Spanje populair in de winterstop bij Krimpenerwaardse clubs
Spanje populair in de winterstop bij Krimpenerwaardse clubs regio-voetbal.nl

Spanje populair in de winterstop bij Krimpenerwaardse clubs

Nieuws 140 keer gelezen

KRIMPENER- EN LOPIKERWAARD - De meeste regioclubs uit de Krimpener- en Lopikerwaard organiseren tijdens de winterstop een trainingskamp. De helft van de voetbalclubs verblijft half januari in Spanje. De rest zoekt het dichter bij huis.

De A-selectie van SPV'81 vertrekt op donderdag 18 januari naar Marbella. Na twee trainingssessies spelen de Polsbroekers tegen het zaterdagteam van Nieuwerkerk, dat ook in het zonnige zuiden bivakkeert. "Ook staat er een footgolftoernooi op het programma," vertelt elftalleider Miranda Hogendoorn. "Zondagmiddag vliegen we weer naar huis."

Daags voor het vertrek van SPV'81 arriveert een delegatie van het Ouderkerkse Spirit in Marbella. Het zondagelftal van Nieuwerkerk is de sparringpartner. Deelname aan footgolf en een fietstocht wisselt de trainingen af.

De selectie en staf van DCV uit Krimpen aan den IJssel gaat van 18 tot 21 januari op een korte trainingsstage naar Valencia. Benschop laat de reis naar Spanje regelen door een van zijn sponsors, Keyzer Reizen. "Donderdag 11 januari vertrekken we met een groep van 31 man vanaf Schiphol naar Barcelona," meldt elftalleider Martijn Sluis. "De eerste twee dagen staan bol van de voetbalactiviteiten. Als het weer meezit bezoeken we een wedstrijd van Espagnol. Zondagavond arriveren we weer in Benschop."

Bergambacht verblijft op 13, 14 en 15 januari met een groep van 40 personen drie dagen in Valencia. "Dat wordt drie keer trainen," zegt Bert Potuyt. "Tussendoor maken we een fietstoer door de stad en gaan we naar een wedstrijd van Levante."

Dilettant zoekt van 12 tot 16 januari het zonnige Benidorm op. Er staat een oefenwedstrijd tegen SVS'65 op het programma. Het weekeinde daarna strijkt de hoofdmacht van Lekkerkerk neer in Benidorm. "We staan vooral veel op het trainingsveld", zegt Lekkerkerk-trainer Arian van Herk.

In Nederland
Vijf regioclubs houden hun trainingskamp in Nederland. De zondagderdeklassers Cabauw (Weert), Gouderak (Drenthe), Haastrecht (Groningen) en Stolwijk (Noordwijk) organiseren half januari bij hun onderkomen allerlei activiteiten naast de trainingen. "Wij laten onze spelers kennismaken met andere sporten, zoals schermen en basketbal," meldt Cabauwenaar Beb Overbeek. "Zaterdagavond mogen de jongens op stap."

Gouderak grijpt de trainingsstage aan om de zaterdag- en zondagspelers al trainend te integreren. De Gouderakkers stappen volgend seizoen met het prestatievoetbal van de zondag over naar de zaterdag.

FC Perkouw gaat trainen in Valkenswaard. Naast allerlei teambuildingactiviteiten speelt het team van Harm Spijker een oefenwedstrijd tegen de plaatselijke derdeklasser HVV.

Thuisblijvers
Ammerstol en Schoonhoven blijven thuis. Ammerstol vervolgt de trainingen half januari. Elftalleider Wout den Braber van vv Schoonhoven. "Na de nieuwjaarsreceptie pakken we de training weer op."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden