Vuren en Leerdam Sport in onderlinge derby op puntenjacht
Vuren en Leerdam Sport in onderlinge derby op puntenjacht regio-voetbal.nl

Vuren en Leerdam Sport in onderlinge derby op puntenjacht

Nieuws 16 keer gelezen

REGIO LEERDAM – In de regio Leerdam trekt zaterdag de streekderby Vuren-Leerdam Sport de meeste aandacht. Beide teams doen het in de vrij sterke derde klasse C tot nu toe niet zo best. Bij Leerdam Sport valt de geringe doelpuntenproductie op en bij Vuren de vele tegengoals.

Vooral Leerdam Sport stelt teleur en heeft met slechts twee remises alleen de Dordtse hekkensluiter DFC nog onder zich op de ranglijst. Debutant Vuren staat met vier punten net boven de streep en zal tevreden zijn als die positie aan het eind van de lange competitie ook zo is, want dat betekent handhaving. Het krachtsverschil in Vuren zal vermoedelijk niet zo groot zijn.

LRC-DTS’35
LRC staat in de eerste klasse met vier zeges verrassend alleen op kop. DTS’35 uit Ede bivakkeert met twee remises en twee nederlagen in de staartgroep en dus zou LRC in Leerdam de vijfde overwinning op rij moeten kunnen behalen. Dan zal het goede niveau uit de tweede helft van de thuispartij tegen SVL zaterdag wel moeten worden gehaald, want met het matige spel uit de eerste helft van vorige week zal winst echt niet zomaar gaan lukken.

WNC-GJS
Voor WNC ligt in Waardenburg tegen GJS het gevaar van onderschatting ook levensgroot op de loer. WNC staat na drie zeges in successie immers ongeslagen op de tweede plaats en debutant GJS is door vier nederlagen alleen hekkensluiter. In de laatste twee wedstrijden was WNC flink op schot, maar het spel zal toch moeten verbeteren om zich fraai in de kopgroep van de eerste klasse te kunnen handhaven en ook het Gorkumse GJS te kunnen verslaan.

Wilhelmina’26-Heukelum
Wilhelmina’26 en Heukelum hebben in de tweede klasse allebei zes punten. Heukelum deed dit door twee uitduels met 1-4 royaal te winnen en thuis tweemaal met 1-3 te verliezen. Het bezoek aan Aalburg belooft met deze reputatie dus veel goeds. Zeker omdat Heukelum daar vorig seizoen ook al won. Wilhelmina’26 zal echter revanche willen, temeer daar in deze competitie een voortvarende start met twee zeges door twee nederlagen werd gevolgd.

Tricht-Hardinxveld uitgesteld
De wedstrijd Tricht-Hardinxveld in de onderste regionen van de tweede klasse is vanwege een sterfgeval drie weken uitgesteld tot zaterdag 11 november. In verband met het overlijden van erelid en lid van verdienste Arie Vermeulen wordt er door de club Tricht zaterdag helemaal niet gevoetbald.

Asperen-Streefkerk
Asperen draait in de derde klasse C met slechts twee punten nogal stroef en speelt zaterdag thuis tegen Streefkerk, dat op eigen veld tweemaal won en haar beide uitmatches nipt verloor. Een eerste succes heeft Asperen inmiddels dringend nodig om boven de streep te komen, maar dat zal tegen het hoger aan te slaan Streefkerk niet gaan meevallen om te bereiken.

HSSC’61 en SC Everstein
Middenmoter HSSC’61 krijgt SVM uit Maartensdijk op bezoek en moet dat duel in de derde klasse van district West 1 kunnen winnen. Immers, wat SC Everstein vorige week tegen SVM thuis presteerde daartoe moet HSSC’61 in Hei- en Boeicop na de knappe winst op Maarssen ook in staat zijn.

SC Everstein voetbalt zelf in Everdingen tegen Benschop, dat in deze derde klasse op de vierde plaats staat. Gesterkt door de mooie eerste zege van vorige week zal SC Everstein het herstel met een nieuwe overwinning willen voortzetten.

Haaften-Willem II
Haaften staat in de derde klasse D met zeven punten op de derde plaats en won tot nu toe haar beide thuisduels. Met de grote productiviteit uit die wedstrijden moet Haaften zaterdag op eigen veld ook van de overigens volstrekt onberekenbare middenmoter Willem II kunnen winnen. De pas gepromoveerde Tilburgers wisselen ruime zeges af met duidelijke nederlagen, maar Haaften zelf is dit seizoen tot dusverre ook erg grillig.

Herovina-SV Capelle
Herovina zal thuis tegen SV Capelle na de rode kaarten voor Mark Muller en keeper Walter Kornet nog meer gehavend moeten aantreden. Al geruime tijd moet Herovina het immers ook al zonder de geblesseerde aanvallers Jeffrey van der Meijden en Maarten Lievaart en de wekenlang geschorste verdediger Wouter Schram stellen. Toch hoopt Herovina in Herwijnen op een goed resultaat tegen SV Capelle, dat in de omvangrijke middenmoot van klasse 3 D samen met de thuisclub tot de liefst acht clubs met zes punten behoort.

SVS’65-Groot Ammers
SVS’65 en Groot Ammers leden vorige week in de vierde klasse allebei hun eerste nederlaag. Het sterke Groot Ammers deed dit in Gorinchem echter in de topper tegen het nog ongeslagen Unitas, maar SVS’65 moest na de sterke competitiestart ineens in Kerkwijk nipt voor de toenmalige hekkensluiter buigen. SVS’65 zal in Spijk op herstel gebrand zijn, maar dat zal op het eigen kunstgras tegen Groot Ammers een fikse opgave gaan worden.

ASH, MVV’58 en Rhelico
ASH, MVV’58 en Rhelico huizen in het rechterrijtje van de ranglijst in de vierde klasse. Alle drie teams hebben zaterdag een uitmatch. ASH voetbalt in Kerkwijk en zal net als de thuisclub azen op de tweede competitiezege. MVV’58 is met slechts één punt hekkensluiter en mag in Brakel blij zijn als deze uitwedstrijd een tweede gelijkspel oplevert. Rhelico moet in Arkel tegen één van de beste ploegen uit deze klasse vrezen voor een nieuwe grote nederlaag. Hopelijk voor Rhelico wordt het niet zo’n blamage als in Ottoland het geval was.

RKTVC-Beesd
Beesd staat in de vierde klasse in de middenmoot en speelt zondag in Tiel tegen RKTVC dat al haar drie punten via remises vergaarde. Zo’n gelijkspel zou het nogal wisselvallige Beesd uit bij RKTVC ook moeten kunnen bemachtigen. Vorig seizoen handhaafden beide teams zich pas via de nacompetitie in de vierde klasse en dat zullen ze allebei nu beter willen doen.

DSS’14 en Ophemert
DSS’14 ontvangt koploper MOSA’14, dat samen met Jan van Arckel met tien punten ongeslagen bovenaan staat. Na de afgang in Velddriel wordt dit voor DSS’14 in Heesselt tegen de sterke fusieclub uit Macharen en Oijen weer een erg zware opgave.

Ophemert krijgt het in Zoelen tegen SCZ in een Betuwse derby ook niet makkelijk. Hoewel SCZ nog niet overtuigde, is de kans alleszins reëel dat Ophemert na vier nederlagen weer zal gaan verliezen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Alblasserdam verwelkomt Fortuna Sittard voor oefenwedstrijd 1 uur geleden
• Tricht - GRC'14 (0-1). Dit weekend wacht Sleeuwijk voor de Trichtenaren.
Kelderkraker tussen Tricht en Sleeuwijk, strijd om belangrijke plek zes in 4E voorbeschouwing VHL/West-Betuwe 2 uur geleden
• Akif Hancer.
Unitas (zo) heeft met komst aanvaller Akif Hancer selectie rond 4 uur geleden
• Patrick Stok.
Ries Fok vertrekt bij Dubbeldam, Patrick Stok komend seizoen nieuwe trainer 4 uur geleden
Afbeelding
Start voorronden TOTO KNVB-beker, met onder meer Achilles Veen en Heerjansdam, drie weken uitgesteld 5 uur geleden
Logo
• Bert van Dalen.
Zaterdag kan voor BZC'14 de kampioensvlag worden gehesen 7 uur geleden