Peursum-trainer Denny van Geffen: ‘Dit hadden wij ook niet zien aankomen’
Peursum-trainer Denny van Geffen: ‘Dit hadden wij ook niet zien aankomen’ regio-voetbal.nl

Peursum-trainer Denny van Geffen: ‘Dit hadden wij ook niet zien aankomen’

Nieuws 29 keer gelezen

GIESSENBURG - Peursum kent een formidabele start in de vierde klasse D en is aan de vooravond van twee toppers nog zonder puntenverlies.

Peursum speelde afgelopen zaterdag tegen ASH misschien niet z'n beste wedstrijd. Toch kwamen de Giessenburgers geen moment in de problemen en behielden ze volledig de controle. Er lijken in korte tijd onder trainer Denny van Geffen bepaalde vastigheden in de ploeg te zijn gesleten, al werden de contouren daarvan al zichtbaar in de tweede seizoenshelft van vorig jaar onder coaching van Rob Fluijt.

Wat het verschil is? "De nieuwe trainer zit er bovenop", weet aanvoerder Marijn Korevaar. "Hij verwacht van ons dat we continu met voetbal bezig zijn. Bovendien behoren jonge jongens als Mitchell Huisman, Sjoerd de Boer en Jaap Woltman wekelijks tot de uitblinkers. Daarnaast is Ruben Meijer teruggekeerd van een jaar blessureleed, waardoor er meer voetbal op het middenveld is gekomen. We zijn dus ook in de breedte gegroeid."

Conditie
Een andere belangrijke toevoeging is in de staf te vinden, legt Korevaar uit. "We zijn week in week uit in conditioneel opzicht de betere. Dat is dankzij onze verzorger/looptrainer Berry Bambacht, die in het verleden onder andere actief is geweest bij ASWH."

Van Geffen gaf in augustus aan om in de eerste fase van het seizoen vooral te willen bouwen aan zijn ploeg. "Dit hadden wij dus ook niet zien aankomen", verwoordt de trainer zijn verbazing over de perfecte score uit de eerste vier wedstrijden. "In de eerste zes duels wilden we de jonge jongens erin laten groeien, maar wat blijkt? Ze draaien meteen al geweldig mee."

Opvallend
De prestaties zijn opvallend te noemen. In de laatste jaren werden de supporters van Peursum niet bepaald verwend. Bovendien gingen de eigen talenten Niels Nomen, Wilmar van Bruggen, Robin Peursem, Johan Woltman en Aron Eijkelboom hun geluk op een hoger niveau zoeken. Nieuw talent stond echter alweer klaar.

Bij deze sterke opening van het seizoen kwam ook wel een beetje geluk kijken, zo geeft men bij Peursum grif toe. In Arkel, volgens Van Geffen nog altijd kampioenskandidaat nummer één, was de trainer al snel door zijn wissels heen. Met kunst- en vliegwerk wisten de Giessenburgers een 1-0 zege over de streep te trekken. Vervolgens werd Zuilichem overklast, Rhelico overlopen en ASH zakelijk opzij gezet.

De club heeft niet alleen in voetballend opzicht de weg omhoog gevonden. Het kunstgras is in gebruik genomen als hoofdveld. De tribune, waarin het nieuwe scorebord zal worden verwerkt, is nog in aanbouw, al zijn de ouwe getrouwe groene stoeltjes reeds geplaatst. Het nieuwe hoofdgebouw zal volgend jaar op de plek van het oude hoofdveld verrijzen. Kortom, een schitterend complex waar jong talent kan gedijen.

Drie aanvallers
"Vorig jaar hadden we voorin weinig te bieden", herinnert middenvelder Korevaar zich. "We speelden noodgedwongen met twee spitsen. Nu valt er meer te kiezen en spelen we met drie aanvallers. Achterin is het heerlijk spelen met Derek Peters. Onze doelman plukt alle lange ballen uit de lucht. En de centrale verdedigers Glen Post en Bram den Hartog geven niets weg."

Volgens Van Geffen is dit een groep die alleen maar beter kan worden. "Tegen ASH was het zelfs nog een beetje schuiven voorin wegens enkele afwezigen. Maar straks is Sjoerd de Boer terug. Dat is een jongen waar we nog veel van gaan horen. Daan Carpentier is er volgende week weer bij. En we hopen vanaf januari Jordi van Wijk, die herstellende is van een beenbreuk, te kunnen inzetten."

Toppers
Aan de vooravond van de toppers tegen Unitas en Groot-Ammers staat Peursum er goed op. "Denk wel dat we zover zijn dat we geen angst voor hen hoeven te hebben", vindt Korevaar.

"Nu komen we in de fase waarin we kunnen laten zien waar we staan", weet Van Geffen. "Ik kijk ernaar uit om tegen Unitas te spelen. Ik heb ze vorig jaar aan het werk gezien en ze hebben een hele leuke voetballende ploeg. Als we zaterdag niet verliezen, blijven we koploper. Dan komt die eerste periode wel heel dichtbij."

De oefenmeester hoopt ook echt wat te kunnen bewerkstelligen in die eerste periode. "Over 26 wedstrijden bezien is het moeilijk om dit vol te houden met zo'n jonge ploeg."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 14 uur geleden
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 14 uur geleden
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 22 uur geleden
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 23 uur geleden
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 23 apr, 16:44