Veel op het spel in derby's in regio Leerdam
Veel op het spel in derby's in regio Leerdam regio-voetbal.nl

Veel op het spel in derby's in regio Leerdam

Algemeen 4 keer gelezen

REGIO LEERDAM – Twee derby’s trekken komend weekend in de Leerdamse regio de meeste aandacht. In Herwijnen ontmoeten Herovina en Haaften elkaar zaterdag voor een Waalderby met grote belangen voor beide teams. De Lingewaalse derby tussen Vuren en Asperen staat in een andere derde klasse helemaal in het teken van de felle strijd voor handhaving.

Ook voor LRC en Heukelum prijken er zaterdag interessante thuiswedstrijden op het programma. Met nog enkele achterstallige duels tegoed kan zowel LRC als Heukelum nog stijgen in de bovenste helft van de ranglijst van hun klasse.

Bekerduel WNC-Heeze
WNC is zaterdag in de eerste klasse competitievrij maar speelt op dinsdagavond 20 februari wel voor de beker thuis tegen zondagtweedeklasser Heeze. Na de fraaie cupstunt tegen een hoofdklasser in Veen zal WNC dinsdag in Waardenburg ongetwijfeld nu ook de volgende bekerronde willen bereiken. Dan zou WNC weer een thuiswedstrijd tegen een Brabantse tegenstander te wachten staan: tegen Marvilde uit Veldhoven of SV SSS uit Udenhout.

LRC-De Merino’s
LRC ontvangt zaterdag voor de competitie De Merino’s, dat in de eerste klasse een gedegen middenmoter is. In Leerdam zal LRC het ongeslagen thuisrecord ook tegen De Merino’s intact willen houden. Bij volle winst tegen deze opponent uit Veenendaal kan LRC haar positie in de bovenste regionen versterken. Dat moet op eigen veld mogelijk zijn.

Heukelum-Drechtstreek
Heukelum speelt in de tweede klasse thuis tegen Drechtstreek, dat op de ranglijst slechts één punt onder Heukelum staat. Tegen deze sterke debutant uit Papendrecht zal Heukelum willen proberen opnieuw te winnen. Dan zal er wel beter moeten worden gespeeld dan bij de vrij fortuinlijke 1-0 thuiszege tegen Brederodes twee weken geleden het geval was.

Vuren-Asperen
Vuren en Asperen strijden in de derde klasse C allebei om straks degradatieduels te kunnen ontlopen. Vuren staat ondanks de stunt bij De Alblas onder de streep maar heeft wel nog enkele achterstallige duels tegoed. Asperen heeft zich na de winterpauze door twee kostbare thuiszeges keurig tot net boven de degradatiezonegrens opgewerkt, maar Asperen heeft wel enkele wedstrijden meer dan de concurrentie achter de rug. Voor de verliezer van deze derby in Vuren zullen de zorgen dan ook flink toenemen. Dat belooft tussen Vuren en Asperen dus heel veel spanning.

Leerdam Sport-EBOH
Leerdam Sport staat in klasse 3 C geïsoleerd onderaan. Het ontlopen van directe degradatie wordt voor de Leerdammers zeker een loodzware opgave. Nu treft het niet dat zaterdag titelkandidaat EBOH naar Leerdam toe komt. De Dordtse ploeg is de voornaamste rivaal van koploper Streefkerk en start tegen de hekkensluiter uiteraard veruit als favoriet. Een Leerdams gelijkspel zou voor de thuisclub daarom al een prachtige stunt zijn.

HSSC’61-DESTO
HSSC’61 ontvangt het sterke DESTO, waarvan in Utrecht kansloos met 5-1 werd verloren. Na vier mooie zeges op rij zag HSSC’61 haar opmars in de Utrechtse derde klasse afgelopen zaterdag in Maarssen met een 2-0 nederlaag abrupt afgebroken. In Hei- en Boeicop zal een snel herstel zaterdag niet gaan meevallen, want DESTO is de nummer 4 op de ranglijst.

SC Everstein-DOSC
SC Everstein is dankzij drie zeges achtereen flink opgerukt naar de nu met HSSC’61 gedeelde zesde plaats. Zaterdag komt DOSC naar Everdingen toe. In Den Dolder verloor SC Everstein met 4-2 van deze tegenstander. Thuis zal SC Everstein tegen de vaak vlot scorende opponent revanche willen nemen. Dat lijkt niet onhaalbaar en zou een goede opmaat betekenen voor de thuisderby tegen HSSC’61 één week later.

Herovina-Haaften
In Herwijnen hebben Herovina en Haaften in de derde klasse D tegengestelde belangen. Op Regio Voetbal lieten de middenvelders Rick de Joode (Herovina) en Nicolai van Wageningen (Haaften) al hun licht over deze Waalderby schijnen. Debutant Herovina verkeert in de omvangrijke gevarenzone en strijdt fel voor handhaving met zeker zes andere bedreigde clubs. Haaften staat keurig op de vierde plaats en kan in de bovenste regionen nog best verder klimmen, als ook uitduels meer succes gaan opleveren. Na de kostbare late thuiswinst op BLC zal Herovina echter op een nieuwe zege belust zijn. De vraag is evenwel of het vaak productievere Haaften dit zaterdag zal toestaan.

SVS’65-Unitas
SVS’65 speelt in Spijk tegen koploper Unitas, dat in de vierde klasse de eens zo royale voorsprong op rivaal Arkel tot twee punten heeft zien slinken. We zijn benieuwd of SVS’65 op het eigen kunstgras tegen de sterke Gorkumse naburen tot een stunt in staat zal zijn.

Arkel-MVV’58
MVV’58 gaat op bezoek bij Arkel, dat na een slechte competitiestart met twee kleine nederlagen inmiddels al elf duels op rij ongeslagen is met tien zeges en één remise. Ook MVV’58 is in opmars maar met een gelijkspel in Arkel mag de Meterense equipe toch al dik tevreden zijn.

Rhelico-Groot Ammers
Rhelico voetbalt in Rumpt tegen Groot Ammers, dat voor een subtopper in uitmatches te weinig scoort en voor titelkansen zo te veel steken laat vallen. Toch zou Rhelico op eigen veld met een remise al een prima prestatie tegen favoriet Groot Ammers leveren.

Zuilichem-ASH
ASH is zaterdag te gast bij Zuilichem, dat thuis veel beter presteert dan in uitduels. In de Bommelerwaard start Zuilichem tegen hekkensluiter ASH dan ook duidelijk als favoriet voor de overwinning. 

CHC-Beesd
Beesd treedt zondag in Den Bosch aan tegen CHC, één van de titelkandidaten in de vierde klasse. Dat wordt voor Beesd een loodzwaar karwei want de sterke Brabanders hebben thuis duidelijk de beste winstkansen.

GVV-RKTVC
GVV is door kleine nederlagen tegen Teisterbanders en DSC naar de middenmoot in de vierde klasse teruggevallen. Het Tielse RKTVC heeft zich juist keurig opgewerkt en is GVV al tot één punt genaderd. Dus zal het krachtsverschil in Geldermalsen zondag gering zijn.

RKVSC-Ophemert
Ophemert heeft in de vijfde klasse eindelijk het eerste competitiepunt binnen. Zondag is in Velddriel middenmoter RKVSC de tegenstander. Een tweede gelijkspel zou voor Ophemert al een prima resultaat zijn.

DSS’14-SBV
DSS’14 won in de vijfde klasse tweemaal van Heerewaarden en krijgt zondag thuis tegen SBV een mooie kans op de derde overwinning. SBV uit Haren staat immers voorlaatste en dus moeten de winstpunten normaliter in Varik en Heesselt kunnen blijven.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden