RV Round-Up #7: Almkerk op volle toeren, NOAD’32 is ongeslagen status kwijt
RV Round-Up #7: Almkerk op volle toeren, NOAD’32 is ongeslagen status kwijt regio-voetbal.nl

RV Round-Up #7: Almkerk op volle toeren, NOAD’32 is ongeslagen status kwijt

Nieuws 12 keer gelezen

REGIO • Na afloop van elke competitiespeelronde blikt de redactie van Regio-Voetbal terug en vooruit op unieke series, verbroken records, ludieke zaken en andere noemenswaardige cijfers en feiten. In aflevering nummer zeven zoomen we in op de ongeslagen en zegeloze reeksen van enkele regioclubs en is er aandacht voor degradatiespoken en kampioenskandidaten.

Te beginnen met de club die van alle regioploegen uit het RegioVoetbal-gebied acteert op het hoogste niveau: Tweededivisionist Kozakken Boys. De Werkendammers wonnen afgelopen weekend met 3-1 van TEC en boekten daarmee alweer hun zevende zege op rij. Daardoor is koploper Katwijk inmiddels genaderd tot zes punten, waar dat verschil in speelronde 12 nog liefst vijftien punten was.

Sinds de oprichting van de Tweede Divisie werd een team nog nooit kampioen ondanks een achterstand van vijftien punten. In de afgelopen zes duels pakte het elftal van trainer Danny Buijs zelfs minimaal vijf punten meer dan elk ander team. Alleen derdeklasser Benschop (8 op rij) heeft op dit moment een langer lopende zegereeks op naam.

Arkel draait op volle toeren
Een paar klassen lager draait Arkel, dat gisteren Leon Elands als nieuwe trainer presenteerde, intussen op volle toeren. Na twee verliespartijen in de eerste twee duels van het seizoen is de club nu tien duels op rij zonder nederlaag. Een prestatie waar slechts drie andere regioteams aan kunnen tippen. Ook Almkerk (13 duels in 2F), het eerder genoemde Benschop (12 duels in 3D) en Nivo Sparta (10 duels in 2F) zijn op dit moment minstens tien wedstrijden ongeslagen.

Het Wijk en Aalburgse NOAD’32 had een serie van tien op naam staan, maar leed afgelopen zaterdag zijn eerste nederlaag. Sparta’30 was in Andel met 3-1 te sterk. Bij Unitas-zaterdag is het onverslaanbare gevoel ook langzaamaan weggeëbd. Na 10 driepunters op rij verloren de Gorinchemmers hun laatste twee competitieduels allebei: 3-4 van Arkel en 1-3 van Zuilichem.

Degradatiezorgen
Bij SVW cirkelt het degradatiespook ondertussen ook rond. Zaterdag ging de kraker in de kelder van 2F met SV Meerkerk met 0-3 verloren, waardoor De Streepjes na 12 wedstrijden nog altijd op de eerste overwinning (G1-V11) wachten. Zij moeten, net als staartploegen Gouderak en Ophemert, daarmee oppassen niet in een illuster rijtje te gaan belanden.

In het verleden speelden onder meer Wilhelmina’26 (2002/03, 6 gelijk, 16 verlies), Leerdam Sport (2002/03, 1 gelijk, 21 verlies) en Zuilichem (2001/02, 0 gelijk, 22 verlies) al eens een heel seizoen uit zonder ook maar één keer te winnen. Ook Brakel eindigde in 2016/17 met nul punten op de laatste stek, al moet daarbij kanttekening geplaatst worden dat ze wel één duel wonnen, maar tevens drie punten in mindering kregen van de KNVB.

Matig weekend Krimpener- en Lopikerwaard
Verder mag na zondag gezegd worden dat het een beroerd weekend was voor de amateurclubs uit de regio Schoonhoven. Van de tien teams uit die regio pakten alleen Benschop en Bergambacht drie punten. FC Perkouw en Haastrecht speelden nog gelijk, terwijl SV Lopik, Schoonhoven, Ammerstol, SPV’81, Stolwijk en Cabauw stuk voor stuk verloren. Voor Schoonhoven was het nederlaag nummer drie op een rij, een reeks die in september-oktober 2016 voor het laatst werd neergezet.

Bent u op de hoogte van opmerkelijke feitjes die bij ons (nog) niet bekend zijn? Bij Regio-Voetbal zijn we altijd op zoek naar cijfers en feiten die er toe doen. Suggesties, vragen en/of opmerkingen kunnen worden gestuurd naar: l.kamsteeg@hetkontakt.nl. We horen graag!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden