Nick en Friso Nagel willen met Cabauw naar de middenmoot
Nick en Friso Nagel willen met Cabauw naar de middenmoot regio-voetbal.nl

Nick en Friso Nagel willen met Cabauw naar de middenmoot

Nieuws 12 keer gelezen

CABAUW - De broers Nick en Friso Nagel, spelers van zondagderdeklasser Cabauw, nemen geen genoegen met de vierde (veilige) plaats van onderen op de ranglijst. Winnen van hekkensluiter Gouderak aanstaande zondag betekent aanhaken bij de middenmoot.

Nick (26) en Friso Nagel (21) zijn belangrijke schakels in de hoofdmacht van Cabauw. De oudste van de twee broers is dit seizoen een verdedigende middenvelder, terwijl Friso goed uit de voeten kan op de rechterflank.

Vorig seizoen leed Cabauw fikse nederlagen. Deze voetbaljaargang begon ook niet florissant, maar na zes verliespartijen werden in de laatste drie wedstrijden zeven punten gepakt. ,,En dan krijgen we Gouderak en Bodegraven – ploegen die onder ons staan – nog,” zegt Nick Nagel vol zelfvertrouwen. ,,Als we die winnen, kunnen we omhoog kijken. Mijn taak is het spel maken, eindpasses geven en af en toe een goal meepikken. Cabauw is geen ploeg die de tegenstander zijn wil op kan leggen. Door slim te verdedigen en hard werken slagen we erin punten te pakken.”

,,Net als Nick kwam ik als 17-jarige A-junior in het eerste,” vervolgt Friso bescheiden. ,,Het jaar dat we onder leiding van Richard Mank als de nummer twee met kampioen ONA promoveerden naar de derde klasse is tot nu toe mijn beste seizoen geweest. Dit jaar waren we vaak niet compleet en verloren we te gemakkelijk. Als iedereen fit is, dan hoeven we voor de ploegen uit het rechterrijtje niet onder te doen.”

Laatste jaar bij Cabauw
Nick Nagel wil dit seizoen positief afsluiten. ,,Dit is mijn tiende seizoen in het eerste, waarvan de laatste vijf jaar als aanvoerder. Het wordt mijn laatste jaar bij Cabauw. Ik woon met mijn partner in Utrecht en we hebben sinds kort een dochtertje. Mijn werk als registeraccountant bij Ernst & Young vergt veel tijd. Binnenkort verhuizen we naar Leusden. Mijn broertje zal het dan zonder mij moeten doen.”

Gezelligheid
,,Ik sluit mijn carrière wel af bij Cabauw, maar dat duurt nog jaren voordat dat zover is,” zegt Friso, die assistent-accountant is bij Van Helder Accountancy in Nieuwegein, berekenend. ,,Ik woon nog lekker thuis en houd van de Cabauwse gezelligheid. Het elftal beschikt over een aantal spelers, die nog veel beter kunnen worden. Bijvoorbeeld onze spits Nik Jongbloed, die al zeven keer scoorde. Onze trainer Mo Duzgun nam bij zijn komst een paar spelers van Turkse komaf mee. Twee van hen zijn helaas langdurig geblesseerd, maar Osman Aslan  en Mehmet Isik zijn echte aanwinsten voor ons. Er is een prima klik met alle vier.”

Moet lukken
Winnen van Gouderak zal niet gemakkelijk gaan, denkt de jongste van de twee voetballende broers. ,,Die gasten zullen denken dat ze tegen ons een kans hebben.”

Volgens Nick moet het geen probleem zijn van Gouderak te winnen. ,,We zullen in de thuiswedstrijd van aankomende zondag het spel moeten maken. Daar trainen we fanatiek op. We zijn compleet, dus dat moet lukken.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Akif Hancer.
Unitas (zo) heeft met komst aanvaller Akif Hancer selectie rond 1 uur geleden
• Patrick Stok.
Ries Fok vertrekt bij Dubbeldam, Patrick Stok komend seizoen nieuwe trainer 1 uur geleden
Afbeelding
Start voorronden TOTO KNVB-beker, met onder meer Achilles Veen en Heerjansdam, drie weken uitgesteld 2 uur geleden
Logo
• Bert van Dalen.
Zaterdag kan voor BZC'14 de kampioensvlag worden gehesen 4 uur geleden
• Wordt VVAC zaterdag al kampioen, of brengt Peursum de spanning in 4E weer helemaal terug?
Drie belangrijke derby's in de Waard: Streefkerk-De Alblas, Arkel-Schelluinen en VVAC-Peursum voorbeschouwing Alblasserwaard 7 uur geleden
Afbeelding
VVAC zoekt trainer voor tweede elftal vacature 7 uur geleden