Leerdam Sport, Vuren en Asperen in gevaar
Leerdam Sport, Vuren en Asperen in gevaar regio-voetbal.nl

Leerdam Sport, Vuren en Asperen in gevaar

Nieuws 11 keer gelezen

REGIO LEERDAM – Komend weekend wordt de competitie hervat met de laatste complete wedstrijdronde uit de eerste competitiehelft. Leerdam Sport, Vuren en Asperen bezetten de onderste drie plaatsen in de derde klasse C en staan dus in de gevarenzone momenteel onder de streep. Alle drie clubs uit de regio Leerdam moeten daarom in de rest van dit seizoen strijden voor handhaving, liefst rechtstreeks of anders desnoods via de nacompetitie.

Leerdam Sport-Alblasserdam
Leerdam Sport staat er als hekkensluiter nog zonder zege en met alleen vier remises het meest ongunstig voor. Een eerste Leerdamse overwinning is inmiddels broodnodig. Thuis tegen Alblasserdam krijgt Leerdam Sport daarop een nieuwe kans, maar de gasten verloren in deze competitie pas twee keer en doen het tot dusverre veel beter dan de thuisclub.

Asperen-Ameide
Asperen ontvangt zaterdag middenmoter Ameide en zal op het eigen kunstgras ook gebrand zijn om de derde competitiezege te kunnen behalen. Thuis won Asperen nog pas één keer, doch dat geldt voor Ameide in uitwedstrijden eveneens. Misschien wordt het dus wel een gelijkspel, al zou Asperen daar weinig mee opschieten.

De Alblas-Vuren
Vuren wacht uit bij de sterke titelkandidaat De Alblas een erg zware opgave. Vuren pakte op vreemde bodem tot dusverre nog pas één competitiepunt en zal daarom zaterdag met een gelijkspel in de Alblasserwaard al dolblij zijn.

Bennekom-LRC
LRC voetbalt zaterdag in de eerste klasse in Bennekom tegen een middenmoter. Om bovenin volop te kunnen blijven meedoen, zal LRC daar moeten winnen. Thuis verloor Bennekom in deze competitie evenwel nog slechts éénmaal.

De Merino’s-WNC
WNC treft in Veenendaal met De Merino’s ook al een middenmoter in de eerste klasse. Vlak voor de winterpauze verloor WNC drie van de laatste vier competitieduels. Herstel is dus voor WNC geboden. De midweekse bekerstunt in Veen moet WNC wel danig sterken.

Heukelum-Brederodes
Heukelum staat in de tweede klasse op de ranglijst net boven Brederodes en zal dit thuis zo willen houden. Dan mag er op eigen veld van deze onberekenbare opponent uit Vianen in elk geval niet worden verloren.

Tricht-Pelikaan
Tricht heeft onderin de tweede klasse de punten broodnodig want de marge met de gevarenzone is miniem. Pelikaan staat knap op de vierde plaats en zal voor Tricht een zware dobber worden. De recente 4-0 oefenzege op eersteklasser LRC bewijst Pelikaan’s kracht.

Voorwaarts-HSSC’61
HSSC’61 heeft zich vlak voor de winterpauze in de Utrechtse derde klasse mooi opgewerkt. Om veilig te blijven is ook in Utrecht tegen nummer voorlaatst, Voorwaarts, zaterdag een Heicops succes nodig.

FC Driebergen-SC Everstein
Het duel tussen hekkensluiter FC Driebergen en SC Everstein staat helemaal in het teken van de felle strijd tegen degradatie. In dit uitduel in Driebergen kan het ook in gevaar verkerende SC Everstein zich beslist geen verlies veroorloven.

BLC-Haaften
Haaften en BLC moeten het in de derde klasse D allebei vooral van hun thuiswedstrijden hebben. Omdat er zaterdag in Den Bosch wordt gespeeld, zal Haaften ondanks de veel hogere rangschikking en de goede oefenresultaten dus erg op haar hoede moeten zijn.

SSC’55-Herovina
In Sprang Capelle staat bij de ontmoeting tussen de verrassende hekkensluiter SSC’55 en debutant Herovina de strijd tegen degradatie in klasse 3 D centraal. Herovina zal in Brabant minstens een gelijkspel moeten zien te veroveren.

ASH-Groot Ammers
Hekkensluiter ASH ontvangt Groot Ammers, dat in de vierde klasse op de derde plaats staat. In Hellouw starten de bezoekers veruit als favoriet. Of gaat ASH een stunt afleveren?

SVS’65-Peursum
In Spijk zal SVS’65 tegen het hoger genoteerde Peursum graag voor aangename verrassing willen zorgen. Die mogelijkheid zit er voor SVS’65 op het eigen kunstgras zeker in.

Rhelico-MVV’58
De gemeentelijke derby tussen Rhelico en MVV’58 speelt zich zaterdag in Rumpt in de onderste regionen van de vierde klasse af. Het krachtsverschil zal vermoedelijk gering zijn.

SCI-Beesd
Beesd speelt zondag in Sint Michielsgestel tegen middenmoter SCI. Om in de vierde klasse veilig te blijven, moet Beesd proberen in Brabant zeker één punt mee te pakken.

Hedel-Ophemert
De puntloze hekkensluiter Ophemert lijkt zondag in Hedel in de vijfde klasse kansloos tegen één van de serieuze titelkandidaten.

DSS’14-HRC’14
De fusieclubs DSS’14 en HRC’14 ontmoeten elkaar zondag in het vierde seizoen van hun bestaan in Heesselt, waar de bezoekers als licht favoriet van start gaan.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• TD Arjen Borsje heet Ramon ten Hove (l) welkom bij Kozakken Boys.
Kozakken Boys speelt snel in op vertrek doelman Bryan Janssen en haalt Ramon ten Hove 3 uur geleden
Afbeelding
'Kozak' Niek Hoogveld wacht nog steeds op straf na rood tegen Noordwijk 4 uur geleden
Afbeelding
VV Brederodes zoekt trainer voor JO15-1 vacature 5 uur geleden
Logo
• Be Ready viert feest na het behalen van de titel in Raamsdonk.
Kampioen Be Ready overweegt overstap naar de zaterdag: 'Bezig om de leden te raadplegen' 13 uur geleden
• Bryan Janssen.
Bryan Janssen verlaat Kozakken Boys en keert terug naar Westlandia 13 uur geleden
Afbeelding
Rayson Koeiman (ZBC'97) verstevigt met hattrick derde plaats in topscorersklassement 17 uur geleden