John van Bergeijk scoort nu buiten het veld
John van Bergeijk scoort nu buiten het veld regio-voetbal.nl

John van Bergeijk scoort nu buiten het veld

Nieuws 391 keer gelezen

WIJK EN AALBURG - ‘Technisch directeur’ wordt John van Bergeijk wel eens bij NOAD’32 genoemd. Maar de benaming ‘commericeel of marketingsdirecteur’ zou hem ook niet misstaan.

John van Bergeijk (37) was jaren achter elkaar voor NOAD’32 in het veld als spits een kanjer. Nu na zijn carrière is hij opnieuw van onschatbare waarde. Op zijn CV staan tal van taken die hij op zich heeft genomen om de club mede in goede banen te leiden. Het rijtje werkzaamheden is lang: van begeleider eerste elftal tot trainer jeugdteam, van het runnen van de supportersclub tot het binnenhalen van sponsors. Maar hij is ook sfeerschepper en zit in de toernooicommissie.

Hondstrouw
John van Bergeijk. Hij staat nog altijd te boek als NOAD’s beste voetballer aller tijden. Hondstrouw was hij aan zijn club. Hij verliet de Wijk en Aalburgers never voor aanlokkelijke poen die andere clubs hem voorhielden. Na een glanzende voetbalcarrière zou je denken: hij doet een stapje terug. Misschien nog een jeugdteam trainen. Nee, John van Bergeijk maakt tegenwoordig niet meer de doelpunten, maar zorgt er voor dat de club op alle fronten goed marcheert. Niet als bestuurslid maar louter als liefde voor zijn club.

Zaterdaghobby
Geconfronteerd met al zijn bemoeienissen volgt er een glimlach. ,,Het is mijn zaterdaghobby. NOAD is natuurlijk mijn club. En dan zie je dingen die niet gedaan worden en spring je daar op in. Ik probeer dan één van de gangmakers te zijn. En dan kun je zomaar niet meer uitstappen. En er is veel werk. We zijn op dit moment een grote club aan het worden. We hebben heel veel jeugd. Ik regel graag een heleboel. Maar ik ga niet voorop staan. Dat moeten anderen maar doen.”

Sfeer allesbepalend
Sinds John van Bergeijk, in het dagelijks leven plantenhandelaar,  zich aan dat organisatorisch front heeft gemeld, gaat er bij de roodbroeken een heleboel crescendo. Zijn inbreng is in alle geledingen merkbaar. Hij heeft er voor gezorgd dat alle spelers van groot tot klein er qua kleding spic en span bij lopen.

,,De club is niet alleen het eerste elftal. Iedereen moet het naar zijn of haar zin hebben. De meiden zijn net zo belangrijk als de jongens. Als de dames goed spelen, dan zie je ook vijftien dames in de kantine met dertig jongens als aanhang erbij.”

Een belangrijke schakel is de sfeer in de club. ,,Dat is allesbepalend. Daarom organiseren we op diverse manieren leuke dingen. Voor jong en oud.”

Extra stapjes zet John van Bergeijk voor het eerste elftal. “John regelt echt alles rondom het team”, merkte trainer Rob van Loon onlangs nog eens op. John van Bergeijk weet als geen ander dat als het eerste elftal goed draait, de club ook goed draait. Dat het gebeurt met een aantal spelers van buitenaf, is voorlopig niet anders. “We werken er wel naar toe zoveel mogelijk meer eigen jeugd in te gaan passen. En dat lukt aardig.”

Titel geen must
Dit seizoen draait het prestatief uitstekend. NOAD heeft met de onlangs behaalde periodetitel in 3D het eerste prijsje al binnen en rekende zaterdag als koploper nog ongenadig hard af met naaste belager GVV’63 (5-2). Maar aan een kampioenschap, denkt John vooralsnog niet.

,,We gaan voor de topdrie”, klinkt het bescheiden. ,,Ja, natuurlijk zou ik best willen promoveren maar dan er ook wel in blijven in die tweede klasse. Dat is mij als speler nooit gelukt”, lacht hij. ,,Maar de titel is echt geen must. Lekker bovenin mee draaien is ook leuk…”

Klik
Dat het eerste elftal momenteel goed presteert, is iets waar John van Bergeijk veel voldoening van heeft. ,,Het loopt met trainer Rob van Loon geweldig. Een eerlijke en open vent die ook alles in de gaten heeft. En het terughalen van keeperstrainer Wim Bolman is een schot in de roos. Keeper Denzel de Wit is bijvoorbeeld wel dertig procent beter geworden. Maar alle credits gaan naar de spelers. Die hebben alles voor mekaar over. Er is een geweldige klik.” 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Akif Hancer.
Unitas (zo) heeft met komst aanvaller Akif Hancer selectie rond 2 uur geleden
• Patrick Stok.
Ries Fok vertrekt bij Dubbeldam, Patrick Stok komend seizoen nieuwe trainer 2 uur geleden
Afbeelding
Start voorronden TOTO KNVB-beker, met onder meer Achilles Veen en Heerjansdam, drie weken uitgesteld 3 uur geleden
Logo
• Bert van Dalen.
Zaterdag kan voor BZC'14 de kampioensvlag worden gehesen 6 uur geleden
• Wordt VVAC zaterdag al kampioen, of brengt Peursum de spanning in 4E weer helemaal terug?
Drie belangrijke derby's in de Waard: Streefkerk-De Alblas, Arkel-Schelluinen en VVAC-Peursum voorbeschouwing Alblasserwaard 8 uur geleden
Afbeelding
VVAC zoekt trainer voor tweede elftal vacature 8 uur geleden