Eerste buitenlandse trainingskamp in clubhistorie Schelluinen
Eerste buitenlandse trainingskamp in clubhistorie Schelluinen regio-voetbal.nl

Eerste buitenlandse trainingskamp in clubhistorie Schelluinen

Nieuws 3 keer gelezen

TORREMOLINOS/SCHELLUINEN – Voor het eerst in de clubhistorie overwintert derdeklasser vv Schelluinen in het buitenland. De mannen van hoofdtrainer Philip den Haan zijn voor een aantal dagen neergestreken aan de Costa del Sol.

“En dat bevalt uitstekend”, laat voorzitter Rolf Huijssen telefonisch weten. “Met het aantrekken van Philip den Haan leggen we de lat hoger dan in voorgaande jaren. Op zich is dit trainingskamp uniek voor de club. Zelfs in de gloriejaren onder trainer Rob Colijn hebben we zo’n uitstapje niet meegemaakt.”

Zijn club staat, halverwege de competitie, in de middenmoot van de derde klasse en wil graag op dit niveau blijven acteren. “Om de weg omhoog te blijven zoeken, wil de club laten zien dat het goed toeven is op Scalune. De club is goed georganiseerd en het is heel aantrekkelijk om op het mooie complex te trainen en te spelen”, aldus hoofdtrainer Philip den Haan, die net voor de kerstvakantie voor een jaar bijtekende bij de blauwwitten.

Voldoende potentie
“Ik hoop op een natuurlijke aantrekkingskracht, noodzakelijk om de club van voldoende selectiespelers te voorzien. En daar hoort ‘overwinteren in Spanje’ bij”, weet de ervaren Den Haan. “Trainen en teambuilding is de hoofdmoot, maar met de aanwezige bestuursleden wordt ook doorgepraat over de toekomst. Ik loop hier nu ruim een halfjaar rond en zie dat vv Schelluinen toekomst heeft, dat is wel duidelijk. Want op dit moment geniet ook een zestal JO17-jeugdspelers van de Spaanse zon. Zij hebben laten zien over voldoende potentie te beschikken om op middellange termijn en misschien wel korte termijn bepalend te zijn voor de  club. We streven overigens naar een goede mix routine en jeugd, waardoor natuurlijk verloop kan worden opgevangen.”

Goede basis
VV Schelluinen heeft voor het  trainingskamp het zeer ervaren bedrijf Trainingskampen.nl in geschakeld. Een succes, want onder bijna zomerse omstandigheden wordt er intensief getraind op de velden van CD Guadalmar in Torremolinos. Een goede basis voor het tweede deel van de competitie.

Op zaterdag 27 januari hervatten de bewoners van Scalune de competitie en kunnen, met de komst van titelkandidaat Streefkerk, direct hun borst nat maken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden