Eerste nederlaag Lekvogels geen reden tot paniek
Eerste nederlaag Lekvogels geen reden tot paniek regio-voetbal.nl

Eerste nederlaag Lekvogels geen reden tot paniek

Nieuws 14 keer gelezen

LEXMOND - Lekvogels ziet in de 'Utrechtse' vierde klasse ook voordelen. Meedoen om de prijzen is geen vraag maar een antwoord op de ambities van de club.

Aanvankelijk stonden de bewoners van Het Bosch niet te springen om elke veertien dagen de Viaanse brug over te rijden. Maar toen het protest door de KNVB met een kort briefje werd afgedaan, maakt Lekvogels inmiddels van de nood een deugd tegen relatief onbekende Utrechtse tegenstanders.

"De bond rekende ons voor dat er in Zuid I slechts plaats was voor vier keer veertien clubs en dat wij, gelet op onze ligging, werden uitgeleend aan West 1. Qua afstand maakt het natuurlijk niets uit, maar ik ben en blijf jaloers op de indeling van 4D met clubs als Arkel, Peursum, VVAC en Groot-Ammers. Dat gevoel overheerst", weet Lekvogels-voorzitter Jan de Jong een uurtje voor de wedstrijd tegen koploper Elinkwijk. 

"Maar aan andere kant zijn de promotiekansen in deze klasse een stuk groter dan in Zuid. Elk nadeel heeft zijn voordeel, we willen graag promoveren. Met drie winstpartijen doen we het goed, waarbij ik wel eerlijk moet zeggen dat de 10-0 winst op Kismet eigenlijk nergens op sloeg. Ik verwacht vandaag en volgende week tegen Houten meer tegenstand."

Marco van Basten
De Jong werd op zijn wenken bediend, want niet veel later zag de preses zijn pupillen met 3-2 verliezen van het ook ongeslagen Elinkwijk. Helaas werd de topper gespeeld op een minder aantrekkelijk bijveld. Op de aloude accommodatie van de voormalige profclub  aan het Theo Thijssenplein, waar ooit illustere namen als Gerald Vanenburg en Marco van Basten speelden voor het mooie blauwwit. De oudere lezers zullen zich ongetwijfeld de eerste Surinaamse voetballers Erwin Sparendam en Humphrey Mijnals nog herinneren. Vroeger, want inmiddels wordt er op zondag in de tweede klasse gebald en moet de opgerichte zaterdagtak zorgen voor behoud van clubmensen. 

Power op het middenveld
"Als wij vandaag compleet waren geweest, dan had ik het nog niet geweten", vond trainer Raymond Sponselee van Lekvogels na de nipt verloren match. "Patrick Kersbergen en Ronald Staats waren een weekendje weg. Ton Boerboom en Dani Bronkhorst zijn geblesseerd. Gisterenavond werd Bart van Zessen vader van een tweeling en die was er vandaag, logisch, ook niet bij. Door deze mutaties miste ik de nodige power op het middenveld. Met alle respect voor hun vervangers, maar vijf basisspelers vervangen zie je wel terug op het veld. Ik hoop dat we, als we compleet zijn, meer tegenstand kunnen bieden. Ook volgende week thuis tegen Houten, eveneens nog zonder puntverlies. Voetballend hebben we een leuke ploeg, daar ligt onze kracht."

Swen van Dorp
Gelijk heeft de Dordtenaar. Want met spelers als de ervaren Robin Bikker, de snelle Jesse Kersbergen en Ralf van Klij beschikt de oefenmeester over heerlijke voetballers. Bovendien kwam afgelopen zomer de huidige topscorer Swen van Dorp, inmiddels goed voor zes doelpunten, aanwaaien. 

"Nou dat ging wel even iets anders", lacht de IJsselsteiner, die naast Elinkwijk ook Houten en Hercules tipt als titelkandidaten. "Sinds twee jaar werk ik bij het hoveniersbedrijf van Jaap van Reeuwijk uit Lexmond, met onder andere ploeggenoot Patrick Kersbergen. Bijna een jaar geleden zat er een shawl van vv Lekvogels in mijn kerstpakket. Toen wist ik genoeg." 

De 26-jarige Van Dorp groeide op bij Delta Sports in Houten, maar speelde de laatste twee seizoenen voor het Utrechtse EDO. "Ik wilde mijn voetbalkunsten wel een keer in Zuid I laten zien, maar 'helaas' speel ik tegen oude bekenden. Zoals onlangs, toen ik tegen mijn oude ploeg net voor tijd de winnende maakte. Dat vonden ze niet leuk bij EDO." 

Jonge ploeg
Het jonge talent Ralf van Klij wel. "Ten opzichte van vorig jaar zijn we sterker geworden. Met Swen, maar ook met Ton Boerboom die overkwam van Brederodes, is er ervaring bijgekomen. Voor een jonge ploeg is dat niet verkeerd. Een groot deel van het team is rond de twintig. Zelf ben ik 19, maar ik speel al heel wat jaren met jongens als Gerbin Bikker, Jelle van Dam, Sander de Lange en Jesse Kersbergen. Vorig jaar kwamen we op het laatst tegen Arkel net te kort en verspeelden we deelname aan de nacompetitie. Dat gaat dit jaar niet gebeuren."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden