Lovende kritieken voor Drechtstreeks  'jonge' 10 Luuk Bouw
Lovende kritieken voor Drechtstreeks 'jonge' 10 Luuk Bouw regio-voetbal.nl

Lovende kritieken voor Drechtstreeks 'jonge' 10 Luuk Bouw

Nieuws 13 keer gelezen

PAPENDRECHT - De 19-jarige Luuk Bouw mocht zaterdag zijn basisdebuut maken in het eerste elftal van Drechtstreek. 'Ik was compleet verrast.'

Luuk Bouw zat vrijdagavond op een verjaardag bij zijn tante toen de telefoon ging. Drechtstreek-trainer Miquel Munoz. "Hij vroeg me of ik klaar was om in de basis te debuteren. Ik was overweldigd door die vraag en stamelde iets in de zin van: 'Oké. Is goed.' 

Geen gewone dag
Vanaf dat moment wist Bouw dat hij als nummer 10 zou gaan aantreden in de competitie-ouverture tegen Brederodes. "Een heel bijzonder gevoel. Er spookte van alles door mijn hoofd. Mijn eerste basisplek als vervanger van de aan zijn knie geblesseerde Joey d'Haan en dan ook nog op 10, terwijl ik al sinds mijn jongste jeugd als linkshalf voetbal. Reuze spannend hoor. Zo voelde het zeker ook aan toen ik zaterdagmiddag het veld op liep en het eerste fluitsignaal klonk. Ik voelde het in mijn lijf: dit is geen gewone dag. Ik moest het nú laten zien. Gelukkig liep het allemaal goed, zeker ook omdat goed gecoached werd door mijn ploeggenoten op het middenveld."

"Daardoor voelde ik me al snel op mijn gemak en durfde ik druk te zetten naar voren en diep te gaan op de momenten waarop dat kon. Ook lukte het aardig om de aanvallers te bedienen. Over mijn afwerking op doel was ik minder tevreden. Ik kwam een paar keer in scoringspositie maar was nét even te onrustig, waardoor ik naderhand bezien de verkeerde keuzes maakte. Een paar keer speelde ik de bal af naar een ploeggenoot in plaats van zelf af te drukken. Maar over het algemeen kijk ik met een goed gevoel terug op mijn debuut. Het was mooi om mee te maken en ik kreeg complimenten van trainer en medespelers. Da's toch leuk om te horen."

Afwachten
Komende zaterdag wacht een tweede competitieuitdaging: de uitwedstrijd tegen Roda Boys Bommelerwaard. Uiteraard hoopt Luuk Bouw dan weer van de partij te zijn in de hoofdmacht. "Het is even afwachten hoe het gaat met de knieblessure van Joey," zegt de eerstejaars accountancy-student aan de Nijenrode Business Universiteit.  "Als hij fit is, dan is het niet onlogisch dat de trainer hem verkiest boven mij. Ik moet het uiteindelijk allemaal nog bewijzen en Joey loopt al langer goed te voetballen. Ik wacht rustig af wat er gaat gebeuren."

Wennen
Duidelijk is in ieder geval dat Luuk Bouw er klaar voor is als hij weer wordt opgeroepen. "Dat heeft te maken met het feit dat de club me als A-junior al op een goede manier heeft laten wennen aan het seniorenvoetbal door mij en een andere jeugdspeler vorig seizoen al één keer per week te te laten trainen met de eerste selectie. Daardoor konden we ervaren hoe anders het spelletje bij de senioren is: sneller en fysiek steviger vooral. Ik heb er veel van geleerd en wil nu toewerken naar de volgende stap: een vaste plek in het eerste veroveren."

Duidelijk is in ieder geval dat Luuk Bouw uit een goed voetbalnest komt. Zijn vader Peter Bouw was jarenlang een ijzersterke  linkshalf bij onder meer Papendrecht, dat toen nog met zijn zondagteam op het hoogste landelijke amateurniveau uitkwam. Dat Luuk bij Drechtstreek en niet bij Papendrecht voetbalt, is eigen keuze, glimlacht zoonlief. "Mijn vriendjes zaten bij Drechtstreek. Dus werd ik er ook lid als F-pupil. Zo gaan die dingen."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden