Raily Ignacio wil tegen De Dijk weer eens vlammen
Raily Ignacio wil tegen De Dijk weer eens vlammen regio-voetbal.nl

Raily Ignacio wil tegen De Dijk weer eens vlammen

Nieuws 101 keer gelezen

WERKENDAM - Na zijn buiteling in de wedstrijd tegen De Treffers, tien dagen geleden, leek Raily Ignacio serieuze problemen met zijn schouder te hebben. Er was een scheurtje in het gewricht ontstaan en dat zou de spits vier weken aan de kant houden. Zolang duurde het gelukkig niet.

“Voor mij is de competitie niet gestart zoals ik zou willen. Ik begon natuurlijk met die eerste wedstrijd schorsing. Vervolgens spelen wij tegen AFC onverdiend gelijk. Daarna volgt die gekke wedstrijd in Hardenberg waar wij een 0-3 voorsprong weggeven. Vervolgens val ik tegen De Treffers al na tien minuten uit. Het team herstelde zich gelukkig, maar met mij was het toch even wat minder. Maar ja, dat is ook voetbal.”

Voor zijn gevoel had Ignacio zaterdag in Noordwijkerhout alweer vanaf minuut een kunnen beginnen, want de pijn was vrijwel weg. “Ik heb ook geen angst om weer op die schouder te vallen”, vertelt Ignacio, die in het duel tegen VVSB ruim een kwartier voor tijd Ahmad Mendes Moreira kwam aflossen. Twee minuten later schoot Ahmed El Azzouti de 0-2 binnen en kon Ignacio meteen een feestje meevieren.

Hij had ook vorige week dinsdag graag het feestje na uitschakeling van De Graafschap meegevierd. “Ik was wel echt superblij voor de jongens. Ik ken dat gevoel na vorig seizoen toen wij Helmond Sport eruit knikkerden.”

Vorige week donderdag bleef Raily Ignacio lang in de kantine van Kozakken Boys om de loting voor de tweede ronde van de KNVB-beker te volgen. “Ik vind het een prima loting tegen PEC Zwolle, hoewel ik liever thuis had gespeeld. Eigenlijk zouden amateurs altijd een thuiswedstrijd moeten krijgen. Aan de andere kant vinden wij het leuk om een keer in een stadion te kunnen spelen.”

Ambitieus De Dijk
Zaterdag krijgt Kozakken Boys te maken met het ambitieuze De Dijk uit Amsterdam-Noord.

“Ik ken die club eigenlijk niet. Bij hen ken ik wel verdediger Kevin Westmaas, met hem heb ik samen bij Rijnsburgse Boys gespeeld. En Robert Verschaagen, met hem kwam ik samen uit voor Spakenburg. Ik weet dat ze ambitieus zijn en in de volgende ronde van de KNVB-beker tegen Ajax hebben geloot.”

Ignacio doet er alles aan om zaterdag weer in de basis te starten. “Het is natuurlijk aan de trainer om te bepalen of ik speel. Ik ben op zoek naar doelpunten en sportieve revanche. Ik wil iedereen de mond snoeren, want ik proef wat gemor rond mijn persoontje. Kozakken Boys is echt een heel mooie club met mooie supporters, maar men moet echter niet verwachten dat wij zomaar elke week over iedereen heen walsen. Wij zijn ook maar mensen, met onze dipjes. Zaterdag moeten wij topfit zijn om De Dijk aan te kunnen. Wij willen thuis ouderwets vlammen.”

(bron: Kozakken Boys Thuispagina's in Het Kontakt editie Land van Heusden en Altena)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden