Ronald Klinkenberg krijgt contract voor onbepaalde tijd bij DCV
Ronald Klinkenberg krijgt contract voor onbepaalde tijd bij DCV regio-voetbal.nl

Ronald Klinkenberg krijgt contract voor onbepaalde tijd bij DCV

Nieuws Trainerscarrousel 309 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL - DCV en Ronald Klinkenberg hebben maandag bekend gemaakt dat zij hun samenwerking continueren. Niet voor een of twee seizoenen, maar voor onbepaalde tijd.

De oefenmeester is in zijn tweede periode als trainer bij DCV bezig aan zijn tweede seizoen en gaat in totaal zijn negende seizoen als hoofdtrainer in bij de Krimpense club.

Drijfveer
“DCV is vijf jaar geleden een weg ingeslagen waarbij het heel bewust een richting heeft gekozen: Het groeien van onze prestaties in een breed kader, waarbij het opleiden van eigen jeugd en een herkenbaar eerste elftal centraal stonden”, aldus Hans Scheffer, Technisch Manager van DCV. “En dat is gelukt: Inmiddels speelt ons eerste elftal op 1e klasse niveau, maken we significante stappen binnen onze jeugdafdeling en ontwikkeld de club zich in breed kader. Ronald Klinkenberg is hierin een belangrijke pion. Naast zijn rol als eerste-elftaltrainer is Ronald een belangrijke drijver voor de voetbaltechnische- en organisatorische ontwikkeling van de club. Die unieke combinatie maakt het dat DCV en Ronald hebben besloten om de samenwerking op dit vlak voor onbepaalde tijd te verlengen”.

Brede technische rol
“De afgelopen jaren bij DCV heb ik gemerkt dat het voetbal veranderd is en dat met name de organisatie een andere kijk nodig heeft “, aldus Ronald Klinkenberg. “ Voetbal in 2018 behoeft een andere kijk en de wereld om ons heen is veranderd. Als club moet je daarom op een andere manier kijken naar je opleiding, naar je organisatie en naar je aansturing. Als je kijkt naar ons eerste elftal spelen daar maar liefst zeven spelers in die in ons O23 elftal spelen, en dat op 1e klasse niveau. Dat is anders dan vroeger en ik vind dat meer dan ooit belangrijk om hier een vitale rol in te spelen."

"DCV heeft een enorm potentieel waar nog veel groeimogelijkheid in zit en dat wil ik de komende jaren samen met de club gaan bewerkstelligen in een brede rol. De ambitie is om met onze jeugdafdeling zowel in kwantiteit als kwaliteit stappen te maken en met ons eerste elftal een rol van betekenis te spelen in de 1e klasse, want dat is waar DCV thuishoort”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden