Jan van Arckel schuift Marco van Loon door naar de functie van hoofdcoach
Jan van Arckel schuift Marco van Loon door naar de functie van hoofdcoach regio-voetbal.nl

Jan van Arckel schuift Marco van Loon door naar de functie van hoofdcoach

Algemeen Trainerscarrousel 71 keer gelezen

AMMERZODEN - Marco van Loon wordt de nieuwe hoofdtrainer van Jan van Arckel. De 51-jarige Bosschenaar volgt bij de vijfdeklasser uit Ammerzoden de eind dit seizoen vertrekkende Erik Oeben op.

Van Loon is sinds oktober al trainer van Jan van Arckel 2. “Een aantal maanden geleden zochten ze bij Jan van Arckel een trainer voor het tweede team. Via mijn broer Rob, die voor Erik Oeben hier jaren lang het eerste van Jan van Arckel trainde, kwamen ze bij mij terecht. En nu word ik dus doorgeschoven.”  

Even was er sprake van dat Van Loon al tussentijds de stap naar het hoofdtrainerschap zou maken. “Erik Oeben had dat het liefst al gehad vanwege zijn veranderende werkzaamheden waardoor hij eind seizoen ook stopt. Maar een tussentijdse opstap vonden ze bij Jan van Arckel toch geen goed idee, want dat zou het tweede team in korte tijd voor de derde keer een ander voor de groep hebben staan. Daarom is besloten dat ik het pas ga doen met ingang van seizoen 2018/2019.”

Leergierig
Erik Oeben heeft noodgedwongen vorig seizoen een stevige verjonging door moeten voeren. Van Loon moet dat traject nu verder gaan uitbouwen. “Erik is destijds helemaal opnieuw moeten beginnen. In de selectie zitten zeven of acht spelers die nog A-junior zijn. Er zitten ook nog een paar B-juniors bij. De mannen zijn erg leergierig heb ik inmiddels gemerkt. Ik zie het als een mooie en leuke uitdaging.”

Natuurlijk wil Jan van Arckel op termijn naar de vierde klasse. “Maar dat zal niet gebeuren met spelers van buitenaf. Louter met eigen spelers, is me gezegd. Spelers met een Jan van Arckel-verleden die nu elders op een hoger niveau spelen mogen natuurlijk wel terugkomen. Dat zouden we ook toejuichen. Ervaring is gezien ons jeugdige team van harte welkom.”

Voor Marco van Loon wordt zijn nieuwe klus een bijzondere uitdaging. “Het is ook voor het eerst dat ik hoofdtrainer wordt buiten Den Bosch. Dat is misschien ook weleens een keer goed voor me”, lacht hij. 

Na aan het hart
Marco van Loon trainde eerder BVV zondag en was ook hoofdtrainer van het zaterdagelftal dat bij zowel bij BVV als TGG een paar maal negatief in het nieuws kwam. “Die jongens staan me nog altijd na aan het hart, maar ik kies nu voor een geheel nieuwe start. Ik neem ook geen spelers mee.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 12 uur geleden
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 12 uur geleden
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 20 uur geleden
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 21 uur geleden
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 23 apr, 16:44