Stolwijk-Haastrecht: kwestie van aan- of afhaken
Stolwijk-Haastrecht: kwestie van aan- of afhaken regio-voetbal.nl

Stolwijk-Haastrecht: kwestie van aan- of afhaken

Nieuws 8 keer gelezen

STOLWIJK/HAASTRECHT • Haastrecht kan zich aanstaande zondag in de streekderby in en tegen Stolwijk geen nieuwe nederlaag veroorloven. Verlies betekent het spelen van een bijrol in de eerste periode.

De winnaar blijft in het spoor van de Goudse koploper DONK, die Stolwijk in de eerste competitiewedstrijd nipt klopte. Nadien verloren de Stolwijkers geen duel meer, al waren het wel wedstrijden tegen de onderste vier ploegen op de ranglijst.

Speciale wedstrijd
Voor Stolker Joost van Niekerk is de burentwist tegen Haastrecht een speciale wedstrijd. "In zo'n derby geef je alles," vertelt hij na de 6-2 gewonnen wedstrijd tegen het Waddinxveense ASW. "Ik vind dat Haastrecht een goede ploeg heeft, maar hoop desondanks op een 1-0 zege voor ons."

Voor zijn trainer Chris van de Weide leeft El Vlistico helemaal niet. "Ik hoor mijn spelers nauwelijks over deze wedstrijd. We staan hoog op de ranglijst, maar treffen de komende weken de clubs uit het linkerrijtje. Momenteel tel ik vier geblesseerde basisspelers: Nick Stoppelenburg, Stefan Visser, Menno Verkade en Christiaan Schouten. Dus elk puntje dat we pakken is meegenomen, al wil ik natuurlijk wel gewoon winnen van Haastrecht."

Recht zetten
Haastrecht likt deze week de wonden na de 1-5 verloren wedstrijd tegen het Bodegraafse ESTO. De Haastrechters waren met drie zeges op rij nog wel zo goed begonnen aan de competitie.

Verdediger Mark Nap (28) zag een periodetitel al gloren. Het sterke AGE/GGK troefde de Haastrechters vorige week in een doelpuntrijk duel echter nipt af en ESTO duwde de geelzwarten in de rol van middenmoter. "We hebben zondag wat recht te zetten," zegt de jongere boer van aanvaller Rik Nap. "Niemand hoeft ons te motiveren voor deze kraker. Stolwijk wil net als wij omhoog kijken. Bij verlies haken wij voorlopig af wat betreft het meedoen om de prijzen."

Broer Rik Nap (31) raakte geblesseerd in de voorbereiding. Hij nam deel aan een hardloopevenement, waarvan de opbrengst naar een goed doel ging. "Mijn achillespezen raakten overbelast door het lopen op asfalt," vertelt hij balend. "Later kreeg ik last van mijn knieën. Na een training kon ik de volgende dag amper lopen. Na veel rust en een paar wedstrijden in het tweede elftal ben ik weer de oude."

Invaller
Helaas voor hem stelde Jack Harmsen hem niet op tegen ESTO. "Dat bevreemdde mij, want aanvaller Tijmen Raateland was geblesseerd", erkent Rik. "Nu moest ik het doen met een invalbeurt."

Wat de derby tegen Stolwijk betreft kan Rik zich nog een klinkende 6-0 overwinning herinneren. "Dat zal er dit keer niet inzitten. Ik gok op een 2-0 zege voor ons en dat we bovenin blijven meedraaien. Ik verwacht niet dat ik in de basis sta, maar dat ik opnieuw als invaller gebruikt zal worden."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden