Richard Arends kijkt uit naar weerzien met Van de Meiracker
Richard Arends kijkt uit naar weerzien met Van de Meiracker regio-voetbal.nl

Richard Arends kijkt uit naar weerzien met Van de Meiracker

Nieuws 6 keer gelezen

WERKENDAM - Richard Arends is onbetwist eerste keeper bij Kozakken Boys. Hij weet dat hij wekelijks het beste uit zichzelf moet halen, want achter hem loert Niels den Hartog om zijn basisplaats terug te krijgen. Kozakken Boys legde beide keepers maar wat graag ook weer voor volgend seizoen vast.

Twee weken geleden was er voor Arends een hoofdrol weggelegd in Haarlem, waar hij tegen de Kon. HFC de sterren van de hemel keepte en Kozakken Boys een aantal keer redde. ,,Ik was blij dat ik na mijn schouderblessure weer fit was en kreeg in die wedstrijd wat meer te doen. Altijd lekker voor een keeper.”

Arends ziet wekelijks het spel voor zich op de andere helft ontwikkelen. ,,Wij hebben een goed team en staan niet voor niets bij de beste vijf. Het blijft jammer van de slechte start waarin wij in drie duels acht punten verloren, anders doen wij gewoon weer met de allerbesten mee.”

Kritisch
De doelman blijft ondanks de goede resultaten kritisch op zichzelf en het team. “Voetballend behoren wij tot de betere in de tweede divisie, dat is wel duidelijk. Maar de wijze waarop wij bij dode spelmomenten doelpunten hebben tegen gekregen kan natuurlijk niet. Soms vergeten wij verdedigend een aantal basiswaarden in de dekking, wij zijn dan niet scherp genoeg. Ik noem het wel eens een Nederlands probleem. Bij standaardsituaties staan wij gewoonweg niet goed.”

Overstap
Zaterdag thuis tegen FC Lienden. Arends: “Ik heb er met Spakenburg tegen gespeeld. Hun spits Danny van de Meiracker ken ik goed. Met hem speelde ik bij de ‘blauwen’ en bij FC Oss samen. Hij scoort gemakkelijk. Straks maakt hij de stap naar IJsselmeervogels, dat is wat in Bunschoten-Spakenburg hoor, een overstap op De Westmaat.”

Arends leek na zijn profperiode de overstap naar een club in Denemarken te maken, maar koos toen even voor Keflavik in IJsland en kwam via Spakenburg naar De Zwaaier. Voor hem komt die paar weken rust na het duel tegen FC Lienden goed uit. “Ik kan dan volledig genezen van dat schouderprobleem. Daarnaast thuis in Ede lekker ontspannen met mijn vriendin en familie.”

(bron: Kozakken Boys Thuispagina in Het Kontakt editie Land van Heusden en Altena)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 7 uur geleden
Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' gisteren
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers gisteren
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 24 apr, 10:41
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 24 apr, 09:31
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33