SVW komend seizoen onder leiding van Tutu N’Dona
SVW komend seizoen onder leiding van Tutu N’Dona regio-voetbal.nl

SVW komend seizoen onder leiding van Tutu N’Dona

Nieuws Trainerscarrousel 29 keer gelezen

GORINCHEM/ARKEL – Als het aan hem zelf had gelegen, was Tutu N’Dona komend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van ASV Arkel geworden. Het liep anders. Arkel koos voor de ervaren Leon Elands (nu nog Woudrichem), waarna N’Dona woensdagavond officieel zijn jawoord gaf om per volgend seizoen aan de slag te gaan bij tweedeklasser SVW.

Bij de Gorinchemse club begint N’Dona (35) aan zijn eerste serieuze klus als hoofdtrainer. N’Dona: “Enige tijd geleden heb ik hardop uitgesproken dat ik op korte termijn graag ergens in de regio aan de slag zou willen gaan als hoofdtrainer. Bij Arkel loop ik nu enkele jaren rond en als het daar had gekund, dan had het mooi op elkaar aangesloten. De club koos echter al snel voor Leon Elands. Iemand met meer ervaring dan ik, die de club een paar stappen verder kan helpen. Daarover ben ik niet teleurgesteld. Zo werkt de voetballerij”, laat hij weten.

Begrip
“Arkel heeft een keuze gemaakt uit geïnteresseerde kandidaten en ik kon mij wel in hun beslissing vinden. Het is een fantastische club waar ik mezelf de laatste jaren heb kunnen ontwikkelen als trainer en mens. Daar ben ik ze dankbaar voor, maar het is voor mij ook zaak om verder te kijken. Daarom ben ik ontzettend blij met het avontuur dat ik nu kan aangaan.”

Naast Arkel en SVW toonden nog twee andere regioclubs hun interesse in N’Dona “Bij Arkel heb ik twee gesprekken gevoerd en ook bij een andere ploeg uit de omgeving, die ik liever niet bij naam noem, hebben we ideeën uitgewisseld. De klik met SVW is er altijd al geweest. Ik heb er tussen 1990 en 2004 gespeeld en dat is uitstekend bevallen. Ik kijk dan ook ontzettend uit naar komend seizoen, waarbij de insteek is om met alle betrokkenen een frisse start te maken en vooral rust te creëren binnen de club.”

Rumoer
Want rumoer is er, ondanks de promotie naar de tweede klasse, al enige tijd bij SVW. N’Dona, die voor één jaar heeft getekend, wordt bij De Streepjes namelijk alweer de vijfde trainer in exact vijf jaar tijd. Achtereenvolgens hielden Faissal Kadiwahabi, Robertino Lotto, Arie Schep en Frans Ceton het om uiteenlopende redenen niet langer dan één seizoen vol. Als het aan N’Dona, als speler onder meer actief voor Schelluinen, Alblasserdam, SteDoCo, GJS en Arkel, ligt dan is hij degene die deze serie doorbreekt.

“Rust is het kernwoord voor volgend seizoen. Voor mij was het ook niet bespreekbaar om meteen in te stappen, nu de club na het vertrek van Frans Ceton zonder hoofdtrainer zit. Cees Trapman en Michael van Arkel maken het seizoen af. De kans is groot dat John Wijnbelt (nu nog als speler actief voor Schelluinen, LK) komend seizoen de assistent-trainer wordt en Trapman gaat fungeren als TC-lid. Met hen kan ik lezen en schrijven. Ik ken ze sinds jaar en dag en vertrouw ze ook voor de volle honderd procent. Dat is een basis die ik nodig heb”, blikt hij alvast voorzichtig vooruit.

Arkel-SVW?
Voorlopig is het voor N’Dona, die op korte termijn start met zijn TC 2 en dispensatie van de KNVB heeft gekregen, zaak om eerst met een glimlach af te sluiten met Arkel in de vierde klasse D. De blauw-witten bezetten daar momenteel de tweede plek achter koploper Unitas en dus is er zeker nog uitzicht op promotie. Het is daarom ook niet uitgesloten dat Arkel en SVW elkaar komend seizoen meteen treffen in de derde klasse.

N’Dona: “SVW staat er op dit moment niet goed voor, zoveel is duidelijk. Maar het seizoen is nog niet gespeeld. Voor de vereniging is het mooi als SVW tweedeklasser blijft. Zo niet, maken we er wat moois van in de derde klasse. Ik ben de club dankbaar voor de kans die zij mij als hoofdtrainer willen geven. Wat de toekomst biedt, gaan we zien.” 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden