Topper voor LRC thuis tegen koploper DUNO
Topper voor LRC thuis tegen koploper DUNO regio-voetbal.nl

Topper voor LRC thuis tegen koploper DUNO

Nieuws 218 keer gelezen

REGIO LEERDAM – LRC speelt zaterdag in de eerste klasse thuis een topper. De sterke koploper DUNO komt vanuit Doorwerth naar Leerdam toe. Als enige nog ongeslagen ploeg in de eerste klasse maakt DUNO zijn vooruitgesnelde faam als titelkandidaat nummer 1 geheel waar. Dat mag met alle investeringen en enkele ex-profs in het team ook wel.

Het wordt in Leerdam zaterdag een rechtstreeks duel tussen de nummers 1 en 2 van de ranglijst, want LRC staat ondanks de zeperd in Giessen in de vorm van de eerste nederlaag met liefst 6-2 nog steeds wel op de tweede plaats. Om weer naast DUNO bovenaan te komen, zal LRC zaterdag op eigen veld wel moeten winnen. Dat wordt voor LRC ongetwijfeld een loodzware opgave.

WNC-SVL
Ook WNC leed vorige week na een prima competitiestart toch de eerste nederlaag, want lijstaanvoerder DUNO bleek duidelijk sterker. In Waardenburg zal WNC zich tegen SVL moeten herstellen. Tegen subtopper Montfoort boekte SVL in Langbroek afgelopen zaterdag in zijn vijfde duel wel de eerste overwinning. Een vierde thuiszege op rij zal WNC tegen SVL dan ook zeker niet zomaar komen aanwaaien. Toch zal WNC van SVL willen winnen om zich in de kopgroep van de eerste klasse te handhaven.

Almkerk-Heukelum
Heukelum staat in de tweede klasse keurig op de vierde plaats. Almkerk is samen met Roda Boys evenwel ongeslagen koploper. De Brabanders willen net als vorige keer opnieuw snel terug naar de eerste klasse. Toen lukte die promotie al weer in één jaar. Almkerk start thuis als favoriet, maar de imposante successen van Heukelum op vreemde bodem met al drie uitzeges zullen toch wel enig ontzag bij de gastheren inboezemen. Heukelum aast ook op een stunt.

Tricht-Wilhelmina’26
Tricht staat samen met Hardinxveld in de tweede klasse op een plaats, die straks tot degradatieduels veroordeelt. Na twee nederlagen is herstel voor Tricht dus dringend nodig. Wilhelmina’26 begon goed met twee zeges maar verloor nadien liefst vier keer op rij. Ook de gasten strijden dus voor een positieve ommekeer. Vorig seizoen verloor Tricht twee keer met 1-0 nipt van Wilhelmina’26, maar nu kan de thuisclub zich in de onderste regionen geen nieuwe nederlaag veroorloven.

Asperen-IFC
Asperen is erg wisselvallig en staat in de derde klasse C net onder de streep. Middenmoter IFC uit Hendrik Ido Ambacht heeft twee punten meer. Om de benarde positie te verbeteren zal Asperen thuis tegen IFC moeten zien te winnen. IFC verloor tot nu toe alle uitmatches, dus kansloos is Asperen allerminst.

ZBC’97-Leerdam Sport
Leerdam Sport is met drie punten in klasse 3 C zelfs hekkensluiter. In Zwijndrecht wacht tegen het sterke ZBC’97 weer een lastige opgave. ZBC’97 raakte afgelopen zaterdag de koppositie aan De Alblas kwijt, maar op eigen veld won de productieve thuisclub tot dusverre alle duels. Een vierde gelijkspel zou voor Leerdam Sport dus al een prachtig resultaat zijn.

Vuren-EBOH
Vuren ontvangt subtopper EBOH, dat op de vierde plaats staat en tot de sterkere ploegen in de derde klasse C moet worden gerekend. Op de prestaties van de grillige debutant Vuren zelf valt dit seizoen in het rechterrijtje van de ranglijst nog weinig staat te maken. Toch zou een punt tegen het Dordtse EBOH in elk geval voor Vuren al een verdienstelijk resultaat zijn.

HSSC’61-Focus’07
HSSC’61 staat in de westelijke derde klasse na twee ruime nederlagen nog maar net boven de streep. Bij de opening van het nieuwe kunstgrasveld in Hei- en Boeicop is herstel zaterdag daarom dringend gewenst. Dan zal er thuis tegen middenmoter Focus’07 uit Culemborg wel moeten worden gewonnen en dat vereist beter spel dan in de voorbije twee weken.

SC Everstein-Maarssen
SC Everstein speelt in Everdingen thuis tegen subtopper Maarssen. Op de twaalfde plaats in de derde klasse kan SC Everstein een gunstig resultaat heel goed gebruiken. Of dit tegen het sterke Maarssen ook zal gaan lukken, is echter nog vers 2.

Herovina-Olympia’60
Ver achter de voorlopig ongenaakbare koploper NOAD’32 zijn de krachtsverschillen verder in de derde klasse D erg klein. Liefst zes teams staan met toch al zes punten samen onderaan. Olympia’60 is één club daarvan. Na vier nederlagen won de Dongense equipe wel haar laatste twee wedstrijden. Debutant Herovina is met drie kleine zeges en drie ruime nederlagen tot dusverre erg wisselvallig. Om afstand tot de omvangrijke staartgroep te kunnen nemen, moet Herovina in Herwijnen trachten toch ook over Olympia’60 te zegevieren.

Haaften-Altena
Haaften staat in klasse 3 D op de vierde plaats na drie thuiszeges maar zwakke resultaten op vreemde bodem. Het pas gedegradeerde Altena komt nog niet helemaal uit de verf, al zal de thuiswinst op SSC’55 de Nieuwendijkse burger weer moed hebben gegeven. Altena zal het herstel willen voortzetten en dus is een vierde thuiswinst voor Haaften ondanks de op eigen veld getoonde productiviteit nog lang geen zekerheid. Defensief zal Haaften ook sterker moeten worden.

Peursum-MVV’58
Peursum en MVV’58 hebben dit seizoen allebei een nieuwe trainer maar het verschil in prestaties is groot. Peursum begon onder leiding van trainer Denny van Geffen met liefst vier zeges op rij. Wel volgden daarna in twee toppers twee kleine nederlagen. Peursum staat echter nog steeds in de subtop van de vierde klasse, terwijl MVV’58 met slechts één punt geïsoleerd helemaal onderaan bivakkeert. Trainer Robin Berendsen zal zeker met andere verwachtingen in Meteren zijn gestart en besteedt er nu veel energie aan om de gemoederen daar rustig te houden en MVV’58 vertrouwen op een snel betere toekomst te geven. Met een verrassend gelijkspel in Giessenburg zal het verjongde MVV’58 zaterdag al dolblij zijn.

Brakel-Rhelico
Rhelico voetbalt in Brakel en bezit ondanks een erg ongunstig doelsaldo slechts één punt minder dan de thuisclub. Na de verrassende thuiszege op Kerkwijk hoopt Rhelico in Brakel weer op een mooi resultaat. Brakel start op eigen veld evenwel duidelijk als favoriet want buiten Rumpt pakte Rhelico tot dusverre nog geen enkel winstpunt en scoorde ook nog niet.

SVS’65-Zuilichem
SVS’65 ontvangt middenmoter Zuilichem, dat drie punten boven de Spijkse ploeg staat. Om het gedegradeerde Zuilichem op de ranglijst te kunnen achterhalen zal SVS’65 dus op het eigen kunstgras moeten winnen. Na drie nederlagen achtereen is SVS’65 in Spijk ook wel weer eens aan een succes toe.

VVAC-ASH
ASH gaat in Ottoland op bezoek bij VVAC, dat samen met Groot Ammers fraai op de tweede plaats staat. Na één nipte overwinning en twee remises zal ASH daarom in de Alblasserwaard met een derde gelijkspel zeker tevreden mogen zijn. VVAC verdedigt immers haar hoge ranglijstpositie in de vierde klasse en heeft thuis verreweg de beste winstkansen.

Alem-Beesd
Beesd staat in de vierde klasse E met acht punten in de middenmoot. Alem doet het met dertien punten veel beter en leed pas vorige week de eerste nederlaag. Gebrand op herstel zal Alem tegen Beesd zondag via een derde thuiszege de aansluiting met de absolute top willen behouden. Beesd zal dus in de Bommelerwaard met een gelijkspel al heel content mogen zijn.

Ophemert-SBV
Hekkensluiter Ophemert krijgt zondag in de vijfde klasse na al zes nederlagen een uitgelezen kans op de eerste punten. Tegenstander SBV is immers met slechts één punt voorlaatste en komt uit het dorp Haren nabij Oss naar Ophemert toe. Dit moet Ophemert toch eindelijk na enkele kleine nederlagen een eerste succes kunnen opleveren.

DSS’14-Wadenoijen
DSS’14 speelt zondag in Heesselt een streekderby tegen Wadenoijen, dat als subtopper vorige week slechts nipt van Ophemert won. Na drie royale nederlagen achtereen is DSS’14 inmiddels uit de middenmoot naar de twaalfde plaats afgezakt. Juist tegen Wadenoijen zal DSS’14 snakken naar herstel via minstens een remise.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden