LRC thuis tegen oprukkend Sliedrecht
LRC thuis tegen oprukkend Sliedrecht regio-voetbal.nl

LRC thuis tegen oprukkend Sliedrecht

Nieuws 51 keer gelezen

REGIO LEERDAM – LRC staat in de eerste klasse keurig op de tweede plaats en is thuis zelfs nog ongeslagen. Aan dit laatste predikaat zal Sliedrecht zaterdag in Leerdam zeker een einde willen maken. De opmars van Sliedrecht met de bekeruitschakeling van hoofdklasser Rijsoord en twee nuttige competitiezeges wettigt ook de verwachting dat het in Leerdam tegen LRC een spannende wedstrijd zal worden.

Afgelopen zomer degradeerde Sliedrecht in de nacompetitie in Nootdorp na één jaar nipt al weer uit de hoofdklasse. Een seizoen eerder duurde ook het laatste avontuur van LRC op dat hogere niveau slechts één jaar. Een klasse lager zijn beide clubs beter thuis. In feite is de kopgroep in die eerste klasse namelijk erg langgerekt, want kort achter koploper DUNO uit Doorwerth bedraagt het verschil tussen nummer 2 (LRC) en nummer 9 (Sliedrecht) slechts vijf punten.

Na drie kleine uitnederlagen boekte Sliedrecht in Langbroek royaal de eerste competitiezege op vreemde bodem. Vorige week won Sliedrecht thuis opnieuw en die opmars zal de equipe van trainer Michel Langerak, die zelf in Leerdam drie jaar lang ook een succesvol trainer van LRC was, willen voortzetten.

LRC is nogal wisselvallig maar de meeste prestaties tegen de sterkere tegenstanders zijn gewoon goed, zoals afgelopen zaterdag in Waardenburg tegen WNC maar weer eens bleek. Dat moet de thuisclub zaterdag vertrouwen geven voor het duel tegen Sliedrecht. Rondom deze wedstrijd zullen de overeenkomsten voor de realisatie van het nieuwe sportcomplex Glaspark Leerdam door betrokkenen worden ondertekend.

Woudenberg-WNC
Door twee nipte 2-1 nederlagen is WNC na een prima competitiestart in de eerste klasse wat teruggevallen. Om zich in de kopgroep te handhaven zal er in Woudenberg zaterdag weer eens gewonnen moeten worden. Woudenberg strijdt echter fel voor handhaving en pakte tot dusverre alle vijf punten thuis. Herstel zal voor WNC dus zeker nog niet zo eenvoudig zijn.

Heukelum-Papendrecht
Heukelum doet het in de tweede klasse met een vijfde plaats goed. Papendrecht staat met twee punten meer één positie hoger en lijkt in Heukelum licht favoriet. Zaterdag zal Heukelum het thuispubliek evenwel na al drie nederlagen en nog pas één zege op eigen veld ook weer eens een thuissucces willen presenteren. Tot dusverre kwam Heukelum tegen de hoogste clubs in deze klasse echter nog duidelijk wat tekort.

SV Meerkerk-Tricht
Tricht verspeelde in drie van de laatste vier duels in november door tegengoals tijdens de slotfase in totaal liefst zeven punten. Daardoor staat Tricht in de tweede klasse nog altijd dichtbij de gevarenzone. SV Meerkerk heeft nog twee punten minder en zal dus zaterdag moeten winnen om Tricht op de ranglijst te passeren en boven de streep te komen. Aan Tricht de taak om dit in Meerkerk zien te verhinderen.

Groote Lindt-Asperen
Asperen is in de derde klasse C voorlaatste en staat al drie punten onder de veilige zone. De vele tegengoals, vooral in uitduels, nekken Asperen te vaak. Asperen hield achterin in deze competitie nog geen enkele keer de nul vast en zal daarom in Zwijndrecht tegen subtopper Groote Lindt met een gelijkspel tevreden mogen zijn.

IFC-Leerdam Sport
Leerdam Sport is in klasse 3 C nog steeds hekkensluiter en moet nu zaterdag in Hendrik Ido Ambacht na de kaartenregen van vorige week ook nog met diverse schorsingen afrekenen. IFC draait echter ook stroef en daarom hoopt Leerdam Sport toch op inmiddels al een vijfde remise, al telt in feite alleen een eerste zege echt aan om de benarde positie te verbeteren.

Streefkerk-Vuren
Streefkerk won tot nu toe alle vier thuismatches en daarom zal Vuren in Streefkerk zaterdag met een gelijkspel al heel tevreden zijn. Als buffer voor de mogelijke afwikkeling van de gestaakte wedstrijd Alblasserdam-Vuren zou debutant Vuren zo’n kostbaar punt in de derde klasse C overigens ook heel goed kunnen gebruiken.

Topper NOAD’32-Haaften
In Wijk en Aalburg is het duel tussen de ongeslagen koploper NOAD’32 en runner-up Haaften een topper in de derde klasse D. Met zes punten achterstand volgt Haaften samen met SV Capelle de lijstaanvoerder op nu nog eerbiedige afstand. Om de spanning bovenin deze klasse helemaal terug te brengen, zou Haaften eigenlijk NOAD’32 in Brabant de eerste nederlaag moeten zien toe te brengen. Dat zal voor Haaften een zware opgave worden.

GVV’63-Herovina
Het debutantenbal tussen GVV’63 en Herovina is in Gameren een reprise van vorig seizoen van de topper van destijds nog een klasse lager. Toen wonnen beide clubs tegen elkaar overtuigend hun thuisduel. Dat kan Herovina zich nu in de Bommelerwaard amper meer permitteren, want na drie nederlagen op rij dreigt degradatiegevaar. GVV’63 debuteert beter, verloor wel de laatste twee uitduels tegen topteams, maar start nu tegen Herovina gezien de prima thuisprestaties niettemin als favoriet.

SV Lopik-SC Everstein
SC Everstein staat in de Utrechtse derde klasse maar net boven de streep. De uitwedstrijd tegen het sterke Lopik biedt SC Everstein weinig perspectief op verbetering van die positie, want daarvoor zijn de prestaties buiten Everdingen nog te mager en lijkt Lopik te sterk.

Kockengen-HSSC’61
Voor HSSC’61 wordt de wedstrijd in Kockengen cruciaal om boven de streep te komen. Kockengen is voorlaatste doch HSSC’61 bezit maar één punt meer. Na slechts één punt uit de laatste vijf ontmoetingen is de Heicopse ploeg hard aan een succes toe. In Kockengen mag in elk geval beslist niet verloren worden.

MVV’58-SVS’65
Dankzij twee nipte zeges is SVS’65 in de vierde klasse keurig naar de middenmoot omhoog gekropen. MVV’58 is nog steeds hekkensluiter en zal moeten winnen om de rode lantaarn te kunnen kwijt raken. Of SVS’65 dit in Meteren zal toestaan, is echter vers twee.

Rhelico-Well
Rhelico en Well staan met allebei zes punten in de staartgroep van de vierde klasse. In Rumpt zal het krachtsverschil vermoedelijk klein zijn. Misschien kan Rhelico zelfs wel de derde thuiswinst behalen, want Rhelico pakte tot nu toe alle punten in dit seizoen op eigen veld.

ASH-ASV Arkel
Ook ASH bezit in de vierde klasse nog pas zes punten. ASV Arkel is juist flink in opmars en staat samen met VVAC keurig op de tweede plaats. In Hellouw heeft de sterke ploeg uit Arkel dan ook verreweg de beste winstkansen. Voor ASH zou een remise al een prima uitslag zijn.

Beesd-Den Dungen
Met nog slechts drie punten voorsprong op drie staartploegen is Beesd in de vierde klasse inmiddels in serieus degradatiegevaar. De thuismatch tegen Den Dungen is zondag cruciaal, want Den Dungen is verrassend genoeg één van die drie hekkensluiters. De vele tegengoals kunnen Beesd allerminst gerust stemmen, maar thuiswinst op Den Dungen is wel dringend gewenst. Bij onverhoopt verlies van Beesd dreigen acute zorgen.

OSC’45-DSS’14
DSS’14 is in de vijfde klasse ver afgezakt en zal zondag in de Bossche stadswijk Orthen tegen de nog ongeslagen en soms erg productieve lijstaanvoerder OSC’45 kansloos zijn.

Ophemert-Heerewaarden
Ophemert ontvangt zondag Heerewaarden dat in de vijfde klasse een bescheiden middenmoter is en slechter presteert dan vorig seizoen. In Ophemert hoopt de thuisclub als hekkensluiter eindelijk op het eerste competitiepunt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Start voorronden TOTO KNVB-beker, met onder meer Achilles Veen en Heerjansdam, drie weken uitgesteld 1 uur geleden
Logo
• Bert van Dalen.
Zaterdag kan voor BZC'14 de kampioensvlag worden gehesen 3 uur geleden
• Wordt VVAC zaterdag al kampioen, of brengt Peursum de spanning in 4E weer helemaal terug?
Drie belangrijke derby's in de Waard: Streefkerk-De Alblas, Arkel-Schelluinen en VVAC-Peursum voorbeschouwing Alblasserwaard 5 uur geleden
Afbeelding
VVAC zoekt trainer voor tweede elftal vacature 5 uur geleden
Afbeelding
App je video, foto of nieuwstip naar Regio-Voetbal 5 uur geleden
• TD Arjen Borsje heet Ramon ten Hove (l) welkom bij Kozakken Boys.
Kozakken Boys speelt snel in op vertrek doelman Bryan Janssen en haalt Ramon ten Hove 14 uur geleden