‘Back to Basics’ met Tonny Vilhena wint op Molenvliet
‘Back to Basics’ met Tonny Vilhena wint op Molenvliet regio-voetbal.nl

‘Back to Basics’ met Tonny Vilhena wint op Molenvliet

Nieuws 7 keer gelezen

GORINCHEM - Een jaar geleden speelden de mannen van de opgerichte voetbalschool 'Back to Basics' uit Rotterdam hun eerste wedstrijd tegen de JO13 van gastheer vv Schelluinen. “En afgelopen week waren we weer te gast in de regio en wel bij Unitas”, vertelt sponsor Piet van Boxtel van Van Boxtel Autodemontagebedrijf uit Gorinchem en Schelluinen.

“Zo’n anderhalf jaar geleden werd ik benaderd door Yassin el Bouyakoubi, die samen met oud-Spartascout Kenneth Butter het initiatief nam om kansarme Rotterdamse jongeren in beweging te krijgen. Yassin startte zo’n vijf jaar gelden in de Tarwewijk in Rotterdam-Zuid met het geven van voetbaltrainingen. Aan kinderen die helemaal niets hebben en vooral veel kattenkwaad uithaalden. Als jongerenwerker was voor hem een schone taak weggelegd en die pakte hij in 2016 serieus op."

Met steun van niemand minder dan Tonny Vilhena. De middenvelder van landskampioen Feyenoord en het Nederlands elftal voelt zich vanaf de start zeer betrokken bij het project. Niet voor niets stond hij langs de lijn om zijn jongens te coachen.

Tot tevredenheid van zijn collega-trainer Maikel Nijst. “Vilhena is echt betrokken. Hij stond er niet alleen om te laten zien dat hij maatschappelijk goed bezig is, maar hij had ook een echte band met zijn jonge spelers.”

Nerveus
Goede voetballertjes ook, want het zenuwachtige Unitas JO13-1 stond in no time met 0-2 achter. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een 1-3 overwinning voor de jonge Rotterdammers.

“Maar winnen is niet het allerbelangrijkste”, vindt Piet van Boxtel. “De spelers plezier en vooral een doel geven. Niet meer doelloos op straat rondhangen, maar lekker voetballen. Een mooie bijkomstigheid is dat de jongens ook nog discipline wordt bijgebracht om zich later in de maatschappij staande te houden.”

Sponsor Van Boxtel Autodemontagebedrijf heeft goede contacten in de regio en heeft voor 2018 de nodige vriendschappelijke wedstrijden vastgelegd. “We spelen volgend jaar tegen GJS en ook zijn we in gesprek met Kozakken Boys. Mooi toch?!.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden