Nabil Bouchlal: 'Ik ben toe aan een eerste elftal'
Nabil Bouchlal: 'Ik ben toe aan een eerste elftal' regio-voetbal.nl

Nabil Bouchlal: 'Ik ben toe aan een eerste elftal'

Nieuws 14 keer gelezen

ZUILICHEM/WERKENDAM - Nabil Bouchlal wordt de nieuwe trainer van Zuilichem. Daarmee begint hij aan een pittige eerste klus als hoofdtrainer van een eerste elftal.

Dat Nabil Bouchlal een voetbaldier in hart en nieren is, lijdt geen twijfel. Na een spelerscarrière van twintig jaar, hing hij in 2012 zijn voetbalschoenen aan de wilgen, maar een vertrek uit het voetbalwereldje kwam nooit ter sprake. Op deze gure zaterdagmiddag volgt hij op sportpark De Zwaaier de verrichtingen van de JO17-1 vanaf de zijlijn. Later vandaag speelt 'zijn' Kozakken Boys 2 in de reserve hoofdklasse.

De Werkendammers veroverden voor de winterstop al de eerste periodetitel en ook in districtsbekerverband gaat het de formatie van Bouchlal voor de wind. Een week geleden werd na strafschoppen zondageersteklasser Unitas uitgeschakeld. Eerder in dat toernooi rekende het tweede elftal van Kozakken Boys met speels gemak af met vierdeklasser Zuilichem; een 0-5 overwinning. 

Best apart
Menig wenkbrauw werd vorige week dan ook gefronst bij het horen van het nieuws dat de 43-jarige Tilburger de nieuwe trainer wordt van datzelfde Zuilichem. Na twee seizoenen 'KB 2' en vier seizoenen als assistent-trainer van Johan van Bijsterveld bij Achilles Veen is het voor Bouchlal nu tijd voor het échte werk. Zijn aangekondigde eerste klus als hoofdtrainer van een eerste elftal deed al direct het nodige stof opwaaien. 

"Ik heb de afgelopen week vaker gehoord dat deze keuze verrassend is. Maar ik vind het best apart dat mensen zo denken. Ik heb me immers nog helemaal niet bewezen als hoofdtrainer van een eerste elftal. Ik sta nu pas anderhalf seizoen op eigen benen, dus ik ben eigenlijk nog hartstikke onervaren. Daarnaast heb ik op dit moment een diploma waarmee ik hooguit vierde klasse kan trainen. Ik ben toe aan een eerste elftal en het niveau is daarbij voor mij niet heel belangrijk, zeker omdat ik nu begin. Ik wilde alleen wel een team met ambitie. Met een doel zoals Zuilichem dat heeft; zo snel mogelijk terug naar de derde klasse. En terwijl ik echt een stadsmens ben, spreken dorpsclubs me heel erg aan. Dat is wel een bewuste keuze."

Versterking
Als ex-speler van onder meer Willem II, Kozakken Boys en Achilles Veen heeft Bouchlal met tal van topspelers gewerkt. Toch verwacht de trainer met Marokkaanse roots niet dat hij zal schrikken van het verschil in kwaliteit. 

"Mensen denken dat ik het heel lastig vind om met jongens te werken die over minder kwaliteiten beschikken dan ik gewend ben geweest in mijn spelers- en korte trainerscarrière, maar daar heb ik juist helemaal niet zoveel moeite mee. Ik haal heel veel voldoening uit het maximale uit een spelersgroep halen. En dat staat los van het niveau waarop ik werk. Twee jaar geleden stond Zuilichem voor de winterstop nog bovenaan in de derde klasse. Da's niet héél erg lang geleden. En er zijn niet eens superveel mutaties geweest in de tussentijd. Zouden ze er dan nu ineens niks meer van kunnen? Dat geloof ik niet."

"En ja, soms is voetbal zo, dat als je in zo'n vervelende neerwaartse spiraal terechtkomt het heel lastig is om daaruit te komen. Dan kan het nog weleens helpen om niet alleen vóór maar ook ín de groep nieuwe gezichten te hebben", hint Bouchlal naar een kwaliteitsinjectie die veel lijkt op de manier waarop rivaal Brakel zich voorafgaand aan het lopende seizoen wist te versterken. 

"We zullen het ook niet nalaten om zoiets te proberen. Dat zijn jongens die je op dit niveau meteen al een stukje beter kunnen maken. Maar je moet wel realistisch blijven. Je speelt vierde klasse en het is ook niet zo dat er met vergoedingen voor spelers wordt gewerkt. Je moet creatief kijken en hopen op die manier zo'n selectie wat te kunnen versterken."

Meerwaarde
Vooralsnog is Zuilichem onder Kornee Sterrenburg actief in de vierde klasse. Hij kent Bouchlal nog van zijn tijd in de jeugd van Willem II en zijn spelersloopbaan bij Achilles Veen en koestert warme herinneringen aan de man die zijn opvolger wordt: "Ik heb Nabil leren kennen als een heel loyaal en vriendelijk persoon. Ik denk ook dat hij met zijn ervaring en visie een meerwaarde kan zijn voor een club als Zuilichem. Ik wens hem alvast heel veel succes."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
Afbeelding
Gerwin en Martijn Neven: 'Als de huidige groep bij elkaar blijft, kunnen we hogerop met Schoonhoven' 7 uur geleden
• Jesse Giebels (l) is volgend seizoen 'Kozak'.
Kozakken Boys trekt verdediger Jesse Giebels van FC Eindhoven aan 16 uur geleden
Logo
• Asperen moet op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer.
Erik van Rooij wordt toch niet de nieuwe hoofdtrainer van Asperen: 'Hij kan hier ook niets aan doen, dit is overmacht' update 18 uur geleden
Logo
• Arkel verloor zaterdag van Schelluinen en staat nu op een directe degradatieplek in 3C.
Versterkte degradatie: wie staan er op degraderen en wie gaan de nacompetitie in? (stand van zaken per 20/21 april) 18 uur geleden
Afbeelding
VV Asperen op zoek naar ambitieuze hoofdtrainer vacature 18 uur geleden
• Het zetten van de handtekeningen.
DCV en Excelsior bundelen de krachten voor Meiden Academy 21 uur geleden