RV Round-Up: Dilettant jaagt op nieuwe promotie, mijlpaal voor Ameide
RV Round-Up: Dilettant jaagt op nieuwe promotie, mijlpaal voor Ameide regio-voetbal.nl

RV Round-Up: Dilettant jaagt op nieuwe promotie, mijlpaal voor Ameide

Nieuws 112 keer gelezen

REGIO • Na afloop van elke competitiespeelronde blikt de redactie van Regio-Voetbal terug op unieke series, verbroken records, ludieke zaken en andere noemenswaardige cijfers en feiten. Ondanks de winterse omstandigheden werd er op sommige regionale velden toch ‘gewoon’ gevoetbald. Zo ook op de kunstgrasmat op sportpark Meihoven, waar Ameide zich in een doelpuntrijk duel met 5-4 langs promovendus Vuren knokte.

Nog niet eerder scoorde Ameide vijf keer in één duel voor eigen publiek sinds Gert-Jan Westerhout het trainersstokje overnam van Jan Kroos. Tegen HSSC’61 (4-2), Focus’07 (4-0) bleef de teller onder zijn bewind op vier steken. Overigens is een 5-4 zege geen unieke uitslag voor Ameide onder Westerhout. Op 3 oktober 2015 wonnen de blauw-witten met exact die cijfers bij competitiegenoot De Alblas.

Dilettant jaagt op tweede promotie op rij
Een stuk westelijker is Dilettant, nota bene promovendus, bezig aan een bijzondere serie. De ploeg van trainer Richard Mank staat na elf wedstrijden op de tweede stek en heeft de eerste periodetitel al op zak. Hoewel er afgelopen weekend niet werd gewonnen in de topper met Kethel Spaland (1-1) is het niet uitgesloten dat de Krimpense formatie voor het tweede jaar op rij promoveert.

Geheel uniek zou dat niet zijn, want onder meer de regioploegen Nivo Sparta (2003/04 en 2004/05), Hardinxveld (2000/01 en 2001/02) en Wilhelmina’26 (2005/06 en 2006/07) slaagden daar in het verleden al eens in.

Defensieve zorgen voor Gouderak
In de westelijke derde klasse C zit met name Gouderak in de problemen. Waar de ploeg vorig seizoen al 115 treffers in 26 duels om de oren kreeg, daar staat de teller deze jaargang op 59 tegendoelpunten in pas tien wedstrijden. Bij elkaar opgeteld 174 in 36 duels, wat neerkomt op 4,8 goals tegen per competitiewedstrijd. Geen enkele andere regioclub incasseerde in diezelfde periode gemiddeld meer tegendoelpunten.

Trainerscarrousel draait op volle toeren
Zoals vanouds is december traditiegetrouw de maand waarin clubs en trainers elkaar aangeven of er wel of niet verlengd gaat worden. Van de 27 regionale verenigingen die, voor zover ons bekend, tot op vandaag hebben aangegeven hoe de zaken er komend seizoen voor staan, hebben 12 clubs inmiddels verlengd of een andere oefenmeester gevonden. Van dat twaalftal is WNC-trainer Cor Prein degene met het langste dienstverband op dit moment (4 seizoenen). Ameide-trainer Gert-Jan Westerhout en Laurens Gerlich (Noordeloos) gaan volgend jaar hun vierde jaar in.

Het volledige overzicht:

Trainer al bekend: Ameide (Gert-Jan Westerhout), ASH (Ron Laros), Brakel (Hans de Jong), Brederodes (Charly Olf), Hedel (Wilco van Houtum), Nieuw-Lekkerland (Maarten van Gastelen), Noordeloos (Laurens Gerlich), Roda Boys (Frank Brands), Schelluinen (Philip den Haan), Vianen (Marcel Akkerman), Vuren (Ron Vlot), WNC (Cor Prein).

Is u ook iets opgevallen de laatste weken? Bij Regio-Voetbal zijn we altijd op zoek naar cijfers en feiten die er toe doen. Suggesties, vragen en/of opmerkingen kunnen worden gestuurd naar: l.kamsteeg@hetkontakt.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden