Wilco van Houtum (Hedel): 'De sfeer is goed, nu de punten nog'
Wilco van Houtum (Hedel): 'De sfeer is goed, nu de punten nog' regio-voetbal.nl

Wilco van Houtum (Hedel): 'De sfeer is goed, nu de punten nog'

Nieuws 41 keer gelezen

HEDEL - Na de winst van vorige week op degradant HRC'14, zou Hedel zondag Heerewaarden ook wel aan de zegekar binden. Niets bleek minder waar.

Het "Met zijn allen, met zijn allen, met zijn allen zingen wij van harte gefeliciteerd" galmt door de kantine op sportpark 'De Winkels'. Henny Huisman's normaal zo vrolijke eindlied van de 'mini-playbackshow' heeft vandaag echter een zwaar cynische ondertoon. De binnenstromende spelers en begeleiding van Hedel zijn namelijk hevig gedesillusioneerd teruggekeerd uit Heerewaarden.

Vooral trainer Wilco van Houtum steekt zijn teleurstelling over de 3-2 nederlaag bij de 'angstgegner' niet onder stoelen of banken. "Het ging er de hele week over dat we nooit gewonnen hebben bij Heerewaarden. Maar als je zo slecht speelt als wij vandaag deden, dan win je nergens. Ik weet wat mijn elftal kan en dat is veel beter dan dit. Maar misschien heb ik wel teveel luxepaarden en te weinig werkpaarden. Op een gegeven moment stonden we met vier man vrij voor de keeper en kregen we hem er nog niet in. Dat is het enige positieve van vanmiddag; dat we kansen hebben gecreëerd. De rest was gewoon schandalig slecht. Die eerste goal; het was net Comedy Capers. Ik heb wel gezegd dat de spelers maar zo snel mogelijk aan volgende week moeten denken, maar zelf vergeet ik dit niet zo gauw. Dat duurt bij mij wel een avond. En morgen denk ik er ook nog aan, want we hadden drie punten moeten hebben. Dat heb ik geëist en daarmee ben ik gewoon op m'n bek gegaan", vindt de 47-jarige oefenmeester.

Weinig aandacht
Nee, een positief interview zit er vandaag overduidelijk niet in. Begrijpelijk ook, want de knappe 2-0 overwinning op degradant HRC'14 van vorige week leek het begin te zijn van een veelbelovende seizoensstart. In die wedstrijd was Bas van der Star met twee doelpunten het goudhaantje aan Hedelse zijde. De spits keerde afgelopen zomer terug na een voetbalavontuur dat van HVCH naar Nivo Sparta en van Nivo Sparta naar Roda Boys leidde. Hij is voornemens zijn loopbaan bij Hedel af te sluiten, de club waar hij al vanaf zijn vijfde jaar de jeugdopleiding doorliep.

Van de spelers met wie hij in zijn eerste periode bij Hedel in het eerste elftal speelde, zijn er nog maar weinig over: "Ik heb alleen met Patrick Janse gespeeld. Dat zegt misschien ook wel iets over Hedel.Ik ben de enige die nog in een eerste elftal voetbalt en ik ben rond de dertig. Zoveel vrienden van me zijn vroeg gestopt. De rest is allemaal vroeg naar het tweede gegaan. Dat zijn niet echt écht voetbaldieren. Jammer, want er staan nu jongens in die vroeger bij wijze van spreken niet op de bank mochten zitten. Dat komt denk ik ook omdat de jeugd heel weinig aandacht heeft gehad."

Randzaken
Een manco dat de 31-jarige Hedelnaar zelf eveneens parten heeft gespeeld aan het begin van zijn voetballoopbaan. "Ik merkte toen ik van hier naar HVCH ging dat ik maar een 'no-no' was. Ik wist eigenlijk gewoon helemaal niks. Ik deed maar wat en ik scoorde toevallig veel. Ik heb daar zo snel dingen aangeleerd die zij standaard in de jeugd hebben geleerd, terwijl wij dat hier niet gehad hebben. En ik weet zeker dat de jongens van nu dat ook niet geleerd hebben."

Van der Star, die met Hedel alleen in de derde en vierde klasse uitkwam, bevalt de terugkeer desalniettemin prima: "Het is het laagste van het laagste, laten we heel eerlijk zijn. Maar als je net als vorige week twee doelpuntjes scoort; dat blijft even mooi hoor. Een vrije trap erin peren en de drie puntjes voor je team meepakken. Dan maakt het niet uit of het in de vijfde klasse is of hoger."

Toch heeft de in Den Bosch woonachtige speler wel degelijk zijn irritatiefactortjes: "Scheidsrechters die de gekste dingen doen. Spelers die zich zó druk maken om overtredingen. Ik denk dan; 'joh, maak je niet zo druk man. Hij geeft geel, doorvoetballen'. Hier ben je zoveel tijd kwijt aan randzaken. Maar voldoening haal ik er wel uit hoor. Ik wil negentig minuten voetballen en daarna met de mannen de kleedkamer in en een pilsje pakken. We hebben een keigezellig team."

Van Houtum vat het ondanks alles toch nog overwegend positief samen: "ik heb het goed naar m'n zin en we hebben leuke spelers. De sfeer is ook goed. Nu de punten nog."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 2 uur geleden
Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 20 uur geleden
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 20 uur geleden
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 24 apr, 10:41
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 24 apr, 09:31
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33