Kunstgrasveld lonkt voor Lekvogels
Kunstgrasveld lonkt voor Lekvogels regio-voetbal.nl

Kunstgrasveld lonkt voor Lekvogels

Nieuws 6 keer gelezen

LEXMOND - Rond de plannen om een kunstgrasveld te realiseren bij voetbalvereniging Lekvogels in Lexmond zette de Zederikse politiek afgelopen week de nodige vraagtekens.

Voor de goede orde: raadsbreed wilde men meewerken aan de aanleg van het kunstgrasveld. Maar, zo stelde Wim van Dijk (VHK Lokaal Zederik): "De visie die uit het voorstel spreekt is wazig. Neem dit voorstel terug en rond de open eindjes eerst af."

De partijen noteerden verschillende van deze 'open eindjes'. Een van de meest in het oog springende was het aandeel van zelfwerkzaamheid die vv Lekvogels zou kunnen leveren. "Hoe is dit geregeld?", vroeg Kees Matsinger (ChristenUnie). 

Hij vervolgde: "Is de zelfwerkzaamheid noodzakelijk om dit binnen het budget van 450.000 euro te realiseren? En kan de wethouder het niet zo regelen dat de vereniging door zelf de handen uit de mouwen te steken iets overhoudt aan dit project?"

Ook Kees Vermaat (SGP) ging hierop in. "Doe eerst onderzoek naar wat zelfwerkzaamheid op kan leveren. Nu stellen we al geld beschikbaar en kijken we daarna wat er op deze manier gedaan kan worden. Dat is toch de omgekeerde wereld? Ook wat ons betreft kunnen we het voorstel beter van de agenda afhalen."

Bespreekstuk
Zo ver wilden de andere partijen - afgezien van VHL Lokaal Zederik - niet gaan. PvdA en VVD wilden het zelfs als hamerstuk tijdens de eerstvolgende raadsvergadering agenderen. Maar daarvoor leefden er bij de andere fracties nog teveel vragen. Het komt dus als bespreekstuk aan bod.

Marieke van der Spek (CDA): "De wethouder geeft aan dat het budget van 450.000 euro genoeg zou moeten zijn. Dat klinkt niet heel zeker; het blijft voor ons een vraagteken of het hiermee gaat lukken."

Mogelijkheden
Wethouder Wim Mulckhuijse benadrukte dat er maar weinig voordeel te behalen is door zelfwerkzaamheid. "Er zijn daarvoor niet zoveel mogelijkheden bij de aanleg van een kunstgrasveld. Je hebt het dan over relatief kleine bedragen. Wel weet ik zeker dat waar vv Lekvogels iets zelf kan doen, ze dat ook zeker zullen doen."

De suggestie van Kees Matsinger beloofde hij mee te nemen. "Daar kan ik u in volgen. Maar zet niet te hoog in."

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden