Danny Buijs: ‘Wij zijn in deze tweede divisie van niemand bang’
Danny Buijs: ‘Wij zijn in deze tweede divisie van niemand bang’ regio-voetbal.nl

Danny Buijs: ‘Wij zijn in deze tweede divisie van niemand bang’

Nieuws 6 keer gelezen

WERKENDAM - Danny Buijs maakt zich niet druk over de dichte, grijze wolkenmassa die het sfeervolle stadionnetje De Zwaaier vult. “Als je in een goede fase zit, maakt het weer helemaal niets uit. Vaak als je in een slechte fase zit, kan je door dit weer in de put raken. Wij zitten er nu een beetje tussenin. Ik vind niet dat het slecht gaat, maar het gaat bepaald ook niet geweldig goed.”

Buijs is de man van de cijfers en statistieken. “Vorig jaar haalden wij in de eerste periode 21 punten. Nu hebben wij er drie minder. Wat niet goed is, is dat wij van de twaalf wedstrijden er maar vijf winnen en dat komt niet omdat de tegenstander beter voetbalt dan wij. Ik kan mijn spelers niet veel verwijten. Ze spelen over het algemeen goed voetbal. Vaak beter dan de tegenstander. Wij creëren veel kansen en geven niet veel weg. Toch hebben wij onnodig veel punten verspeeld. Men is het erover eens dat wij vijf punten meer hadden verdiend.”

Waardering
Iedereen kijkt natuurlijk naar de ranglijst, maar er worden 34 wedstrijden gespeeld. Pas dan kijkt Buijs naar de ranglijst. “Het is belangrijk waar je aan het einde van de rit staat. Wij staan nu met negen ploegen binnen vijf punten van plaats twee. Wat Katwijk doet is heel knap, daar heb ik veel waardering voor.”

Periodetitel
Promotie is niet mogelijk, dus gaat Kozakken Boys voor een periodetitel, want die geeft voorsprong in het grote bekertoernooi.

Zaterdag komen de fullprofs van Achilles’29 naar De Zwaaier. “Ik heb begrepen dat daar de financiële problemen achter de rug zijn. Zij hebben de laatste drie wedstrijden gewonnen en NAC uitgeschakeld in de beker. Maar wij zijn van niemand bang. Wij hebben van De Graafschap gewonnen en PEC Zwolle tot een verlenging gedwongen.”

(bron: Kozakken Boys Thuispagina's in Het Kontakt editie Land van Heusden en Altena)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden