André de Vos (De Alblas): 'Doorpakken na periodetitel'
André de Vos (De Alblas): 'Doorpakken na periodetitel' regio-voetbal.nl

André de Vos (De Alblas): 'Doorpakken na periodetitel'

Nieuws 191 keer gelezen

OUD-ALBLAS - Op late voetballeeftijd nog switchen van voetbalclub; André de Vos deed het anderhalf jaar geleden. Hij verkaste van Nieuw-Lekkerland naar De Alblas. Een sprong in het diepe was het, maar wél in een 'zwembad' dat warm aanvoelt.

"De Alblas en Nieuw-Lekkerland zijn op een bepaalde manier goed met elkaar vergelijkbaar", vindt De Vos (29), zoon van Nieuw-Lekkerland-legende Jan de Vos. "Bij beide clubs hangt een gezellige, gemoedelijke sfeer. Het feit dat ik al aardig wat mensen kende bij De Alblas, maakte de overstap niet al te moeilijk. Daarnaast voelde ik me in voetballend opzicht snel thuis. Met dank aan mijn teamgenoten en trainer Michel de Raad."

"Onder diens opvolgers Leo Dekker en Henk Stok is die lijn doorgetrokken. Ze doen het uitstekend. De trainingen zijn leuk en gevarieerd en je wordt blij van de resultaten. Met als voorlopig hoogtepunt onze periodetitel van afgelopen zaterdag. Met deze prijs in de achterzak moeten we doorpakken, vind ik. De komende periode staat een aantal mooie wedstrijden op het programma, duels waarin we onszelf weer moeten laten zien. Tegen Alblasserdam, Streefkerk en De Zwerver bijvoorbeeld. Dat worden wedstrijden om je vingers bij af te likken. Veel publiek. Gezonde rivaliteit. Heerlijk!"

Puzzelstukjes
De Vos, die samen met Jeffrey Gelderblom het centrale duo achterin vormt, zag De Alblas vanaf de voorbereiding wekelijks 'groeien'. "We hebben er nogal wat nieuwe spelers bijgekregen, dus was het even afwachten hoe de puzzelstukjes in elkaar zouden vallen. Inmiddels ligt alles op z'n plek en blijken we een sterk team te hebben en weten we alle posities dubbel bezet."

"Ook de manier waarop de trainers ons laten voetballen, slaat aan. We spelen een aanvallend spelletje waarbij we onze tegenstanders proberen vroeg vast te zetten. Wat we al wél merken is dat sommige ploegen zich op ons gaan instellen. Dat heeft alles te maken met onze vliegende start. Onze wedstrijd tegen Schelluinen was daar een mooi voorbeeld van. Hun keeper begon al in de tiende minuut met tijdrekken, ha ha!"

Geweldig naar mijn zin
Tot aan zijn overstap naar De Alblas voetbalde André de Vos grotendeels in het tweede elftal van Nieuw-Lekkerland. "Ik hing een beetje tussen 1 en 2 in", blikt hij terug. "Op zich had ik vrede met die rol, om de simpele reden dat ik twee kanjers als Gertjan Stout en Ard Hartman vóór me had staan in het eerste team. Die jongens waren simpelweg een klasse beter dan ik; zo eerlijk moet je zijn. Toen Job van Vliet anderhalf jaar geleden aangaf van Nieuw-Lekkerland terug te gaan naar zijn oude vereniging De Alblas, begon het bij mij te kriebelen. Een mogelijk vaste plek in een eerste elftal bij een mooie club; dat leek me wel wat. Goed dat ik mijn gevoel gevolgd heb. Ik heb het geweldig naar mijn zin bij De Alblas."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Wordt VVAC zaterdag al kampioen, of brengt Peursum de spanning in 4E weer helemaal terug?
Drie belangrijke derby's in de Waard: Streefkerk-De Alblas, Arkel-Schelluinen en VVAC-Peursum voorbeschouwing Alblasserwaard 57 minuten geleden
Afbeelding
VVAC zoekt trainer voor tweede elftal vacature 1 uur geleden
• TD Arjen Borsje heet Ramon ten Hove (l) welkom bij Kozakken Boys.
Kozakken Boys speelt snel in op vertrek doelman Bryan Janssen en haalt Ramon ten Hove 10 uur geleden
Afbeelding
'Kozak' Niek Hoogveld wacht nog steeds op straf na rood tegen Noordwijk 10 uur geleden
Afbeelding
VV Brederodes zoekt trainer voor JO15-1 vacature 11 uur geleden
Logo
• Be Ready viert feest na het behalen van de titel in Raamsdonk.
Kampioen Be Ready overweegt overstap naar de zaterdag: 'Bezig om de leden te raadplegen' 19 uur geleden