Derby Vuren-Asperen in teken van klassebehoud
Derby Vuren-Asperen in teken van klassebehoud regio-voetbal.nl

Derby Vuren-Asperen in teken van klassebehoud

Nieuws 34 keer gelezen

REGIO LEERDAM – De derby Vuren-Asperen staat zaterdag helemaal in het teken van klassebehoud. Met alleen hekkensluiter Leerdam Sport nog onder zich staan Vuren en Asperen immers in de derde klasse C allebei onder de streep. De huidige posities voor Vuren en Asperen veroordelen aan het einde van de reguliere competitie tot riskante degradatieduels.

Debutant Vuren moet het vooral van de thuiswedstrijden hebben. Op één gelijkspel na werden alle punten op eigen veld behaald. Scoren doet Vuren in dit seizoen soms volop, maar met al meer dan dertig tegengoals is de defensieve kwetsbaarheid groot. Ook Asperen incasseert trouwens vrij veel tegendoelpunten en hield achterin in deze competitie nog geen enkele keer de nul. Het zou in Vuren dan ook wel eens een doelpuntrijk duel kunnen worden.

Met al drie punten minder dan de veilige zone is Asperen eigenlijk zaterdag alleen bij volle winst gebaat. Vuren heeft een nieuw thuissucces echter bijna even dringend nodig, temeer daar vanwege de gestaakte wedstrijd in Alblasserdam door een voorlopige KNVB-uitspraak verliespunten dreigen. Dat belooft dus zaterdag in Vuren onder arbitrage van de jonge Zeeuwse scheidsrechter Rick Sturm uit Oostkapelle volop spanning. Regio-Voetbal zal er zelf bij zijn.

LRC-De Merino’s
LRC staat in de eerste klasse op de vierde plaats en ontvangt De Merino’s uit Veenendaal. De bezoekers bivakkeren in de middenmoot en boeken bijna louter uitslagen met erg klein verschil. Als LRC bovenin wil blijven meetellen, zal er zaterdag in Leerdam moeten worden gewonnen. Simpel zal dat voor LRC zeker niet worden. Veel duels beginnen zaterdag al om kwart over twee maar deze wedstrijd in Leerdam zelfs reeds om twee uur.

WNC-Montfoort
WNC speelt in Waardenburg tegen periodekampioen Montfoort, dat op de ranglijst met nog één wedstrijd tegoed net onder de thuisclub staat. Het is namelijk een duel tussen de nummers 3 en 5 van de rangschikking in de eerste klasse. Alleen de winnaar zal zich kansrijk in de kopgroep kunnen handhaven. WNC weet dus thuis wat de opgave is tegen een ploeg waarvan het parool met zes zeges en vier nederlagen kennelijk alles of niets is.

Hardinxveld-Heukelum
Heukelum voetbalt in Hardinxveld tegen een thuisclub die als voorlaatste in de tweede klasse fel voor handhaving moet strijden. Met een mooie vierde plaats doet Heukelum het veel beter dan de tegenstander. Dat garandeert nog zeker geen nieuw Heukelums succes, maar het moet in Hardinxveld wel mogelijk zijn.

Woudrichem-Tricht
Tricht staat in de tweede klasse nog steeds maar net boven de streep. Debutant Woudrichem bezit twee punten meer en heeft het thuisvoordeel. De Brabanders zullen willen winnen om veiliger te komen, maar voor Tricht geldt juist dat bij verlies de zorgen verder gaan toenemen.

DFC-Leerdam Sport
Hekkensluiter Leerdam Sport is in de derde klasse C na alleen vier remises en al zes nederlagen dringend aan een eerste zege toe. Dan zal er dus in Dordrecht van DFC moeten worden gewonnen. Debutant DFC is na een zwakke competitiestart echter al vijf duels op rij ongeslagen. De Leerdamse opgave zal dus lastig worden.

HSSC’61-FC Driebergen
HSSC’61 ontvangt in de Utrechtse derde klasse bezoek van FC Driebergen, dat voorlaatste staat. Net boven de streep zal HSSC’61 dit duel in Hei- en Boeicop beslist moeten winnen om naar veiliger oorden te kunnen opklimmen. Het thuispubliek hoopt en rekent op een kostbare Heicopse zege.

DESTO-SC Everstein
Voor SC Everstein wordt de uitmatch tegen subtopper DESTO in Utrecht heel zwaar. DESTO is thuis nog ongeslagen en SC Everstein pakte op vreemde bodem nog pas één punt. De kans is dus groot dat SC Everstein met verlies naar Everdingen terugkeert en in gevaar blijft.

Haaften-SSC’55
Haaften staat in de derde klasse D nog steeds keurig op de derde plaats. SSC’55 is verrassend hekkensluiter maar de verschillen onderin zijn nog miniem. Op eigen veld aast Haaften op al de zesde thuiszege en dat moet tegen de ploeg uit Sprang Capelle ook mogelijk zijn.

NEO’25-Herovina
Herovina gaat juist naar Sprang toe en treedt daar tegen subtopper NEO’25 aan. Thuis verloor NEO’25 nog pas één keer en daarom zal Herovina met een kostbaar gelijkspel in Brabant al tevreden zijn. In de spannende strijd voor handhaving heeft Herovina een gunstig resultaat ook broodnodig.

ASH-Rhelico
ASH en Rhelico staan in de vierde klasse allebei in de onderste helft van de ranglijst. Rhelico heeft drie punten meer, maar verloor tot dusverre wel alle uitduels. ASH is voorlaatste, doch de thuisclub krijgt in deze derby in Hellouw de kans om via een zege weer naast Rhelico op de ranglijst te komen. Het zou pas de tweede competitiewinst voor ASH zijn, maar Rhelico aast zo dichtbij huis uiteraard op het eerste succes buiten Rumpt.

SV Noordeloos-SVS’65
Noordeloos en SVS’65 hebben in de vierde klasse allebei twaalf punten. Het krachtsverschil in Noordeloos zal vermoedelijk dus gering zijn.

MVV’58-Zuilichem
Hekkensluiter MVV’58 wil in de vierde klasse van de laatste plaats af. Dan zal er in Meteren wel van middenmoter Zuilichem moeten worden gewonnen.

Beesd-Buren
Beesd en Buren hebben zondag in de vierde klasse allebei succes nodig om ruim boven de streep te blijven. De belangen in deze Betuwse derby zijn in Beesd groot. Debutant Buren won haar laatste twee duels tegen staartclubs nipt en Beesd moet thuis dus op felle tegenstand rekenen.

Ophemert-DSS’14
De derby Ophemert-DSS’14 speelt zich zondag onderin de vijfde klasse af. Ophemert is puntloos hekkensluiter en kwam al enkele weken niet meer in actie. DSS’14 bezit vijf punten, maar het laatste punt dateert al van begin november. Het krachtsverschil in Ophemert zal waarschijnlijk klein zijn.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
• Be Ready viert feest na het behalen van de titel in Raamsdonk.
Kampioen Be Ready overweegt overstap naar de zaterdag: 'Bezig om de leden te raadplegen' 8 uur geleden
• Bryan Janssen.
Bryan Janssen verlaat Kozakken Boys en keert terug naar Westlandia 8 uur geleden
Afbeelding
Rayson Koeiman (ZBC'97) verstevigt met hattrick derde plaats in topscorersklassement 12 uur geleden
Afbeelding
VIDEO: Voorbeschouwing SoccerReporter op VVAC-Peursum 14 uur geleden
Logo
• Fabian van Horssen na zijn goal tegen Heerjansdam (1-1).
Fabian van Horssen (LRC) legt uit waarom hij stopt: 'Ik kies voor m'n gezin en voor mezelf' 17 apr, 18:00
Logo
• Luuk de Graag: 'Ik ben niet bang dat we meegesleurd gaan worden'.
Luuk de Graag moet met De Alblas nog vol aan de bak: 'Maar niet bang dat we meegesleurd worden' 17 apr, 12:00