SPV'81-doelman Johan de Vos is een der laatste der Mohikanen
SPV'81-doelman Johan de Vos is een der laatste der Mohikanen regio-voetbal.nl

SPV'81-doelman Johan de Vos is een der laatste der Mohikanen

Nieuws 7 keer gelezen

POLSBROEK - SPV-doelman Johan de Vos oogt als een twintiger, maar hij is met zijn 35 jaar een van de laatste spelers van zijn lichting. Voorlopig blijft de Polsbroekenaar onder de lat staan van de zaterdagvierdeklasser uit zijn woonplaats.

SPV'81 verloor zijn eerste zes competitieduels. De verdedigende tactiek van vorig seizoen, die heel wat punten opleverde, werd op verzoek van de selectie ingeruild voor een aanvallende variant. De nieuwe trainer Raymond Lantinga koos de laatste twee duels toch weer voor het 4-4-2-systeem en prompte leverde dat de eerste winstpartij op.

"Door het spelen met drie aanvallers gaven we kennelijk teveel ruimte weg", vertelt Johan de Vos, die werkzaam is als projectleider bij het Bergambachtse bedrijf Hoffman Elektro. "De spitsen van de tegenpartij doken vaak op voor mijn neus bij een omschakeling. De teller van het aantal tegengoals staat op 23. In sommige wedstrijden dacht ik: daar gaan we weer. In het verleden verloren we duels met grote cijfers. Na de 1-2 winst tegen Rohda hopen we op betere tijden."

Rechtsbuiten
Op zijn zestiende speelde Johan de Vos al in het eerste. Als snelle rechtsbuiten pikte hij zijn goaltjes mee. Na een aantal blessures aan de enkels en knieën stopte hij nog voor zijn twintigste. "Ik ging het spelletje met mijn vrienden toch missen en besloot te gaan keepen", vervolgt De Vos lachend.

"Onder de lat krijg je niet zoveel schoppen en ik startte in het derde. Een paar jaar later stopte Manfred Sleeuwenhoek als eerste doelman en de club deed een beroep op mij. Met de komst van Frits van Dijk sloten de oudgedienden Ruben Vermeulen en Jan Doeland weer aan en ik besloot door te gaan. Van hekkensluiter klommen we op tot middenmoter. Vorig seizoen haalden we 27 punten. Daar gaan we nu weer voor."

Gebarentolk
Met de komst van Lantinga, die tevens bondscoach is van het Nederlands doventeam, meldden zich ook drie slechthorende spelers aan. Zij maken deel uit van het nationale doventeam. "Zij vullen de plekken van drie vertrekkende spelers uitstekend op", merkt De Vos. "Laatste man Jelle Hermens is één van de nieuwkomers. Ik communiceer met hem via handgebaren. Als hij met zijn rug naar mij toestaat, dan sein ik een andere speler in, die hem op de schouder tikt, zodat ik contact met hem kan maken. Voor wedstrijdbesprekingen kunnen ze vanuit de dovenbond een gebarentolk inschakelen. Dit werpt zijn vruchten af."

In de komende wedstrijden hoopt De Vos met SPV'81 punten te blijven sprokkelen. "Alles wat vorig seizoen meezat, zit nu tegen. Ondanks al die nederlagen heb ik het prima naar mijn zin bij SPV. Het is wel jammer dat er alleen zo weinig leeftijdgenoten van mij in het eerste spelen. Ik heb weleens moeite met de huidige mentaliteit van de jongeren."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 2 uur geleden
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 2 uur geleden
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 10 uur geleden
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 11 uur geleden
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 23 apr, 16:44