Knook en Schoonewil kijken uit naar derby De Zwerver-Alblasserdam
Knook en Schoonewil kijken uit naar derby De Zwerver-Alblasserdam regio-voetbal.nl

Knook en Schoonewil kijken uit naar derby De Zwerver-Alblasserdam

Nieuws 94 keer gelezen

KINDERDIJK/ALBLASSERDAM - Het 'West-Alblasserwaardse 'derbybal' in de derde klasse C wordt komende zaterdag geopend door De Zwerver en Alblasserdam. De teams treffen elkaar om 15.00 uur op sportpark De Schans. "Het gaat een interessante wedstrijd worden", voorspellen de trainers Edward Knook en Dennis Schoonewil.

"Dit zijn de duels waar je het als voetballer en trainer voor doet", zegt Dennis Schoonewil, coach van het op de tweede plaats bivakkerende Alblasserdam. "De ambiance op De Schans, met lekker veel publiek langs de lijn; geweldig! Of je nu wint of verliest; het is genieten geblazen."

De Zwerver-trainer Edward Knook zegt klaar te zijn voor de derby. "Dat klinkt misschien raar als je weet dat we aardig wat geblesseerde spelers hebben, maar dat heeft geen invloed op mijn positieve gevoel. Als we hetzelfde op de mat liggen als we zaterdag deden tegen EBOH (3-3 gelijkspel, red.) dan komt het ook tegen Alblasserdam goed."

Knieblessure Jort van Meerkerk
Zeker is in ieder geval dat De Zwerver zaterdag geen beroep kan doen op middenvelder Jort van Meerkerk. Knieproblemen gaan hem nog een aantal maanden buiten de ploeg houden. Of Tom van der Linden en Lucas Adelino op tijd fit zijn, is eveneens de vraag. Robert Kuipers (op vakantie)  is er zeker niet bij tegen Alblasserdam.

Zelfvertrouwen
Alblasserdam reist met een volledige selectie af naar Kinderdijk. Een team bovendien dat blaakt van het zelfvertrouwen. "Ik zie mijn ploeg per wedstrijd groeien", zegt Schoonewil. "In de voorbereiding waren we nog allesbehalve een eenheid. Je zag dat de jongens te weinig voor elkaar over hadden. Inmiddels is de sfeer totaal veranderd. Ik zag het zaterdag tegen IFC ook weer: ze knokken voor elkaar en pakken zelfs geel als dat belangrijk is voor het teambelang. Mooi is natuurlijk ook dat we lekker meedoen in de bovenste regionen en nog ongeslagen zijn. Dat zorgt voor vertrouwen."

Tijd nodig
Ook De Zwerver liet nog geen enkele competitienederlaag noteren. "Dat is op zich prettig", vindt Edward Knook. "Maar ik ben ook van mening dat we in de eerste twee competitieduels meer hadden verdiend dan een gelijkspel. Aan de andere kant ben ik tevreden over hoe de ploeg de veranderde speelwijze heeft opgepakt. We zijn afgestapt van afwachtend voetbal en proberen zoveel mogelijk op de helft van onze tegenstander te spelen. Dat doen we met een elftal dat, ten opzichte van vorig seizoen, op flink wat plaatsen gewijzigd is. Je weet dan dat er at tijd nodig is om vastigheid in te slijpen. Maar ik moet zeggen: we zijn goed op weg. En ik heb het hier als trainer uitstekend naar mijn zin. Alles ademt voetbal bij De Zwerver. Heerlijk!"

Échte voetbalclubs
Dennis Schoonewil herkent het. "De Zwerver en Alblasserdam lijken in dat opzicht op elkaar", stelt hij vast. "Het zijn échte voetbalclubs met alles er op en eraan. Alleen dat al maakt het prachtig om tegen elkaar te spelen." 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden