Souburgh-derby met bijzonder tintje voor Maarten de Zeeuw
Souburgh-derby met bijzonder tintje voor Maarten de Zeeuw regio-voetbal.nl

Souburgh-derby met bijzonder tintje voor Maarten de Zeeuw

Nieuws 10 keer gelezen

ALBLASSERDAM - Maarten de Zeeuw verheugt zich op de 'Souburgh-derby'. Logisch, want de 22-jarige voetballer groeide op bij De Alblas en speelt tegenwoordig bij tegenstander Alblasserdam.

"Ik maakte de overstap aan het einde van mijn juniorentijd", vertelt de 22-jarige middenvelder. "Hoofdtrainer Michel de Raad had me dat seizoen vanuit de jeugd naar het eerste elftal van De Alblas overgeheveld. Het team stond er slecht voor in de derde klasse, maar we redden het uiteindelijk op de laatste speeldag. Daarna vertrok ik naar Alblasserdam, dat toen nog in de eerste klasse uitkwam. Ik dacht me er verder te kunnen ontwikkelen als voetballer."

"En dat is ook gebeurd, hoewel de omstandigheden zwaar waren. In mijn eerste seizoen bij 'de buren' degradeerden we via de nacompetitie. We hadden best een aardig team, maar kwamen kwalitatief toch nét tekort. Mijn tweede jaar bij Alblasserdam was heel redelijk. We bleven vrij eenvoudig in de tweede klasse. Om er vervolgens vorig jaar keihard uit te vliegen. Het was een verschrikkelijk seizoen. In eerste instantie ging ik er elke week met frisse moed tegenaan, maar al vrij snel werd het duidelijk dat we een gevecht tegen de bierkaai leverden. Alles ging mis in het veld. Zo in de trant van voor staan met 0-2 en in blessuretijd alsnog met 3-2 verliezen door een eigen doelpunt. Echt een drama. En een kwestie van kwaliteitsgebrek. Ook dat."

Slordig met kansen
De voorbije zomer kreeg Alblasserdam er een aantal nieuwe spelers bij; voetballers die het elftal vooral in aanvallende en creatieve zin sterker moesten maken. "We zijn er inderdaad flink op vooruit gegaan en spelen over het algemeen prima", vindt Maarten de Zeeuw. "Probleem is alleen dat we te slordig omgaan met de vele scoringskansen."

Zelf heeft hij zijn draai dit seizoen ook nog niet gevonden. "Ik heb de eerste zes duels als verdedigende middenvelder gevoetbald en dat was geen doorslaand succes. Ik was zoekende. Inmiddels sta ik weer op '10' en merk ik dat de vorm groeiende is.'

Ommekeer
De Zeeuw hoopt dat het duel met De Alblas de ommekeer gaat betekenen voor Alblasserdam. "Winst kan een 'boost' opleveren", zegt de student Werktuigbouwkunde. "Als we scherp zijn dan hoeven we voor geen enkele tegenstander bang te zijn, dus ook niet voor mijn oude club. De Alblas heeft een sterke selectie en presteert uitstekend. Dat is knap. Eigenlijk doen ze wat wij ook zo graag willen: vanuit een positieve flow een mooie serie aan winstpartijen neerzetten. Het zou mooi zijn als wij zaterdag het startsein kunnen geven voor zo'n reeks wedstrijden. Wanneer dat lukt komen we meteen dicht in de buurt van een periodetitel, want dat is toch wel het minste waar we voor moeten gaan met dit team."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden