Eerste periode lonkt voor De Alblas
Eerste periode lonkt voor De Alblas regio-voetbal.nl

Eerste periode lonkt voor De Alblas

Nieuws 14 keer gelezen

ALBLASSERWAARD - Bij de verdeling van de eerste periodetitels komt de Alblasserwaard er bekaaid af. In het zaterdagvoetbal heeft Unitas (4D) de periode weliswaar al binnen, maar alleen De Alblas kan dit voorbeeld nog volgen.

Hoofdklasser SteDoCo is helemaal terug in de titelstrijd. Op eigen veld mag tegen het Goudse Jodan Boys dan ook geen fout worden gemaakt.

Nieuw-Lekkerland staat in de middenmoot van de westelijke eerste klasse. Tegen debutant Nieuwenhoorn kan op eigen veld aan positieverbetering worden gedaan.

GJS elimineerde SteDoCo dinsdagavond in de districtsbeker, maar de competitie is andere koek. Wij zijn benieuwd of de hekkensluiter het ook tegen DHSC kan laten zien. Sliedrecht kwakkelt, maar heeft normaliter winstkansen bij SVL.

2F
In 2F heeft de thuisbeurt van SV Meerkerk tegen Pelikaan vooral voor trainer Michel de Raad een speciaal tintje. Bij een overwinning doen de geelzwarten in de onderste regionen goede zaken. SVW heeft de punten nog veel harder nodig. De streepjes willen tegen Wilhelmina'26 van de nul af, maar dat zal het na een sterke start wat weggezakte Wilhelmina niet zomaar laten gebeuren.

Een Hardinxveld in last ontvangt kampioenskandidaat Almkerk, dat met het oog op de lonkende periode gefocust zal zijn op drie punten. Papendrecht moet tegen Brederodes laten zien dat het de derbynederlaag tegen Drechtstreek goed verwerkt heeft. Drechtstreek zelf zal op eigen veld op de ranglijst verder afstand willen nemen van Tricht.

3C
De Alblas wil bij het tot nu toe tegenvallende IFC in 3C de eerste periode pakken. Een gelijkspel zal vrijwel zeker al volstaan. Streefkerk speelt op Streveland de derby tegen De Zwerver. Thuis geeft de Van Gastelen-elf tot nu toe geen krimp, dus Streefkerk start als favoriet. Ameide is de verrassende nummer 3, maar die positie staat in het uitduel tegen EBOH op het spel. Schelluinen zal zich ten koste van hekkensluiter Leerdam Sport'55 verder omhoog willen werken en Alblasserdam is tegen Vuren hard toe aan weer eens een winnende daad.

HSSC'61
Het uitstapje naar West 1 bevalt HSSC'61 op zich niet verkeerd, alleen vallen de resultaten nog tegen. Dan moet het zaterdag in Zeist tegen Jonathan maar gebeuren.

4D
De 4e klasse D staat zoals iedere zaterdag weer bol van de regioconfrontaties. Grootste blikvanger is ditmaal Unitas-VVAC. Beide clubs degradeerden vorig uit de derde klasse, maar zijn nu de nummers 1 en 2. Unitas heeft de periode al binnen, leed nog geen puntenverlies en kreeg in zeven duels pas één goal tegen. Zal het makkelijk scorende VVAC dit patroon kunnen doorbreken?

Arkel, Peursum en Groot-Ammers kunnen garen spinnen bij het resultaat van de topper. Dan mogen ze zelf natuurlijk geen fout maken. Voor Groot-Ammers mag dat thuis tegen Kerkwijk geen probleem zijn. Arkel en Peursum zullen uit tegen respectievelijk Zuilichem en SV Noordeloos (want: een derby) beter op hun tellen moeten passen.

Lekvogels
Lekvogels heeft in 4G even pas op de plaats moeten maken. Het is dus zaak om thuis tegen HMS de draad weer op te pakken.

Unitas vrij
1B-koploper Unitas heeft vanwege het oneven aantal in de poule een vrije zondag. Een week later volgt de topper tegen FC Boshuizen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 2 uur geleden
Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 20 uur geleden
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 20 uur geleden
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 24 apr, 10:41
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 24 apr, 09:31
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33