Arian Meeuwsen (DSC): 'Als we met deze passie blijven spelen komt het goed'
Arian Meeuwsen (DSC): 'Als we met deze passie blijven spelen komt het goed' regio-voetbal.nl

Arian Meeuwsen (DSC): 'Als we met deze passie blijven spelen komt het goed'

Nieuws 12 keer gelezen

KERKDRIEL - Na afloop van de derby tussen DSC en Alem lopen beide supportersgroepen gezamenlijk richting de kantine. Het 1-1 gelijkspel is misschien wel de meest gunstige uitslag voor de kantine-omzet. Het feesten na de wedstrijd gaat immers een stuk lekkerder wanneer beide ploegen een resultaat aan het treffen hebben overgehouden.

En dat er met zijn allen gefeest werd, dat was wel zeker. Beide clubs mogen dan wel zojuist een burenruzie hebben uitgevochten; van een pure rivaliteit is zeker geen sprake. Dat was ook voor en tijdens de wedstrijd op de Frans van Houten-tribune duidelijk merkbaar. Beide dorpen zijn met elkaar vervlochten geraakt en waar normaal gesproken de supporters van beide clubs strikt gescheiden van elkaar zitten, was dat zondag in Kerkdriel zeker niet het geval. 

De late gelijkmaker van Mart van Boxtel was het startsignaal voor een knetterende eindfase, die een rode kaart voor Van Boxtel en een opstootje als climax had.

Aanslag
Toen de gemoederen wat bedaard waren, probeerde DSC-trainer Meeuwsen de verhitte slotseconden te duiden: "De jongens kennen elkaar allemaal. De druk wordt opgevoerd als ze elkaar tijdens het stappen tegenkomen. Ik probeer me daar zoveel mogelijk aan te onttrekken, maar ik vond het wel een verschrikkelijk zware overtreding. Een aanslag. Als ik trainer was, zou ik hem zelf van het veld halen als hij niet geschorst wordt", aldus de geplaagde trainer, die vooral een dubbel gevoel overhield aan de derby. 

"Één punt is weinig, maar het is wel tegen de koploper. Vooral de manier waarop moet vertrouwen geven. Ik ben tevreden over het collectief. We hebben afgelopen week met de jongens bij elkaar gezeten en afspraken gemaakt. De jongens hebben alles gegeven. Dat dan zo'n balletje er via de rug van een eigen speler in valt, is gewoon botte pech. Over de hele wedstrijd gezien is de uitslag wel terecht, alleen geeft het een zure nasmaak omdat het heel lang 1-0 voor ons was."

Meeuwsen ziet de rest van de competitie met vertrouwen tegemoet: "Als we met deze passie, strijd en inzet gaan spelen, komt het helemaal goed. Het is nu de kunst om het ook tegen de minder bekende ploegen te laten zien. Dan moet je hetzelfde doen."

Adrenaline
Piet Saaman's jonge ploeg leed als koploper puntenverlies bij de hekkensluiter. Zelf zag hij dat vanwege de derbygevoelens anders: "Je kan in zo'n wedstrijd niet praten van een nummer één en een nummer laatst. Je komt het veld op, je ziet al dat publiek, het vuurwerk. Dan gaat er wel iets door je heen, je krijgt wat adrenaline door je lijf. Zulke wedstrijden hebben we nodig om volwassen te worden, dat merkte je ook aan het hele team. Na een superresultaat zoals vorige week is er de wedstrijd erna meestal een zeperd. Maar we pakten door en hebben een fatsoenlijke wedstrijd op de mat gelegd. Ik moet die gasten een dik compliment geven voor hoe volwassen ze vandaag speelden."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
Afbeelding
Gerwin en Martijn Neven: 'Als de huidige groep bij elkaar blijft, kunnen we hogerop met Schoonhoven' 5 uur geleden
• Jesse Giebels (l) is volgend seizoen 'Kozak'.
Kozakken Boys trekt verdediger Jesse Giebels van FC Eindhoven aan 14 uur geleden
Logo
• Asperen moet op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer.
Erik van Rooij wordt toch niet de nieuwe hoofdtrainer van Asperen: 'Hij kan hier ook niets aan doen, dit is overmacht' update 16 uur geleden
Logo
• Arkel verloor zaterdag van Schelluinen en staat nu op een directe degradatieplek in 3C.
Versterkte degradatie: wie staan er op degraderen en wie gaan de nacompetitie in? (stand van zaken per 20/21 april) 16 uur geleden
Afbeelding
VV Asperen op zoek naar ambitieuze hoofdtrainer vacature 16 uur geleden
• Het zetten van de handtekeningen.
DCV en Excelsior bundelen de krachten voor Meiden Academy 18 uur geleden