RV Round-Up #9: Goed weekend Alblasserwaard, De Zwerver thuis ijzersterk
RV Round-Up #9: Goed weekend Alblasserwaard, De Zwerver thuis ijzersterk regio-voetbal.nl

RV Round-Up #9: Goed weekend Alblasserwaard, De Zwerver thuis ijzersterk

Nieuws 5 keer gelezen

REGIO • Na afloop van elke competitiespeelronde blikt de redactie van Regio-Voetbal terug en vooruit op unieke series, verbroken records, ludieke zaken en andere noemenswaardige cijfers en feiten. In editie nummer negen van Round-Up onder meer aandacht voor het onverstoorbare Kozakken Boys, het thuis uitstekend presterende De Zwerver en het topweekend voor de clubs uit de Alblasserwaard.

De met twaalf voetbalverenigingen vertegenwoordigde Alblasserwaard kende afgelopen weekend namelijk geen enkele club die een nederlaag leed. Arkel, Groot-Ammers, Lekvogels, SV Noordeloos, Peursum, Schelluinen en VVAC boekten stuk voor stuk een zege; HSSC’61 en SteDoCo speelden gelijk, terwijl Ameide, Streefkerk en SV Meerkerk niet in actie kwamen.

Het kwam dit seizoen nog niet eerder voor dat geen enkele ploeg uit de Alblasserwaard niet verloor in een specifieke speelronde. In speelweek drie gebeurde het al wel eens dat de clubs uit het Klaroen-gebied allemaal minimaal een punt pakten. Dat betrof destijds Alblasserdam, De Alblas, Drechtstreek, Nieuw-Lekkerland, Papendrecht en De Zwerver.

Ongenaakbaar
Laatstgenoemde club rekende afgelopen zaterdag in 3C Zuid I thuis met 3-2 af met De Alblas en bezet daardoor knap de vierde plek op de ranglijst. Sinds het aantreden van trainer Edward Knook, destijds als opvolger van Jan Verveer, verloren de Kinderdijkers nog maar één thuisduel. Dat was vorig seizoen, toen EBOH er op De Schans met een 1-3 zege vandoor ging. De overige tien thuiswedstrijden leverden de roodzwarten allemaal minstens een punt op.

Record voor Kozakken Boys
Uitstekend presteren doet ook Kozakken Boys al maanden. Tegen HHC Hardenberg (4-2) werd afgelopen weekend alweer de negende driepunter op rij geboekt. Een all-time record in de Tweede Divisie. Daarmee hebben de Werkendammers koploper Katwijk inmiddels weer volop in het zicht en zal scheidend trainer Danny Buijs maar wat graag afscheid nemen met een kampioenschap.

[[{"fid":"47821","view_mode":"wysiwyg","fields":{"format":"wysiwyg"},"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"wysiwyg"}},"link_text":"Embedded rich media on Twitter","attributes":{"class":"media-element file-wysiwyg","data-delta":"1"}}]]

De oefenmeester staat komend seizoen namelijk aan het roer van FC Groningen, waar hij zijn eerste uitdaging in de Eredivisie aangaat. Buijs is niet de eerste trainer die zowel een club uit het Regio Voetbal-gebied als een BVO onder zijn hoede had. Onder meer Frans Adelaar (o.a. FC Utrecht / SteDoCo), Virgil Breetveld (FC Dordrecht / SteDoCo), Ruud Brood (o.a. RKC Waalwijk / Unitas en SVW), Jan Everse (o.a. Heerenveen / Unitas, Hardinxveld, Kozakken Boys en DCV), Joop van Daele (Excelsior / Papendrecht) en Ronald Lengkeek (Sparta / Lekkerkerk) deden dit in het verleden ook.

Dussens spektakel
Wie naast het zaterdagvoetbal ook graag op zondag een rondje langs de velden wil gaan, doet er goed aan binnenkort een bezoek te brengen aan Dussense Boys. De formatie van trainer Antoine Hoevenaren bezet na 14 speelronden een weinigzeggende zevende stek op de ranglijst, maar opmerkelijker is het doelsaldo van de vierdeklasser.

In hun dertien duels vielen er namelijk al 76 goals (36 voor, 40 tegen). Een gemiddelde van een kleine zes treffers per wedstrijd. Sterker nog: in alle competitieduels van Dussense Boys vielen dit seizoen minstens drie doelpunten te bewonderen, zo ook zondag in de gewonnen wedstrijd met OMC (3-2). Bij geen enkele zondagploeg uit het RV-gebied vallen gemiddeld meer treffers.

Bent u op de hoogte van opmerkelijke feitjes die bij ons (nog) niet bekend zijn? Bij Regio-Voetbal zijn we altijd op zoek naar cijfers en feiten die er toe doen. Suggesties, vragen en/of opmerkingen kunnen worden gestuurd naar l.kamsteeg@hetkontakt.nl. We horen graag!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 50 minuten geleden
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 1 uur geleden
Logo
Afbeelding
Gerwin en Martijn Neven: 'Als de huidige groep bij elkaar blijft, kunnen we hogerop met Schoonhoven' 11 uur geleden
• Jesse Giebels (l) is volgend seizoen 'Kozak'.
Kozakken Boys trekt verdediger Jesse Giebels van FC Eindhoven aan 20 uur geleden
Logo
• Asperen moet op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer.
Erik van Rooij wordt toch niet de nieuwe hoofdtrainer van Asperen: 'Hij kan hier ook niets aan doen, dit is overmacht' update 22 uur geleden
Logo
• Arkel verloor zaterdag van Schelluinen en staat nu op een directe degradatieplek in 3C.
Versterkte degradatie: wie staan er op degraderen en wie gaan de nacompetitie in? (stand van zaken per 20/21 april) 22 uur geleden