Heukelum wil opmars tegen Tricht voortzetten
Heukelum wil opmars tegen Tricht voortzetten regio-voetbal.nl

Heukelum wil opmars tegen Tricht voortzetten

Nieuws 18 keer gelezen

REGIO LEERDAM – Heukelum wil zaterdag na al liefst drie mooie uitzeges nu op eigen veld in de streekderby tegen Tricht de opmars voortzetten. Dan zal tegen de vorige club van Heukelum-trainer Marco Verbeek wel voor het eerst in deze competitie een thuiswedstrijd moeten worden gewonnen, want tot dusverre verloor Heukelum beide duels op eigen terrein.

Achter drie koplopers staat Heukelum in de tweede klasse na vijf duels wel keurig op de vierde plaats. Tricht heeft het met vier punten uit vier wedstrijden lastiger en dus start Heukelum thuis als favoriet. Vorig seizoen werd Heukelum overigens wel tweemaal door Tricht verslagen. Dat zal Tricht opnieuw moeten presteren om afstand van de gevarenzone te kunnen nemen. Daar zal Heukelum in de ‘winning mood’ evenwel weinig voor voelen.

Topper DUNO-WNC
DUNO en WNC staan samen met LRC ongeslagen bovenaan in de eerste klasse. Hun rechtstreekse duel in Doorwerth wordt voor DUNO en WNC dus een regelrechte topper. DUNO drong net als WNC vorig seizoen al tot de promotienacompetitie door en maakt zijn status als titelfavoriet tot dusverre waar. Daarom zal WNC tegen deze sterke ploeg met enkele ervaren ex-profs in de gelederen met een gelijkspel zeker tevreden mogen zijn.

GRC 14-LRC
LRC is dus ook ongeslagen medekoploper maar trof tot nu toe louter tegenstanders uit het rechterrijtje van de ranglijst in de eerste klasse. Zaterdag in Giessen is dit weer zo, want GRC 14 staat met slechts één punt voorlaatste. Vorig seizoen liet LRC zich in Leerdam echter nog door de grote teamspirit van GRC 14 met een nederlaag verrassen. Ook in Giessen pakte LRC toen later slechts een remise; dus voor onderschatting door LRC is zeker geen plaats.

Leerdam Sport-Streefkerk
Leerdam Sport draait in de derde klasse C slecht en staat met slechts twee punten voorlaatste. Middenmoter Streefkerk won haar beide thuisduels, maar verloor tot nu toe alle drie uitwedstrijden. Misschien kan Leerdam Sport daar thuis van profiteren. De eerste zege is in Leerdam voor de roodwitten ook dringend nodig.

Asperen en Vuren naar Dordrecht
Asperen heeft de eerste winst in klasse 3C inmiddels al wel te pakken en moet zaterdag in Dordrecht aantreden tegen EBOH, dat twee punten meer heeft. Een gelijkspel zou voor Asperen in deze uitmatch al een bevredigend resultaat zijn.

Debutant Vuren speelt ook in Dordrecht en staat met zeven punten keurig in de middenmoot. Om die veilige positie te consolideren zal Vuren uit bij hekkensluiter en mededebutant DFC minstens een remise moeten behalen en liefst de eerste uitwinst moeten pakken.

HSSC’61 en SC Everstein spelen uit
In een derde klasse van district West 1 hebben HSSC’61 en SC Everstein allebei een uitwedstrijd. HSSC’61 is erg wisselvallig en staat voor de zware opgave om zich in Benschop te herstellen van de enorme flater van vorige week. Het thuis nog ongeslagen Benschop staat echter op de gedeelde derde plaats en start duidelijk als favoriet.

SC Everstein speelt in Zeist tegen Jonathan, dat net als de ploeg uit Everdingen vier punten heeft maar eenmaal meer in actie kwam. Om boven de streep te kunnen blijven mag SC Everstein zaterdag zeker niet verliezen.

Haaften en Herovina naar Brabant
Haaften en Herovina gaan in klasse 3D allebei naar Brabant. Met een derde plaats doet Haaften het tot nu toe goed, zij het vooral dankzij drie ruime thuiszeges. De eerste uitwinst laat echter nog op zich wachten. SV Capelle heeft slechts één punt minder dan Haaften en zal in Sprang Capelle een lastige tegenstander worden, temeer daar Haaften in de defensie de centrale pion Jeffrey Wolf wegens een schorsing zal moeten missen.

Bij Herovina werden al twee weken achtereen steeds twee spelers uit het veld gestuurd. Meer speldiscipline is dus nodig, zeker nu de marge op de staartgroep nog zo klein is. Tegenstander GDC bezit net als het wisselvallige Herovina zes punten en heeft een succes ook broodnodig. In Eethen mag het gehavende Herovina dus content zijn met een gelijkspel tegen het al twee jaar op rij gedegradeerde GDC, dat drie seizoen geleden dus nog drie klassen hoger dan het nu pas gepromoveerde Herovina voetbalde. Het kan snel verkeren.

ASV Arkel-SVS’65
ASV Arkel heeft zich na een ongelukkige competitiestart dankzij drie royale zeges met gemiddeld liefst vijf goals per duel in de vierde klasse fraai opgewerkt naar de vijfde plaats met nu negen punten. SVS’65 wordt echter een taaie opponent, die vorig seizoen in Arkel verrassend won. Scoren deed SVS’65 in deze competitie nog alleen in uitwedstrijden, want in Spijk zelf lukte dat nog niet. Toch zal ASV Arkel middenmoter SVS’65 zeker niet mogen onderschatten om de aansluiting met de subtop te kunnen behouden. SVS’65 aast immers in Arkel op een stunt tegen de overbuur.

ASH-Well
ASH en Well hebben allebei vier punten en zullen elkaar in Hellouw vermoedelijk weinig in kracht ontlopen. Beide teams loeren echter wel op hun tweede competitieoverwinning.

MVV’58-VVAC
Hekkensluiter MVV’58 is onder leiding van de nieuwe trainer Robin Berendsen bewust aan het verjongen en speelt in Meteren tegen VVAC, dat op de derde plaats staat. Met een tweede gelijkspel en daarmee een tweede winstpunt zou MVV’58 tegen VVAC al erg blij mogen zijn.

Rhelico-Kerkwijk
Rhelico ontvangt na drie ruime nederlagen zaterdag Kerkwijk, dat met twee kleine zeges op rij juist aan een herstel bezig is. In Rumpt hoopt Rhelico niettemin op een punt.

Beesd-DSC
Beesd speelt zondag in de vierde klasse thuis tegen ex-derdeklasser DSC, dat na haar degradatie teleurstelt. De ploeg uit Kerkdriel verloor na de goede openingswinst liefst vier keer op rij. Beesd is echter ook erg grillig, want naast twee zeges werden er in Tiel ook twee blamerende nederlagen geleden. Beesd staat toch met zeven punten nog in de middenmoot en om dat zo te houden is thuissucces tegen DSC geboden.

DSS’14 en Ophemert
DSS’14 en Ophemert spelen in de vijfde klasse zondag allebei een uitwedstrijd. Ophemert hoeft echter niet ver op stap en voetbalt in Wadenoijen. Voor de nog steeds puntloze hekkensluiter Ophemert dreigt tegen deze naburige middenmoter opnieuw een nederlaag. Zeker als Ophemert in Wadenoijen defensief weer zo kwetsbaar blijft.

Na een goed begin is DSS’14 ondertussen ook al naar de twaalfde plaats afgezakt. In Hedel tegen de op eigen veld nog ongeslagen thuisclub heeft DSS’14 na twee ruime nederlagen ogenschijnlijk weinig zicht op herstel.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Alblasserdam verwelkomt Fortuna Sittard voor oefenwedstrijd 5 uur geleden
• Tricht - GRC'14 (0-1). Dit weekend wacht Sleeuwijk voor de Trichtenaren.
Kelderkraker tussen Tricht en Sleeuwijk, strijd om belangrijke plek zes in 4E voorbeschouwing VHL/West-Betuwe 6 uur geleden
• Akif Hancer.
Unitas (zo) heeft met komst aanvaller Akif Hancer selectie rond 7 uur geleden
• Patrick Stok.
Ries Fok vertrekt bij Dubbeldam, Patrick Stok komend seizoen nieuwe trainer 7 uur geleden
Afbeelding
Start voorronden TOTO KNVB-beker, met onder meer Achilles Veen en Heerjansdam, drie weken uitgesteld 9 uur geleden
Logo
• Bert van Dalen.
Zaterdag kan voor BZC'14 de kampioensvlag worden gehesen 11 uur geleden