LRC niet schuldig aan staken, aanklacht tegen trainer geseponeerd
LRC niet schuldig aan staken, aanklacht tegen trainer geseponeerd regio-voetbal.nl

LRC niet schuldig aan staken, aanklacht tegen trainer geseponeerd

Nieuws 13 keer gelezen

LEERDAM - LRC Leerdam en Sliedrecht zijn allebei niet schuldig bevonden aan het staken van hun onderlinge competitiewedstrijd door scheidsrechter Sjarco van den Bergen. Daarnaast wordt de aanklacht tegen LRC-trainer Koen Janssen niet bewezen geacht.

LRC-Sliedrecht werd zaterdag 2 december bij een 0-0 stand in de rust gestaakt. Hoewel er na een eerdere afkoelingsperiode van een kwartier niets vervelends gebeurde, besloot de Zeeuwse arbiter van dienst het duel toch te staken.

Een uitspraak van de aanklager amateurvoetbal liet lang op zich wachten. Dinsdag werd duidelijk dat de aanklager geen eensluidend oordeel heeft kunnen vellen over wie verantwoordelijk is voor het staken. De zoektocht naar de 'schuldige' is dan ook geseponeerd.

De tweede helft zal later dit seizoen worden ingelast.

Twee duels schorsing voor Yilmaz
De aanklacht tegen LRC-trainer Koen Janssen, die rood kreeg, wordt niet bewezen geacht. Ook deze zaak is geseponeerd.

LRC-speler Ali Yilmaz kreeg rood na aanmerkingen op de leiding. Hij kreeg een schikkingsvoorstel van twee wedstrijden schorsing, waarvan Yilmaz er al één heeft uitgezeten. Naar verwachting zullen LRC en Yilmaz niet tegen deze strafmaat in beroep gaan.

Niet verrassend
Koen Janssen is blij dat er een uitspraak is. "Natuurlijk ben ik blij dat we vrijgesproken zijn, maar zo'n zaak is sowieso vervelend", zegt Janssen. "Het is voor niemand leuk. Voor mij niet, voor de club niet en ook niet voor de scheidsrechter. Daarom is het goed dat we er een punt achter kunnen zetten." 

Janssen vindt het overigens niet verrassend dat hijzelf is vrijgesproken. "Ik heb in mijn beleving niks fout gedaan. Natuurlijk heb ik commentaar geleverd, maar ik heb hem niet uitgescholden of fysiek bedreigd of zo." 

Van de twee wedstrijden schorsing voor Ali Yilmaz baalt Janssen wel, maar hij kan er mee leven. "Ik had hem er graag bij gehad tegen DHSC zaterdag. Maar goed, hij heeft de scheidsrechter 'clown' genoemd. Niet heel schokkend, maar het is wel een belediging. Dat moet je niet doen." 

Terecht
De reactie van scheidsrechter Sjarco van den Bergen: "Ik heb beide verenigingen niets verweten, dus ik vind de seponering in deze zaak zeker terecht. Over individuele zaken ga, en kan, ik geen uitspraak doen."
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden