Kozakken Boys-voorzitter: ‘Danny wilde zijn spelers in bescherming nemen’
Kozakken Boys-voorzitter: ‘Danny wilde zijn spelers in bescherming nemen’ regio-voetbal.nl

Kozakken Boys-voorzitter: ‘Danny wilde zijn spelers in bescherming nemen’

Nieuws 5 keer gelezen

WERKENDAM – Binnen Kozakken Boys is maandagavond een gesprek gevoerd naar aanleiding van de gebeurtenissen na de wedstrijd tegen Jong Sparta. “Voor de onderlinge acceptatie en het wederzijdse begrip.”

Nadat Kozakken Boys zaterdag op de valreep nog de punten meenam uit Rotterdam, toonden tal van supporters zich alsnog ontevreden. Daarop besloot trainer Danny Buijs met ze in gesprek te gaan, wat leidde tot een verhitte discussie. Reden genoeg voor Kozakken Boys-voorzitter Henk de Goeij om een informele vergadering te beleggen, waarbij een aantal bestuursleden, een aantal afgevaardigden van de supporters, de staf en een aantal spelers uit de spelersraad hun zegje mochten doen.

“Dat is af en toe weleens nodig. Afgelopen zaterdag was er onvrede van supporters richting spelers. We hebben daarom zaterdagavond gezegd dat we denken dat het goed is voor de onderlinge acceptatie en het wederzijdse begrip om gewoon eens een gesprek te hebben. Wat verwachten we van elkaar? Hoe kijken we tegen elkaar aan? We zijn helder en duidelijk naar elkaar geweest en er is weer wederzijds begrip.”

Fanatiek
Ook De Goeij weet dat de achterban zich nogal eens wil roeren: “Zoals bekend hebben we een fanatieke supporterskern die vrij kritisch kan zijn in de benadering richting het voetbal, spelers of de club. Op een goede manier, want ze zijn heel erg betrokken, maar ze kunnen ook wat overenthousiast zijn.”

Dat was zaterdag dus het geval, waarop Buijs zich bij de fans meldde. “Het was overigens niet zo dat Danny verhaal ging halen. Hij wilde zijn spelers in bescherming nemen, omdat er werd gewonnen maar de supporters alsnog niet tevreden leken te zijn. Hij zei dat de aanhang de spelers wat meer moet steunen op moeilijke momenten in plaats van kritisch te zijn.”

Vergrootglas
Raily Ignacio was één van de spelers die veelal het mikpunt van spot was. Hij was niet aanwezig tijdens het gesprek dat maandag plaatsvond, al denkt De Goeij dat de kritiek niet alleen maar op de spits geuit wordt: “Het is niet specifiek op Raily, al kreeg hij wel vooral afgelopen zaterdag kritiek op zijn spel. Dat heeft volgens mij alleen maar te maken met het feit dat-ie minder scoort dan de supporters graag zien en wat we van hem verwachten. De spits ligt altijd onder een vergrootglas. Als hij er tien had ingeschopt en hij werkt niet zo hard, dan is dat niet zo’n  probleem. Raily is immers geen type Ahmed el Azzouti die de graspollen eruit loopt. En dat is-ie nooit geweest ook.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 2 uur geleden
Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 20 uur geleden
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 20 uur geleden
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 24 apr, 10:41
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 24 apr, 09:31
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33