Pieter Tuns nieuwe trainer Sleeuwijk: 'Ik durf het wel aan'
Pieter Tuns nieuwe trainer Sleeuwijk: 'Ik durf het wel aan' regio-voetbal.nl

Pieter Tuns nieuwe trainer Sleeuwijk: 'Ik durf het wel aan'

Nieuws Trainerscarrousel 117 keer gelezen

SLEEUWIJK • Derdeklasser Sleeuwijk heeft een opvolger gevonden voor Edward Sijahailatua. Pieter Tuns gaat het seizoen afmaken op sportpark De Roef.

De club en de trainer uit Best kwamen dinsdagavond tot groot genoegen van Tuns na een gesprek tot een overeenkomst: “Maandagavond heeft de club me gebeld. Ik heb gisteren een prettig gesprek met de voorzitter gehad en dat heeft me dit besluit doen nemen. Mijn voorkeur lag bij het zaterdagvoetbal, het is fijn om daarin weer terug te zijn. Daar ben ik heel blij mee.”

[[{"fid":"43771","view_mode":"wysiwyg","fields":{"format":"wysiwyg"},"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"wysiwyg"}},"link_text":"Embedded rich media on Twitter","attributes":{"class":"media-element file-wysiwyg","data-delta":"1"}}]]

Geen grote bekende
Voor Tuns, die dit seizoen een noodgedwongen sabbatical moest inlassen nadat hij afgelopen zomer bij tweedeklasser Roda Boys moest vertrekken, is de club geen grote bekende: “Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik de ploeg goed ken. Ik ben er weleens geweest, ik weet dat Frans van den Steenhoven er heeft gespeeld en dat ze een hartstikke mooie accommodatie hebben.”

Dat Sijahailatua de deur vrijdag met forse kritiek op de organisatie met een harde klap dicht trok, was voor Tuns geen onoverkomelijke reden om bij Sleeuwijk aan de slag te gaan: “Ik heb het wel gevraagd en dat heeft de voorzitter uitgelegd. Dit kan gebeuren in de voetballerij. Ik wilde heel graag aan de gang en het gesprek verliep dusdanig dat ik dacht: ‘ik durf dat wel aan’.”

Goede jeugd
Sleeuwijk draait een zeer teleurstellende seizoensstart, weet ook Tuns: “Ik kijk puur naar de cijfers: twee wedstrijden gewonnen en drie verloren. Maar goed, de voorzitter heeft ook verteld dat wanneer Frans van den Steenhoven, Benjamin de Gans en nog wat andere mensen wegvallen, dan verlies je kwaliteit. Ik heb begrepen dat ze een goede jeugd hebben, dus ik ben benieuwd of we dat in kunnen passen en of de resultaten ook goed worden. Dat is echt afwachten. Ik maak het seizoen af en we hebben het nog helemaal niet gehad over volgend jaar. Ik wil gewoon eens kijken hoe het mij en Sleeuwijk bevalt.”

De nieuwe hoofdtrainer, die eerder trainer was van Wilhelmina Boys, Altena, Almkerk en meest recentelijk Roda Boys zal komende week zijn eerste training leiden, waarna hij op zaterdag 4 november bij het duel tussen Sleeuwijk en de amateurtak van Willem II voor het eerst zijn plaats op de bank inneemt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 16 uur geleden
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 16 uur geleden
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures gisteren
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys gisteren
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 23 apr, 16:44