LRC en WNC moeten zich thuis herstellen
LRC en WNC moeten zich thuis herstellen regio-voetbal.nl

LRC en WNC moeten zich thuis herstellen

Nieuws 8 keer gelezen

REGIO LEERDAM – Bij het begin van de tweede competitiehelft zullen LRC en WNC zich komende zaterdag thuis moeten herstellen van hun teleurstellende uitnederlaag van vorige week. Beide eersteklassers hadden met duidelijk verlies een slechte herstart van de competitie direct na de winterpauze. De plaats in de kopgroep van de eerste klasse komt voor LRC en WNC zo in het geding.

LRC-DHSC
LRC is inmiddels wat wedstrijden achterop geraakt maar is voorlopig ok naar de zevende plaats teruggevallen. Met drie duels meer achter de rug dan LRC staat DHSC één puntje hoger dan de thuisclub. In Utrecht wist LRC bij het begin van de competitie nog knap met 0-2 van DHSC te winnen. Na een zwakke start heeft DHSC zich echter aardig herpakt. Toch zal LRC in Leerdam via winst thuis ongeslagen willen blijven. Alleen dan blijft LRC bovenin meetellen.

WNC-Bennekom
WNC heeft voor eigen publiek zaterdag ook nogal wat recht te zetten. Van de laatste zes competitieduels werden er liefst vijf verloren. Tegenstander Bennekom haalde bijna alle punten thuis. Daarom was het 0-0 gelijkspel in Bennekom voor WNC destijds een gunstig competitiebegin. Nu in Waardenburg zal WNC eindelijk weer eens voor de competitie moeten zien te winnen.

Roda Boys-Heukelum
Heukelum gaat in de tweede klasse in Aalst op bezoek bij Roda Boys, dat na de eerste periodetitel nog slechts één keer won en zo naar de derde plaats is afgezakt. Heukelum staat zelf knap vierde maar werd thuis met 1-3 verdiend door Roda Boys verslagen. Daarom zou nu een gelijkspel voor Heukelum zeker al een mooi resultaat zijn. Bij een verrassende zege in de Bommelerwaard zou Heukelum overigens zelfs de derde positie van de thuisclub kunnen overnemen, maar daar zal Roda Boys helemaal niks voor voelen.

Almkerk-Tricht
Tricht moet in Almkerk tegen de nog ongeslagen koploper optornen. Op één remise na won het solide Almkerk tot nu toe alle thuismatches. Daarom zou het voor Tricht al een geweldige prestatie zijn als het 1-1 gelijkspel uit de openingswedstrijd in Almkerk kan worden geprolongeerd. In de felle strijd voor handhaving in de tweede klasse heeft Tricht ook na de winst op Pelikaan zo’n nieuw succes in Almkerk overigens wel hard nodig, want SV Meerkerk en Hardinxveld liggen in de gevarenzone op de loer en ontmoeten elkaar zaterdag.

Asperen-Leerdam Sport
De derby Asperen-Leerdam Sport staat in de derde klasse C helemaal in het teken van de strijd tegen degradatie. Voor hekkensluiter Leerdam Sport is de situatie onderin met slechts vier punten ronduit beroerd. Asperen bezit acht punten meer maar staat ondanks de kostbare winst op Ameide ook nog duidelijk onder de streep. In Leerdam werd het bij het begin van de competitie in een avondduel een 2-2 gelijkspel. Zaterdagmiddag in Asperen zouden beide ploegen met zo’n remise erg weinig opschieten. Alleen de volle winst telt echt aan.

Vuren-ZBC’97
Vuren stuntte vorige week uit bij titelkandidaat De Alblas maar na een nu definitieve straf van uiteindelijk twee verliespunten voor de gestaakte uitmatch bij Alblasserdam blijft Vuren in groot degradatiegevaar. Daarom is thuis tegen het erg wisselvallige ZBC’97 een nieuwe Vurense zege geboden. Dat vereist dus revanche voor de ruime 6-3 nederlaag in Zwijndrecht.

Haaften-Sleeuwijk
Haaften speelt in de derde klasse D thuis tegen Sleeuwijk, waarvan in Brabant met 3-2 werd verloren. Thuis presteert Haaften echter veel beter en werden tot nu toe alle vijf duels gewonnen. Tegen Sleeuwijk gaat Haaften proberen om die mooie reeks te continueren.

Herovina-BLC
Herovina staat onderin klasse 3D nog slechts één punt boven de laatste plaats. Thuis tegen BLC is winst dus broodnodig. De Bossche ploeg vertoeft echter ook in de gevarenzone. Na het 6-0 debacle tegen BLC bij de competitie-ouverture zal Herovina zich in Herwijnen nu van een veel betere kant moeten laten zien.

HSSC’61-OSM’75
HSSC’61 is in de Utrechtse derde klasse dankzij enkele zeges keurig opgeklommen naar het linkerrijtje van de ranglijst maar de marge met de gevaarlijke twaalfde plaats is nog slechts vier punten. Dat is ook de Heicopse voorsprong op tegenstander OSM’75. Daarom mag er in Hei- en Boeciop beslist niet van die ploeg worden verloren. Prolongatie van de 1-2 winst in Maarssenbroek zou voor HSSC’61 de beste remedie zijn om een stuk veiliger te komen. 

SC Everstein-Voorwaarts
Ook SC Everstein is nog volop betrokken bij de felle strijd voor handhaving in de derde klasse. Het bezoekende Voorwaarts is voorlaatste. Na de kostbare zege uit bij hekkensluiter FC Driebergen zal SC Everstein daarom ook van Voorwaarts moeten zien te winnen. In Utrecht lukte dat met een 1-1 gelijkspel nog niet, maar in Everdingen moet dat toch wel haalbaar zijn.

Unitas-ASH
ASH voetbalt in Gorinchem tegen koploper Unitas, dat in de vierde klasse via liefst tien zeges op rij lang ongeslagen bleef maar na nederlagen tegen Arkel en Zuilichem de fraaie toppositie nu ziet wankelen. Unitas zal dus op rehabilitatie belust zijn. Hekkensluiter ASH verloor in Hellouw met 0-4 ruim van Unitas en zal zaterdag met een punt al dolblij zijn.

Noordeloos-Rhelico
Rhelico is te gast bij SV Noordeloos, dat in de vierde klasse drie punten meer heeft. Thuis won Rhelico nog keurig met 2-1 maar in de Alblasserwaard lijkt nu Noordeloos licht favoriet.

VVAC-SVS’65
SVS’65 speelt in Ottoland tegen VVAC, dat in de vierde klasse op de derde plaats staat. In Spijk werd het destijds een 0-0 gelijkspel. Daarmee zou SVS’65 ook nu zeker tevreden zijn.

MVV’58-Groot Ammers
MVV’58 is in opmars en wil thuis revanche voor de 4-1 uitnederlaag in Groot Ammers. Als Groot Ammers op de vierde plaats echter nog titelaspiraties heeft, zou een nieuwe (halve) misstap slecht van pas komen. Na twee zeges op rij aast MVV’58 in Meteren op het eigen kunstgras evenwel op een nieuwe overwinning.

Beesd-BZS
Beesd ontvangt zondag in de vierde klasse hekkensluiter BZS, dat in ernstig degradatiegevaar verkeert. In Beusichem won Beesd met 0-3 en ook nu heeft Beesd een goed resultaat nodig om veilig in de middenmoot te kunnen blijven. Voor onderschatting van deze opgave door Beesd is zeker geen plaats.

Heerewaarden-DSS’14
DSS’14 begon de competitie in augustus thuis tegen Heerewaarden met veelbelovende 4-0 winst. Tot dusverre was dit meteen ook de enige competitiezege van de fusieclub uit Varik, Heesselt en Opijnen in de vijfde klasse. Misschien kan DSS’14 in Heerewaarden wel opnieuw winnen want Heerewaarden presteert dit seizoen weinig beter dan de bezoekers.

Ophemert-Jan van Arckel
Ophemert staat in de vijfde klasse nog altijd puntloos onderaan. Jan van Arckel is een middenmoter. In Ammerzoden verloor Ophemert ruim met 5-1. Thuis lijkt de kans op een eerste succes voor Ophemert dan ook beperkt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden