Robert van Herk (Streefkerk): 'Deze club is mijn leven'
Robert van Herk (Streefkerk): 'Deze club is mijn leven' regio-voetbal.nl

Robert van Herk (Streefkerk): 'Deze club is mijn leven'

Nieuws 9 keer gelezen

STREEFKERK - Robert van Herk en vv Streefkerk zijn aan een veelbelovend seizoen bezig. "We richten ons op de top-3 en een periodetitel."

Robert van Herk geniet. Van de sfeer in de selectie. Van het voetbal dat Streefkerk op de mat legt. Van de onverwachte progressie in zijn spel. Van de trainingen van Maarten van Gastelen. Van de resultaten.

"Streefkerk is bezig aan mooie jaren", stelt de 29-jarige linkshalf glimlachend vast. "Een fase in het clubbestaan die begon onder leiding van Ferry van Dijk en zich verder heeft ontwikkeld vanaf het moment dat Maarten van Gastelen hier trainer werd.

"Zij hebben teams weten te smeden waar de club mee vooruit kon, spelers beter gemaakt. Ook mijn spel ontwikkelt zich nog steeds. Een wonderlijke gewaarwording op je 29e, dat kan ik je wel vertellen. Alles bij elkaar is het een feestje om deel uit te maken van deze spelersgroep. Ik heb er enorm veel lol in."

Ambities
Toen Robert van Herk als 16-jarige junior bij de selectie werd getrokken door toenmalig hoofdtrainer Henk van der Weij, gold Streefkerk als een goedwillende en bovenal gezellige middenmoter in de vierde klasse. Lange tijd wees niets erop dat de Strevelanders op relatief korte termijn zouden doorstoten naar de top van de derde klasse.

"Maar nu stáán we daar wél", stelt Van Herk vast. "Vorig jaar eindigden we als vijfde, dit jaar willen we verder omhoog. Onze huidige derde plek achter EBOH en De Alblas strookt met onze ambities. Meedoen om het kampioenschap? Als je die mogelijkheid krijgt, dan moet je er vol voor gaan! Daar ben je toch sportman voor?!"

Variatie
Alle voorwaarden om aan het eind van de competitie met bloemen en champagne in de handen te staan, zijn aanwezig bij Streefkerk. Het elftal beschikt over een ijzersterke verdediging met voetballers die met het mes tussen de tanden spelen. In de aanval heeft men in de personen van Andy van Vugt en Lennert de Vries twee veel scorende fenomenen en op het middenveld brengt Streefkerk voetballers op de been die techniek met inzet combineren.

"Van Gastelen heeft er voor gezorgd dat we beter zijn gaan voetballen", vindt de van linkerspits tot linkshalf omgeschoolde Robert Van Herk. "In de meeste wedstrijden dit seizoen was dat al goed zichtbaar. Het geeft ons spel meerwaarde én variatie. We zijn daardoor lastiger te bespelen."

In de uitwedstrijd van afgelopen zaterdag tegen De Alblas was daar overigens weinig van te zien. Streefkerk speelde veelvuldig de lange bal en vergat te voetballen.

"Klopt", reageert Van Herk. "Het was onze bedoeling om inderdaad snel de diepte te zoeken en dan meteen bij te sluiten. Dat eerste gebeurde wél, maar dat laatste veel te weinig. Als ik vier keer de bal geraakt heb, is het veel. Voor mij verliep het duel heel anders dan een week eerder tegen Vuren. Toen speelden we als een geoliede machine. Heel verzorgd en dodelijk doeltreffend. Dat was zo'n wedstrijd waarvan ik het jammer vond dat 'ie na negentig minuten was afgelopen. Ik had nog uren door willen voetballen, ha ha!"

Huiskamer
Zijn liefde voor voetbalvereniging Streefkerk houdt Robert van Herk al bijna een kwart eeuw aan sportpark Streveland verbonden. "Ik ben op het dorp geboren en tussendoor nooit weggeweest", zegt hij. "Ook de voetbalvereniging loopt als een rode draad door mijn bestaan. Hier ken ik iedereen, hier zitten mijn vrienden. De kantine is mijn huiskamer; zo voelt het. Deze club is mijn leven. Er zijn in de selectie nog een paar spelers over van vroeger: Amel de Jong, Robin van Beuzekom en Andy van Vugt. Met Stefan van den Tol speelde ik in de pupillen al samen, maar hij stopte enkele seizoenen geleden vanwege blessures met het eerste elftal en is lager gaan spelen."

Slagen
Robert van Herk -in het dagelijks leven vrachtwagenchauffeur bij Maat Transport in Alblasserdam- vindt het jammer dat Maarten van Gastelen na dit seizoen afscheid neemt als hoofdtrainer. "Maar goed, dat was te voorzien. Vorig jaar was er al sprake van dat hij naar een andere club zou gaan. Eén ding weet ik zeker: hij gaat slagen bij Nieuw-Lekkerland. Ook dat is een vereniging die uitstekend bij hem past. Hopelijk krijgen wij een soortgelijke trainer terug. Dat heeft Streefkerk nodig."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden