Thijs van Helvert (Altena): 'Dan maar hogerop via de nacompetitie'
Thijs van Helvert (Altena): 'Dan maar hogerop via de nacompetitie' regio-voetbal.nl

Thijs van Helvert (Altena): 'Dan maar hogerop via de nacompetitie'

Nieuws 208 keer gelezen

NIEUWENDIJK - Titelkandidaat Altena voldoet vooralsnog niet aan de hoge verwachtingen. Thijs van Helvert heeft desalniettemin nog vertrouwen in een goede afloop.

Thijs van Helvert telt nog maar twintig lentes, maar hij heeft al een aardig voetbalreisje achter zijn kiezen. Ooit begonnen bij Be Ready, verkaste hij vervolgens naar Kozakken Boys om daarna een jaartje Sleeuwijk te doen en nu draagt hij voor het tweede seizoen het oranje-wit van Altena.

"Toen ik bij Be Ready speelde, ben ik gescout door NAC Breda. Ik had er dus een beetje aan geroken en wilde hogerop. Via Jeroen Molenaar, die bij Kozakken Boys speelde, ben ik als eerstejaars C-junior naar Werkendam gegaan. Nooit spijt van gehad dat Jeroen me overhaalde. Bij Kozakken Boys veel geleerd van trainer Gerrit Molenaar. Als tweedejaars A-junior ben ik naar Sleeuwijk gegaan. Dat was het 'm toch niet zo. En nu zit ik voor het tweede seizoen met heel veel plezier bij Altena", laat de geboren Waspikker maar in Hank opgegroeide en nu in Made wonende 20-jarige student bouwkunde in een vogelvlucht zijn voetbalcarrière passeren.

Enkelblessure
Bij Altena heeft hij nu een vaste plaats in de basiself van trainer Richard van Gils verworven. "Vorig jaar was een jaar dat ik moest herstellen van een enkelblessure. Een seizoen waarin ik fit wilde worden. Ik zat toen al wel bij de selectie en ik heb ook wel wat gespeeld, maar dat seizoen moet ik maar snel vergeten", licht Van Helvert toe.

Dit seizoen gaat het met de persoon Thijs van Helvert crescendo. "Ik heb alleen tegen Haaften niet mee kunnen doen. Toen had ik last van mijn hamstring."

Slagen bij Altena
Droomde hij ooit van een profclub, nu heeft hij die ambities niet zo meer. "Ik wil er wel het maximale uithalen. Of ik ooit nog hogerop wil? Laat ik eerst eens lekker slagen bij Altena. Lekker eerst alle wedstrijden in het eerste meedoen."

Slagen bij Altena heeft nu dus prioriteit. "Twee keer in de week hard trainen en zaterdags alles geven", luidt het devies van de middenvelder die ook als linksback goed uit de voeten kan. "Daar heb ik ook al gestaan toen Remy Roodenburg geschorst was. Ik ben best wel multifunctioneel als het moet."

Irritaties
Altena heeft nu de status van derdeklasser. Dat is wennen in Nieuwendijk. Eigenlijk is dat niveau iets wat aan de Rijksstraatweg niet zo wordt geambieerd. Ze zijn daar iets mooiers gewend. Als ex-tweedeklasser werden aan het begin van de competitie de oranjehemden door de collega-clubs zonder uitzondering tot titelfavoriet gebombardeerd. Maar na negen wedstrijden staat Altena echter 'slechts' op de vijfde plaats met een hopeloos lijkende achterstand op de nummer één NOAD'32. De Nieuwendijkers maken hun favorietenrol dus nog niet waar, hoewel de kentering lijkt ingezet.

Van Helvert: "Bij ons zijn nogal wat spelers weggegaan en er zijn nieuwe spelers bij gekomen. We hebben echt aan elkaar moeten wennen. We moesten elkaar leren accepteren. Zoiets geeft ook wel eens irritaties en zo. Maar ik denk dat we dat proces nu wel achter de rug hebben. We zijn nu een echt team aan het worden dat ook alles voor elkaar over heeft. We hebben nu een aantal mooie zeges achter elkaar behaald. Natuurlijk was de zege op Sleeuwijk in dat kader voor mij iets speciaals. We zijn zo ook de tweede periode goed begonnen. We hebben ook een aardige ploeg om die tweede periode goed door te kunnen komen. Het vertrouwen is er. De motivatie ook. Ik denk dat wij nog wel een goed seizoen kunnen draaien. Dan maar hogerop via de nacompetitie."

Doorgroeien
Altena neemt na dit seizoen afscheid van trainer Richard van Gils. Er komt dus een nieuwe man voor de groep. Thijs van Helvert heeft geen namen in zijn hoofd. "Ik ben niet zo erg thuis in het trainerswereldje. Voor mij moet het wel iemand zijn die goed met jonge jongens om kan gaan. Waaronder we stappen kunnen maken en dus door kunnen groeien. Ja, Gerrit Molenaar zou best van mij mogen, maar die heeft volgens mij nog een contract bij HSSC'61."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 13 uur geleden
Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 24 apr, 18:01
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 24 apr, 17:57
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 24 apr, 10:41
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 24 apr, 09:31
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33