Roda Boys hoopt na periodetitel op méér
Roda Boys hoopt na periodetitel op méér regio-voetbal.nl

Roda Boys hoopt na periodetitel op méér

Nieuws 2 keer gelezen

AALST - Roda Boys greep zaterdag ondanks een 2-2 gelijkspel de eerste periodetitel. Het eerste prijsje moet de opstap zijn richting een direct kampioenschap.

De verwachtingen in Aalst zijn niet hoog, maar torenhoog. Een kampioenschap is het enige dat telt. Vooralsnog ligt de ploeg van trainer Frank Brands op titelkoers, maar de weg is nog lang. Allereerst zal Roda Boys er voor moeten zorgen dat het in het vervolg niet tegen duur puntenverlies aan loopt in wedstrijden dat het de betere partij is, zoals zaterdag het geval was.

Toch was het 2-2 gelijkspel tegen Woudrichem voldoende om de eerste prijs van het seizoen binnen te slepen, nadat Almkerk bij Hardinxveld, de nummer één na laatst, ook niet verder kwam dan een puntendeling. Waar een periodetitel normaal gesproken feestelijk gevierd wordt, was daar zaterdag geen enkele sprake van. De medekoploper baalde zichtbaar van het late puntenverlies.

Dubbel gevoel
Ook Brands hinkte na afloop van het duel op twee gedachten: "Het is een beetje een dubbel gevoel. We zijn natuurlijk blij met de periode, maar als je in de laatste seconde nog de 2-2 tegen krijgt, dan is dat wel zuur. Woudrichem ging tot over het randje. Dat was niet in ons voordeel, wij willen voetballen, maar daar heb je mee te dealen. We hebben zelf grote delen van de wedstrijd onder ons niveau gespeeld. Je ziet in de ploeg na afloop ook de teleurstelling dat we niet winnen, terwijl ze donders goed wisten dat we de eerste periode hadden. Ik vind dat ook wel mooi. Dat soort mensen heb je nodig, niet van 'het maakt toch niet uit'. Nee, potverdikkeme 2-2, we geven gewoon twee punten weg."

Eer
Roda Boys kon tegen Woudrichem in eigen huis niet beschikken over Mike Scholten. De verdediger die normaal gesproken aanvoerder is, kampte met vocht in zijn knie. Daardoor was Sjors Maas degene die in de tot nu toe belangrijkste wedstrijd van het seizoen de aanvoerdersband mocht dragen. Dat deed hij met verve: met de openingstreffer nam hij zijn ploeg op sleeptouw.

Toch was ook hij in dubio over het resultaat van zaterdag: "We mogen blij zijn dat we de periode pakken, maar het is wel met gemengde gevoelens." Over zijn rol als captain was Maas een stuk meer te spreken: "Ik vind het een eer om van zo'n club, als jongen van buitenaf, aanvoerder te mogen zijn. Ik vind dat alleen maar mooi. Dan komt er bij mij toch nog iets meer naar boven om die pot binnen te halen", aldus de middenvelder.

Getergd
Het is al met al een vreemde aanloop naar de topper tussen de twee gedeelde koplopers. Brands 'de enige wedstrijd die telt, is de volgende' wilde na afloop van het duel met Woudrichem slechts kort op de tweedeklassekraker tegen Almkerk vooruitblikken. "Zij zullen op het moment dat zij vandaag het veld afstapten nog een vervelender gevoel hebben gehad dan wij. Wij spelen gelijk en da's zuur, maar zij spelen gelijk en hebben niks."

Mede daarom verwacht Brands komende zaterdag een getergde opponent te treffen. "Het zou me verbazen als ze lekker passief gaan staan. Ik verwacht een tegenstander die er alles aan gaat doen om die winst daar te houden. Maar dat mogen zij van ons ook verwachten hoor."

Never change a winning team
Ook Maas ziet de ontmoeting met de naaste concurrent met hooggespannen verwachtingen tegemoet: "We hebben een periodetitel, we staan na acht wedstrijden bovenaan, dus ik denk niet dat we met minder vertrouwen daarheen gaan dan vóór de wedstrijd van vandaag."

En waar het dit seizoen gaat eindigen? Maas' ambitie is in ieder geval duidelijk: "Ik hoop op een direct kampioenschap. Ik denk dat we dat ook wel mogen uitspreken. We hebben een goede groep. Het ligt dicht bij elkaar. De wissels staan op de deur te kloppen, maar we winnen. 'Never change a winning team', hè?"

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 13 uur geleden
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 13 uur geleden
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 20 uur geleden
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 21 uur geleden
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 23 apr, 16:44