RV Round-Up: Unitas ongenaakbaar, vier op rij voor De Zwerver
RV Round-Up: Unitas ongenaakbaar, vier op rij voor De Zwerver regio-voetbal.nl

RV Round-Up: Unitas ongenaakbaar, vier op rij voor De Zwerver

Nieuws 17 keer gelezen

REGIO - Na afloop van elke competitiespeelronde blikt de redactie van Regio-Voetbal in een nieuwe rubriek (RV Round-Up) terug op unieke series, verbroken records, ludieke zaken en andere noemenswaardige cijfers en feiten.

Waar de decembermaand al bijna van start gaat, blijft het seizoen van zowel de zaterdag- als zondagtak van Unitas voorlopig bewonderingswaardig.

[[{"fid":"43647","view_mode":"wysiwyg","fields":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"(foto: Theo Bos)","field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"(foto: Theo Bos)","field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"alt":"(foto: Theo Bos)","class":"media-element file-wysiwyg","data-delta":"1"}}]]

Waar de zondagploeg van de Gorinchemse vereniging, dit seizoen als debutant actief in de eerste klasse, nog zonder puntverlies is, haalde ook het zaterdagelftal onder leiding van trainer Hans Bos in de 4e klasse D nog de volle buit binnen. Bij elkaar opgeteld speelden de twee eerste elftallen van Unitas 17 competitieduels, waarbij er 17 keer werd gewonnen en het doelsaldo uitkomt op +41 (47 voor, 6 tegen). Indrukwekkend.

De Zwerver thuis alleen maar gelijk
Op Sportpark De Schans verloor derdeklasser De Zwerver dit seizoen nog niet, maar een driepunter werd ook nog niet over de streep getrokken. Alle thuisduels van de Kinderdijkers eindigden sinds de start van de nieuwe jaargang in een remise. Achtereenvolgens werden de punten gedeeld met Leerdam Spot (0-0), EBOH (3-3), Alblasserdam (2-2) en DFC (2-2). Op 6 mei van dit jaar speelde De Zwerver voor het laatst niet gelijk voor eigen publiek in een competitiewedstrijd. Toen werd SC Everstein met 4-1 opzij gezet. Komend weekend, wanneer Ameide op bezoek komt, kan nummer vijf aan de lijst worden toegevoegd.

[[{"fid":"43027","view_mode":"wysiwyg","fields":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"(foto: Peter Lodder)","field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"2":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"(foto: Peter Lodder)","field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"alt":"(foto: Peter Lodder)","class":"media-element file-wysiwyg","data-delta":"2"}}]]

De Kruijk in voetsporen Looijen
De grootste regiozege van het afgelopen weekend kwam op naam van Nivo Sparta, dat thuis geen medelijden kende met Hardinxveld: 9-0. Vier van die treffers werden gemaakt door voormalig SteDoCo-speler Roel de Kruijk. Hij werd daarmee de eerste speler met vier goals voor de Zaltbommelse ploeg sinds 13 mei 2017, toen Willem Looijen er liefst zes tegen de touwen schoot in het met 12-1 gewonnen thuisduel met degradant BLC. Van de 28 treffers die Nivo Sparta dit seizoen maakte, komen er 15 op het conto van De Kruijk en Looijen (54%).

[[{"fid":"45055","view_mode":"wysiwyg","fields":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"Roel de Kruijk viert één van zijn vier treffer tegen Hardinxveld. (foto: Marco Oomen)","field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"3":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"Roel de Kruijk viert één van zijn vier treffer tegen Hardinxveld. (foto: Marco Oomen)","field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"alt":"Roel de Kruijk viert één van zijn vier treffer tegen Hardinxveld. (foto: Marco Oomen)","class":"media-element file-wysiwyg","data-delta":"3"}}]]

Is u ook iets opgevallen de laatste weken? Bij Regio-Voetbal zijn we altijd op zoek naar cijfers en feiten die er toe doen. Suggesties, vragen en/of opmerkingen kunnen worden gestuurd naar: l.kamsteeg@hetkontakt.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden