Robin Boekhout: 'LRC voelt als thuiskomen'
Robin Boekhout: 'LRC voelt als thuiskomen' regio-voetbal.nl

Robin Boekhout: 'LRC voelt als thuiskomen'

Nieuws 6 keer gelezen

LEERDAM - Robin Boekhout is dit seizoen terug bij LRC Leerdam. Komend weekend staat hij tegenover zijn oude ploeg GJS.

"Het is goed om hier weer terug te zijn." Robin Boekhout heeft goede herinneringen aan zijn eerdere periode bij LRC Leerdam. Er is weliswaar een hoop veranderd in twee jaar, maar toch voelt zijn terugkeer als thuiskomen.

"Er zijn nog veel bekenden. Met Danny van Steijn en Rogier Gerritsen speelde ik toen bijvoorbeeld ook al. Met een paar jonge gasten zat ik toen bij LRC O23. En natuurlijk zijn Ab en Louis (Donga en Struijk - MvH) er nog. En ook het publiek is niet veel veranderd", somt Boekhout op.

In zijn drie jaar bij LRC presteerde de ploeg sterk. "We deden elk jaar mee voor de titel en haalden elk jaar de nacompetitie, waarbij we één keer naar de hoofdklasse promoveerden. De mensen zijn die periode niet vergeten."

Na die promotie vertrok Boekhout naar SteDoCo. Die club ruilde hij na een jaar in voor een veel lager niveau en hij ging bij Focus'07 spelen. "In verband met werk en studie had ik geen tijd om twee, drie keer in de week te trainen. Ik heb het daar zo goed mogelijk proberen te doen, maar de hele benadering is toch anders op een lager niveau. Ik ben blij dat ik deze stap nu weer heb kunnen maken", legt Boekhout uit.

Motivatie
Zaterdag speelt LRC Leerdam om 17.00 uur de derby tegen GJS, de ploeg waar Boekhout lange tijd speelde. Boekhout begon als pupil nog op Bruinsdeel, maar stapte al snel over naar de club uit Dalem. Daar bleef hij tot hij in de B-junioren overstapte naar profclub FC Den Bosch. Een bestaan als prof-voetballer zat er echter niet in. Boekhout kan nog steeds niet goed verklaren waarom het mis ging.

"Het eerste halfjaar was moeilijk", herinnert de middenvelder zich. "Het niveau lag echt een stuk hoger dan ik gewend was, het ging allemaal sneller. We moesten vier keer in de week trainen. Ik ging om zeven uur 's ochtends weg en was 's avonds om half acht weer thuis."

Toen Boekhout echter gewend was, ging het een stuk beter. "Na de winterstop heb ik alles gespeeld en ook als eerstejaars A-junior stond ik zeker driekwart van de wedstrijden in de basis." Ineens ging het echter fout. "Dat kwam onverwacht, want het ging eigenlijk hartstikke goed. Ik mocht ook blijven, maar ik was de motivatie kwijt. Het plezier was weg en dan wordt dat reizen heel zwaar. Het was echter wel een moeilijke keuze om de club te verlaten."

Om de hoek
Boekhout keerde terug bij GJS, waar hij in direct in het eerste elftal terecht kwam. "Het was niet echt een goed jaar, want we degradeerden naar de derde klasse. Het is echter wel heel leuk om nu weer tegen GJS te spelen, want ik ken nog wel wat jongens uit die tijd. Louis Damen, Ruud Bos en Sjors Hendriks onder anderen."

Als snel werd Boekhout door LRC benaderd en hij twijfelde geen moment. "Ik woonde toen in Kedichem, dus LRC was om de hoek", aldus Boekhout, tegenwoordig met zijn vriendin samenwonend in Culemborg. De drie seizoenen die volgden, werden zijn leukste periode in de senioren. "We hadden een leuke groep met Mark Vosselman, Arie van Houwelingen, de broertjes Van der Pol, Vincent Verheul en André Zondag, die twee keer zo oud was als ik."

Toch denkt Boekhout vooral met plezier terug aan zijn tijd als jeugdvoetballer. "Dat vond ik toch de leukste tijd. Het was onbezorgd, je had verder niks aan je hoofd. Je had nog niet met geld te maken en speelde gewoon met je vrienden. In de senioren is het ook leuk, hoor, maar het gaat toch om presteren. Het is op dit niveau een komen en gaan van spelers. Je wordt nooit een echte vriendengroep zoals dat in de jeugd wel was."

Kwaliteiten
Boekhout hoopt tegen zijn oude club in de basis te staan. In de verrassend met 0-2 gewonnen wedstrijd bij DHSC bleef de middenvelder bijna de hele wedstrijd op de bank. "We hebben met Sedan Ozan, Akram Chentouf, Thomas Heideman en mij vier middenvelders met specifieke kwaliteiten. De trainer koos tegen DHSC voor meer loopvermogen. Dat is niet mijn sterke punt. Ik ben een passer. Ik denk dat ik in de voorbereiding wel heb laten zien wat mijn kwaliteiten zijn. Ik ga mijn minuten nog wel maken, dat komt goed."

Boekhout stelt voor dit seizoen geen kinderachtige doelen. Met LRC wil hij in de top-3 eindigen. "Iedereen zegt dat het een sterke competitie is, maar ik weet het niet. Ik ken niet alle ploegen. Ik weet wel dat wij het iedereen moeilijk kunnen maken. We moeten echter wel zorgen dat we de discipline kunnen blijven opbrengen om te doen waar we goed in zijn. De concurrentie is dit seizoen ook groter, dus het kan dat anderen de voorkeur krijgen. Als we bij elkaar blijven, hebben we alle posities dubbel bezet en kunnen we ver komen."

Ook zijn persoonlijke doel voor dit seizoen is niet mals: "Ik wil minstens tien doelpunten maken. Dat zou voor het eerst zijn in de senioren. In de beker heb ik drie keer gescoord en daarmee laten zien dat ik dat wel kan."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden