Maarten van Wijlen (GDC): 'We gaan het omdraaien'
Maarten van Wijlen (GDC): 'We gaan het omdraaien' regio-voetbal.nl

Maarten van Wijlen (GDC): 'We gaan het omdraaien'

Nieuws 20 keer gelezen

EETHEN - Met GDC wil het dit seizoen nog niet erg vlotten. De goals van Pascal de Vries worden gemist. ‘Zijn vervanger’ Maarten van Wijlen verwacht dat het tij wel gaat keren.

Eigenlijk rust er een zware druk op de schouders van Maarten van Wijlen. De 22-jarige spits moet het hiaat opvullen wat de naar Almkerk vertrokken Pascal de Vries achter heeft gelaten. Een erfenis van 27 goals. Of Van Wijlen dat karwei dit seizoen tot een goed einde weet te brengen? â€œHet is wel de bedoeling om ook veel doelpunten te maken. Ik heb er tot nu toe drie gemaakt, dus ik moet nog even”, opent de GDC’er.

Jonge groep
Dat het nog niet naar wens gaat bij de geelblauwen heeft oorzaken. ,,We zijn naast Pascal natuurlijk ook Erik den Ouden, Johnny van Mersbergen en Lourens Fieten kwijt. Allemaal basisspelers. We moeten met een jonge groep verder. En we hebben te maken met nogal wat blessures (Bart van de Bogaard, Emiel van der Heijden en Leroy van Nimwegen red.)”, noemt Van Wijlen de kenmerken op waarom GDC momenteel kwakkelt.

Een tegenvaller is ook het afhaken van nieuwkomer Samir Medic. Van de van RKTVV overgekomen speler was bekend dat hij in de wintermaanden het voetballen moeilijk kan combineren met zijn werk, maar vorige week werd opeens een definitief vertrek uit Eethen kenbaar gemaakt.

Pech
Dus moet GDC roeien met de riemen die het heeft. Drie keer degraderen achter elkaar zou verschrikkelijk zijn. Maarten van Wijlen verwacht het niet. “We hebben nu gewoon veel pech. Zeg maar de pech van de onderste. Maar we gaan het omdraaien. We spelen best goed, maar zowel achter- als voorin ontbreekt het aan de echte scherpte. Tegen Herovina komen we terug van een 0-2 achterstand, maar in de 95e minuut krijgen toch nog een tegengoal. Tegen NOAD’32 speelden we ook aardig. We hadden het betere van het spel, maar we waren net niet goed genoeg om het duel naar ons toe te trekken.”

Klinischer
Maarten van Wijlen wil dolgraag in de voetsporen van Pascal de Vries treden. In de junioren scoorde de Wijk en Aalburger, die aan de Radboud-universiteit in Nijmegen rechten studeert, aan de lopende band. Het zou dus moeten kunnen.

,,Ik voel me echt goed thuis in de spits. Vroeger speelde ik wel meer tegen de zestien aan in een meer dominante ploeg. Dat is nu anders. Dat is lastiger dat vergt omschakeling. Ik zal wat klinischer in de afwerking moeten worden. Bij ieder klein gaatje schieten en ik zal positioneel nog wel wat meer er uit moeten halen.”

Nieuwe trainer
Benieuwd zijn ze in Eethen wie trainer Marco de Jong opvolgt. In de kantine gonzen al namen. Antoine van Pelt (vertrekt bij NEO red.) wordt onder meer genoemd. Van Maarten van Wijlen mag ook Frans van Wijk komen. ,,Ik vind hem een goede trainer. Van mij mag het. We zijn met een grote verjongingsslag bezig. De nieuwe man moet iemand zijn die daar iets van wil en kan maken. Hij moet in ieder geval goed met jonge jongens om kunnen gaan.”

RKDVC
GDC en RKDVC. Maarten van Wijlen pendelde een paar op en neer van Eethen naar Drunen. Tweemaal vertrok hij naar RKDVC. Als B-junior om daar drie jaar lang met vrienden te kunnen spelen en later toen Frans van Wijk er trainer werd, ging hij voor de tweede keer richting Drunense Duinen. ,,Maar nu blijft GDC mijn cluppie. Het is goed te combineren met mijn studie. Als die afgerond is, zien we wel weer.” 

Voorlopig moet Maarten van Wijlen GDC aan de punten helpen. Voor voetbaladvies kan de toekomstig jurist terecht bij pa Henco, die jaren in GDC 1 zijn kunsten vertoonde, en bij opa Jan Vos. Opa Jan verdedigde jaren geleden de kleuren van NOAD’32 en is samen met oma Corrie een groot fan van Maarten. Ze slaan weinig wedstrijden over. “Opa Jan belt altijd na de wedstrijd nog even om te analyseren. Dat is wel leuk.” 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden