Kozakken Boys treft met FC Lienden opnieuw een 'Angstgegner'
Kozakken Boys treft met FC Lienden opnieuw een 'Angstgegner' regio-voetbal.nl

Kozakken Boys treft met FC Lienden opnieuw een 'Angstgegner'

Nieuws 37 keer gelezen

WERKENDAM - Kozakken Boys won zaterdag in een sterk gespeelde wedstrijd met 3-0 van Barendrecht. Trainer Danny Buijs wil niet van het verlossen van een ‘Barendrechttrauma’ spreken. “Dat vind ik te zwaar aangezet. Natuurlijk verlies ik niet graag steeds van eenzelfde tegenstander, vooral niet omdat wij een paar keer de betere ploeg waren. Maar onze eindresultaten hebben er niet onder geleden, want wij zijn jaarlijks op een mooie positie geëindigd. Daar gaat het om in voetbal.”

Buijs zoekt nogal eens naar vernieuwingen om zijn groep scherp te krijgen. Hij deed dat al eens in 2014 voor de kampioenswedstrijd tegen Barendrecht door spelers met videobeelden met persoonlijke verhalen te raken. Hij liet de groep eens de allermooiste treffers uit het seizoen zien. Zaterdag zette hij zijn team op scherp door hen beelden van jagende hyena’s voor te schotelen.

“Soms moet je creatief proberen te zijn. Met een groot deel van deze groep werk ik al lange tijd. Na drieënhalf jaar moet ik toch eens wat anders doen om die gasten te raken. Hyena’s jagen hun prooi op en grijpen zelden mis. Dat wilde ik zaterdag van mijn groep ook zien. Ik heb het gevoel dat het gelukt is.”

Enige druk
Buijs stelt vast dat tegenstanders Kozakken Boys anders zijn gaan benaderen. “Wij hebben de hegemonie van grootmachten als IJsselmeervogels en Spakenburg doorbroken en zijn sinds 2014 de beste amateurclub van Nederland.”

Zaterdag komt Hans Kraay met zijn FC Lienden naar De Zwaaier. Opnieuw een tegenstander waar Kozakken Boys nog wat mee te vereffenen heeft. Beide ploegen stonden na de dubbele confrontatie om de landstitel, twee keer in competitieverband tegenover elkaar. Viermaal won de club uit de Betuwe.

“Laten wij hopen dat wij zaterdag nog een keer het niveau van afgelopen zaterdag halen. Het is de kans om ons in de top van het klassement te handhaven in de richting van de winterstop. Bovendien houden wij dan nog enige druk op Katwijk, want dat is de ploeg die wij meteen na de winterstop op 13 januari treffen.”

Kozakken Boys heeft op dit moment negen punten achterstand op de koploper. Het duel met FC Lienden wordt door FOX Sports vanaf 15.30 uur live uitgezonden.

(bron: Kozakken Boys Thuispagina's in Het Kontakt editie Land van Heusden en Altena)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 8 uur geleden
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 8 uur geleden
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 16 uur geleden
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 17 uur geleden
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 23 apr, 16:44