk in the park' dus, al leek het er in de beginfase niet op dat het Looijen's dag zou gaan worden. Hij miste vier kansen in de eerste twintig minuten en dat kon hij tot het rustsignaal niet verkroppen: "Het was ongelooflijk. Ik zei in de rust dat we tevreden moesten zijn met de 2-0. Nou, ik was absoluut niet tevreden. Ja, de manier waarop we voetbalden was hartstikke goed en we creëren kansen. Dan kan ik mezelf wel op m'n kloten geven dat ik er niet al in de eerste helft nog twee maak." 

Goud
Na rust stelde Looijen orde op zaken. Met nog vier treffers had hij een groot aandeel in de uiteindelijke 9-0 afslachting van Tricht. Een welkome overwinning, nadat twee weken geleden de eerste nederlaag na tien ongeslagen wedstrijden werd geleden. Door die uitglijder bij Pelikaan werd het gat naar koploper Almkerk weer groter. "Dat was echt balen. Daar hebben we het flink vergooid, denk ik. Het was een collectief falen en dat zijn dure punten geweest. Maar dat Almkerk vandaag gelijk heeft gespeeld is voor ons wel weer goud. Ik hoop dat het bij hun een keer gaat knakken, we willen gewoon nog steeds kampioen worden. Vorig jaar hebben we al gefaald, zo voelt het voor mij gewoon, en als het dit jaar niet lukt hebben we weer gefaald." 

Ook Nivo Sparta-trainer Theo de Boon heeft lovende woorden voor de man die dit seizoen tot dusver achttien keer doel trof: "Willem is gewoon een topspits voor dit niveau. Een beetje zoals Makaay; 'Das Phantom'. Je zag 'm minuten niet, maar als de keeper een balletje loslaat stond-ie er gelijk bij om binnen te tikken. Willem moet alleen ook in topwedstrijden belangrijk zijn. Net als toen hij ons tegen Roda Boys naar de winst kopte." 

Heerlijk ventje
Behalve de 33-jarige jarige Looijen zag De Boon ook een zestien jaar jonger lichtpuntje. Merlijn Bax liet tijdens zijn invalbeurt tegen Tricht met zijn voorzetten, zijn 'panna' en daaropvolgend zijn halve assist zien dat hij van waarde kan zijn in een elftal dat gedomineerd wordt door grote namen uit het amateurvoetbal. De Boon is enthousiast over het jeugdige talent: "Merlijn is een heerlijk ventje. Die komt hier uit de eigen jeugd. Zeventien jaar pas en hij rammelt nu al op de deur van het eerste. Er zit een hele goede talentvolle A-jeugd aan te komen en dat is ook waar Nivo naartoe wil; de Looijen's, de Westerduin's, gecombineerd met eigen jongens." 

Martin van Hemert

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
• Be Ready viert feest na het behalen van de titel in Raamsdonk.
Kampioen Be Ready overweegt overstap naar de zaterdag: 'Bezig om de leden te raadplegen' 6 uur geleden
• Bryan Janssen.
Bryan Janssen verlaat Kozakken Boys en keert terug naar Westlandia 6 uur geleden
Afbeelding
Rayson Koeiman (ZBC'97) verstevigt met hattrick derde plaats in topscorersklassement 10 uur geleden
Afbeelding
VIDEO: Voorbeschouwing SoccerReporter op VVAC-Peursum 12 uur geleden
Logo
• Fabian van Horssen na zijn goal tegen Heerjansdam (1-1).
Fabian van Horssen (LRC) legt uit waarom hij stopt: 'Ik kies voor m'n gezin en voor mezelf' gisteren
Logo
• Luuk de Graag: 'Ik ben niet bang dat we meegesleurd gaan worden'.
Luuk de Graag moet met De Alblas nog vol aan de bak: 'Maar niet bang dat we meegesleurd worden' 17 apr, 12:00